Δεύτερος γύρος από απόσταση


Δεν έχω καμμία απολύτως όρεξη να ψηφίσω ούτε τον Βασιλάκη ούτε την Αράπογλου στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Βλάπτουν και οι δύο τους τη Θεσσαλονίκη, αν όχι το ίδιο πάντως ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Θα περιμένω όμως εδώ, κάπου 2,5 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά να δω το απογευματάκι στην ERT Sat τις πρώτες δημοσκοπήσεις και τις βαρυσήμαντες αναλύσεις οι οποίες αναμένεται να είναι και πάλι διασκεδαστικές. Καμμια μπύρα, τίποτα μεζεδάκια, να περάσει και κανένας φίλος, μια χαρά θα είμαστε. Και η χαρά διπλή αν ο Βασιλάκης δεν ξεπεράσει τελικά τις 81.000 ψήφους του πρώτου γύρου (στρογγυλεμένες 68.500 δικές του και 12.500 του εθνικού κλόουν) . Η Αράπογλου θα μετρά κι αυτή τα κουκιά της με το μυαλό όμως στις άλλες εκλογές που έρχονται. Όπως άλλωστε έκαναν οι προκάτοχοί της, όπως θα κάνουν και όσοι τη διαδεχτούν σε τέσσερα χρονάκια. Και από μεθαύριο η πόλη θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς, αυτούς των κατοίκων της, δημοτών και μη.

Advertisements

One thought on “Δεύτερος γύρος από απόσταση

  1. Εφτάμιση το απόγευμα, και παρακολουθώ το θρίλερ της Πάτρας όπως αποτυπώνεται από τα exit polls. Κρίμα να μην έχουμε τον ίδιο χαβαλέ και στη Θεσσαλονίκη.

    Πάντως όσο τελματώνει ο Καρατζαφέρης -στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικώς- άλλο τόσο ενισχύεται ο Σιντέροφ στη Βουλγαρία (βλ. σημερινές προεδρικές εκλογές). Εντάξει, δεν θα εκλεγεί, πάντως το νέο κράτος-μέλος και γείτονας αναμένεται να συνεισφέρει στην Ε.Ε. ένα φρέσκο ρεύμα ακραίων δεξιών φαινομένων…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.