Ο γάμος


Couple

Το «μυστήριο» τελέστηκε το Σάββατο. Είχαν έρθει οι γονείς, συγγενείς και από τις δύο χώρες (και μερικές ακόμα) και φίλοι. Ένας κανονικός ευρωπαϊκός γάμος. Ξεκίνησαν από το δημαρχείο. Αυτή είναι η σωστή σειρά εδώ – δεν μπορείς να πας στην εκκλησία αν δεν έχεις πάρει το χαρτί από το δήμαρχο. Η αίθουσα των τελετών εντυπωσιακή και ακόμα πιο ωραίοι οι φρουροί, ντυμένοι με μεσαιωνικές φορεσιές.

Frouros2

Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της μικρής μας κωμόπολης το σκηνικό ήταν σαφώς πιο οικείο, τουλάχιστον για τη μία πλευρά, αυτή του γαμπρού. Με μια ιδιαιτερότητα λόγω των περιστάσεων: Ο παπάς μετέφραζε πολλά σημεία της τελετής και στα αγγλικά. Το μυστήριο ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή βροχή ρυζιού. Όχι όμως μέσα στην εκκλησία, αυτό δεν το επιτρέπουν. Η ενέδρα στήθηκε απ’ έξω και δύο κιλά ωραίο σπυρωτό ρύζι βρήκαν το στόχο τους, προς μεγάλη χαρά των μικρών ανηψιών της νύφης που συμμετείχαν με ενθουσιασμό αλλά και των περαστικών Βέλγων και Μαροκινών κατοίκων της περιοχής.

Couple3

Το παρόν (β)λόγιον εύχεται βίον ανθόσπαρτον στον Γ και την Κ!

Advertisements

2 thoughts on “Ο γάμος

  1. Το Βέλγιο είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες ο πολιτικός γάμος προηγείται υποχρεωτικά του θρησκευτικού βάσει Συνταγματικής διάταξης και όχι απλού νόμου. Νομίζω ότι η αιτία/αφορμή ήταν η εξής: Να μην επαναληφθεί το φιάσκο με τον βασιλιά τους, που χωρίς να ρωτήσει κανέναν παντρεύτηκε σε εκκλησία κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, ενώ ο λαός πενθούσε. Έτσι άκουσα, θα το ψάξω εκτενέστερα…

  2. Και ο el pibe εύχεται βίον ανθόσπαρτον στον Γ και στην Κ. Την ημέρα εκείνη, λοιπόν, στο επιβλητικό δημαρχείο των Βρυξελλών η μία τελετή διαδεχόταν την άλλη σαν μια αλυσίδα παραγωγής γάμων και νεόνυμφων. Οι μελλόνυμφοι, συγγενείς και φίλοι πιασμένοι από το χεράκι σε απόλυτη στοίχιση και τάξη εισέρχονταν στην αίθουσα τελετών για τις υπογραφές. Όπως λέει και ο Τζιμάκος «Αχ, Ευρώπη!!!» Ευτυχώς υπήρχαν και κάτι Τουαρέγκ γαμπροί, οι οποίοι κοιτούσαν εξεταστικά ή μάλλον σαν εξωτικά πουλιά τους φρουρούς με τις μεσαιωνικές φορεσιές!! Εύχομαι στα παιδιά μια ζωή γεμάτη ταξίδια!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.