Αντιός BBC, πάμε γι άλλα (κείμενο: el pibe)


pibebbc

Το ταξίδι μου στην Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC κράτησε πέντε χρόνια. Πολύ, δεδομένου ότι αρχικώς προβλεπόταν να  διαρκέσει μόνο έξι μήνες. Οι εξελίξεις, όμως, στον  κόσμο μεγάλωσαν τις ανάγκες σε προσωπικό κι έφεραν τη μία παράταση μετά την άλλη. Στην πορεία οι προτεραιότητες της Παγκόσμιας Υπηρεσίας του BBC άλλαξαν μ’ αποτέλεσμα το κλείσιμο δέκα τμημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Υπηρεσίας. Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου με την καταβολή της αποζημίωσης κόβεται κι επισήμως ό,τι μ’ έδενε με το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Μένει μόνο η ενημέρωση από το BBC, που όσα κι αν μεσολάβησαν παραμένει για μένα η πρώτη, πιο έγκυρη και διασταυρωμένη πηγή.

Τα άλλα όμως τελειώνουν. Γι αυτό και ο αποχαιρετισμός προς όλους τους συναδέλφους – φίλους. Μου έμαθαν τι σημαίνει δημοσιογραφία και φιλία. Δεν ήταν πάντα όλα ρόδινα. Κατά καιρούς ειπώθηκαν κακίες, δημιουργήθηκαν κλίκες. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Υπήρχε, όμως, μια σιωπηλή συμφωνία, η οποία αφορούσε την ποιότητα του τελικού προϊόντος: την είδηση. Γι’ αυτό: Μπάμπη, Ρόζυ, Μαίρη, Γιάννη, Βύρωνα, Δόξα, Μαρία, Μέττα, Μιχάλη, Τάσο, Γιώργο, Ειρήνη, Μαριλένα, Νάγια, Πένυ, Νικήτα, Θανάση, Θύμιο, Άρη, Λαλέλα, Ράνια, Ιωάννα, Γιώργο γεια σας και καλή τύχη.

pibebbc2

5 σκέψεις σχετικά με το “Αντιός BBC, πάμε γι άλλα (κείμενο: el pibe)

  1. Mirandolina 4 Δεκεμβρίου 2006 / 5:35 μμ

    Γεμισαν τα μάτια μου, ρε. Θυμήθηκα τους Ολυμπιακούς, τη γάτα με τα πέντε μικρά της κι εμάς τις δυό από πάνω της. Και τα ρεπορτάζ σου και τα τρεχάματά σου και τους εγγλέζους που μας έτρεχαν γιατί δεν ήξερε αγγλικά ο υπάλληλος του ΟΤΕ. Και τον Χοζέ που τον έχωΖε ο φίλος μας (δεν τον πάει τον Τσάβεζ γαμωτ’)

    Αα, ρε κορίτσι όμορφο με την καρδιά σου τη μεγάλη. Α ρε Ρόζυ υπέροχη, πόσα σου χρωστάμε όλοι…

    Α, μη το ξεχάσω:

    από την Αθήνα, για την ελληνική υπηρεσία του BBC, Λαμπρινή Θωμά.

    Μου αρέσει!

  2. Διπλωματικός Λαθρεπιβάτης 5 Δεκεμβρίου 2006 / 2:00 πμ

    Πάμε γι’άλλα κι ελπίζω καλύτερα…

    Καθώς σε βλέπω να περνάς αυτήν την πόρτα σου στέλνω πολλά φιλιά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία σου…

    Ραντεβού ξανά για μπύρες στο Λονδίνο.

    Ποτέ δεν θα πεθάνουμε, κουφάλα νεκροθάφτη…

    (ΥΓ: Βρε τι μαθαίνει κανείς για την Mirandolina 🙂

    Μου αρέσει!

  3. aka 5 Δεκεμβρίου 2006 / 10:47 πμ

    Força! (σε άπταιστη Portuguese slang!)

    Μου αρέσει!

  4. Mirandolina 5 Δεκεμβρίου 2006 / 11:23 πμ

    Δηλαδή, κύριε λαθρεπιβάτη μου, εξετέθην η κόρη τώρα? Εμένα δε θα με πάρετε για μπύρες? 🙂

    Μη φοβάσαι – όταν έρχεται η ώρα της είδησης, όπως λέει και το κορίτσι μας, η ούγια γραφει BBC. 🙂

    (Σε ακούω στα ραδιόφωνα τα μεσημέρια – και θυμάμαι που έλεγε το κορίτσι μας εδώ ότι εμείς οι δυό πρέπει να κάνουμε εκπομπή για το ρεμπέτικο παρέα).

    Μου αρέσει!

  5. chumba 5 Δεκεμβρίου 2006 / 5:57 μμ

    Άκουσα μπύρες και μπήκα! Εδώ, στη μικρή μας κωμόπολη στην απέναντι πλευρά της Μάγχης θα μου λείψουν οι φωνές σας (εκτός από μια την οποία ακούω πλέον πολύ πολύ καθαρά και χωρίς παρεμβολές!) Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλή τύχη σε ολόκληρη την τελευταία ομάδα της ελληνικής υπηρεσίας εντός και εκτός του Μπους Χάους.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.