Τέλος το καφέ Dada (τελικά, όχι ακριβώς – 9/10/07)


Βρισκόταν στο κέντρο, στον αριθμό 29 της οδού Wolvengracht (Fossé aux Loups). Είχε φτηνή (1,40 το ποτήρι) και καλή μπύρα, φιλικούς τύπους μπροστά και πίσω από το μπαρ και μια πολύ ιδιαίτερη εναλλακτική ατμόσφαιρα. Έπαιζε παλιό καλό πανκ, νέο εξίσου καλό ίντι και πότε πότε φιλοξενούσε (συνήθως δωρεάν) ανάλογες συναυλίες μικρών τοπικών συγκροτημάτων. Αυτά μέχρι την 1η Δεκεμβρίου που έκλεισε. Η περιοχή αναπλάθεται και δεν χωράει πια τέτοια μαγαζιά.

Δεν το πήρα είδηση νωρίτερα γιατί δυστυχώς δεν πήγαινα και τόσο συχνά. Τις προάλλες που πέρασα είδα το καφέ Νταντά κλειστό και το αποχαιρετιστήριο που είχε γράψει στην πόρτα ο άγνωστος θαμώνας. Η μικρή μας κωμόπολη είναι κάπως φτωχότερη.

Ενημέρωση: 9 Οκτωβρίου 2007

Τελικά το Dada ξανάνοιξε! Σε νέο χώρο, στον αριθμό 34 της rue de la Violette, δυο βήματα από τη Γκραν Πλας. Οι ίδιοι ιδιοκτήτες κράτησαν και μετέφεραν στην καινούρια διεύθυνση τον παλιό πάγκο του μπαρ, καθίσματα, τραπέζια, πάγκους, φωτιστικά, μπιμπελό, και φυσικά τη σκηνή. Η γκαράζ-πανκ σκηνή της μικρής μας κωμόπολης είναι τελικά αθάνατη.

Advertisements

2 thoughts on “Τέλος το καφέ Dada (τελικά, όχι ακριβώς – 9/10/07)

  1. Πάσχουμε που πάσχουμε εδώ πάνω από κάτι καλό και -κυρίως- εναλλακτικό, τα λίγα κλείνουν…

    Οι δρόμοι μου πάντως δεν έβγαζαν προς τα ‘κει (πέρα από την De Brouckere) και έτσι δεν το ανακάλυψα.

    Κρίμα…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.