Οι Skarbone 14 στο Magasin4


Δύο στα δύο. Η βραδυά χτες στο Magasin4 ήταν ακόμα πιο δυνατή από την προηγούμενη φορά. Μίνι φεστιβάλ σκα με γκρουπάκια βέλγικα. Φτάσαμε μετά τις 10 όταν έπαιζαν τα τελευταία κομμάτια τους οι Skaïra, προτελευταίοι στη λίστα. Είχε πολύ κόσμο, καταφέραμε όμως να ανεβάσουμε αμέσως το μέσο όρο ηλικίας αρκετά πάνω από τα 15. Λίγο αργότερα μας βοήθησε το τελευταίο δρομολόγιο του τραμ το οποίο έτρεξαν να προλάβουν όσοι δεν είχαν φτάσει σε ηλικία για δίπλωμα. Έτσι μόλις ανέβηκαν οι Skarbone 14 αισθανόμασταν ήδη αρκετά πιο άνετα. Τρία πνευστά (σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι), δύο κιθάρες, μπάσο, ντραμς κι ένας τραγουδιστής εκρηκτικός και αεικίνητος. Πιάστηκε από κάτι σίδερα στο ταβάνι, βούτηξε στο κοινό, έβαλε τον κόσμο να χορεύει σε τραινάκι την ίδια ώρα που οι σύντροφοί του πάνω στη σκηνή έπαιζαν σε όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς. Κάπου προς το τέλος, εκεί που ομολογουμένως χρειαζόμασταν μια ανάσα, είπε και δυο λόγια για τις σημερινές δημοτικές εκλογές στο Βέλγιο. Δεν τα καταλάβαμε, οι ντόπιοι όμως το καταχάρηκαν. Μετά έριξε και μερικά μπινελίκια στον Μπους. Τελικά ξαναγύρισε σε αυτό που ήξερε καλύτερα, τη μουσικάρα τους (δείγμα της οποίας εδώ). Κι έτσι χορεύοντας και πίνοντας φτηνή δροσιστική μπύρα πέρασε μια πολύ πολύ ωραία βραδυά (να μην ξαναγκρινιάξεις για το «χωριό» λέει ο el pibe και χτες είχε δίκιο).

Advertisements

4 σκέψεις σχετικά με το “Οι Skarbone 14 στο Magasin4

 1. Όντως πολύ δυνατή βραδυά.

  Ομολογώ ότι οι γνώσεις μου για τη Σκα περιορίζονται στους κλασσικούς πλέον Madness. Αν και δεν νομίζω ότι θα ακούσω ποτέ σπίτι μου Σκα, πρόκειται για μουσική που συνιστώ ανεπιφύλακτα για ζωντανές παραστάσεις.

  Το είδος -κάτι σαν γρήγορη ρέγκε- πρωτοεμφανίστηκε στη Τζαμάικα, στη δεκαετία του 1950. Περισσότερα -μεταξύ άλλων και για τις τρεις ιστορικές του φάσεις- στην παρακάτω σελίδα:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ska

 2. Αφού μπορείς και παρακολουθείς και συναυλίες…
  γιατί που πια χρόνος.

  Ευχαριστώ για το λινκ στις Στάχτες, θα σου βάλω κι εγώ εκεί.
  Προς το παρόν σε πρόσθεσα στο προσωπικό μου blog (κλικ στο όνομά μου)

  έχεις πολύ ωραίο ιστολόγιο.

  θα μάθεις και άλλα για μένα, όπως ήδη μαθαίνω και για σένα.
  Μπράβο σου πάντως!

 3. Me prosegmeno stoixo h mousikara ;o)

  Perdo le Haricot chante bien haut les OGM au tombeau!

  500 millions d’Européens
  vont payer pour la pension,
  manquer d’education,
  travailler des heures gratis pour rester en vie…

  L’humanité vous demande d’arrêter
  d’exploiter et de vous approprier
  le fruit de ceux que vous osez appeler
  les sous-développés que vous polluez…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.