Μας πήρε ο αέρας και μας σήκωσε


Κυριολεκτικά. Ένας αέρας που έχει ήδη πιάσει τα 100 χλμ την ώρα και θα φτάσει, λένε, τα 120 μέχρι το βράδυ. Πιο δίπλα, στη Γερμανία προετοιμάζονται για 150 χλμ την ώρα (οι Γερμανοί πάντα έχουν αυτό το κάτι παραπάνω) ενώ το Μεγάλο (έως τεράστιο) Δουκάτο του Λουξεμβούργου κινδυνεύει να απομονωθεί οδικώς καθώς ξεριζωμένα δέντρα έχουν μπλοκάρει μεγάλα οδικά δίκτυα.

Σε πείσμα όσων έλεγαν ότι θα μείνουν μόνο δύο εποχές το καλοκαίρι και ο χειμώνας, η μικρή μας κωμόπολη περνάει εδώ και εβδομάδες φάση παρατεταμένου φθινόπωρου. Κι εκεί που η μέρα μικραίνει και ο ουρανός σκοτεινιάζει και σκέφτεσαι πώς θα είναι ο καιρός στους μακρινούς τροπικούς, έρχεται ξαφνικά σπίτι σου η τροπική θύελλα.

Από νωρίς η αστυνομία έχει κλείσει πάρκα και πλατείες καθώς υπάρχει κίνδυνος για τους πεζούς από κλαδιά και δέντρα. Τα πλοία έχουν δέσει στα λιμάνια και η κυκλοφορία μεγάλων φορτηγών στους δρόμους έχει απαγορευτεί. Στη γειτονιά μας δεν έχουν σταματήσει εδώ και ώρα οι σειρήνες πυροσβεστικής και αστυνομίας. Αν τελικά το τραπέζι μείνει στη βεράντα και δεν σκοτώσει κανέναν πεζό θα είναι ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα. Και αύριο η μικρή μικρή μας κωμόπολη θα είναι σαφώς πιο καθαρή, έστω και για μια μέρα.

Advertisements

9 thoughts on “Μας πήρε ο αέρας και μας σήκωσε

 1. Φοβήθηκα ότι ο αέρας θα έπαιρνε τη σκεπή.
  Αύριο chumba, λέγεται ότι στη μικρή κωμόπολη θα έχει ακόμα δυνατότερο αέρα…
  Για ένα απόγευμα πάντως πήρα γεύση Αθήνας. Όλοι οι δρόμοι (και ειδικά όσο πλησίαζες προς το Cambre) θύμιζαν ένα απέραντο πάρκινγκ!
  Ε, μη ζητάμε και πολλά. Γεύση τροπικών και άρωμα Ελλάδας πήραμε. Αντε, και στα καλύτερα!

 2. Λες να πέσει και εδώ στο ellada η θερμοκρασία κάτω από τους 20 και να φυσήξει κανένα δροσερό αεράκι? Ελπίζουμε και εμείς οι δύστυχοι. Εννοείται ότι σε τέτοια περίπτωση θα καθίσουμε σπίτι μας και δεν θα πάμε στην δουλειά (ή στο σχολείο εμείς οι νεότεροι) εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών!

 3. Νεότερα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα:
  Χτες, Πέμπτη, η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε περίπου 500 κλήσεις για επείγουσα βοήθεια, ενώ άλλες 500 κλήσεις λιγότερο επείγουσες τις άφησε για σήμερα. Στην ακτή (τα «μαγευτικά» Κνόκε, Ζεμπρούγκε και Οστάνδη) ο άνεμος έφτασε τα 133 χλμ την ώρα, και σκότωσε 2 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ήταν η ισχυρότερη θύελλα από τον Οκτώβριο του 2002. Το τραπέζι μας τελικά έμεινε στη θέση του, σε αντίθεση με κάτι χαρτόκουτα που την έκαναν με ενθουσιασμό από τη βεράντα και κατευθύνονται ήδη προς Γερμανία όπου θα τα συναντήσουμε αύριο. Η σκηνή αναμένεται συγκινητική.

  @ Speculoos
  Ελπίζω να τη γλίτωσε η σκεπή. Περιμένω κι εγώ τα καλύτερα. Μήπως να μας έφερναν λίγο θάλασσα; 🙂
  @ Adon Art
  Μην παραπονιέσαι, αφού για σκι στα χιόνια δεν πας ούτως ή άλλως. Έχεις και διαγωνίσματα…

 4. Βρυξέλλες, χθες: Έχω κουρνιάσει σε μια γωνιά και παρακολουθώ έντρομη τον Κύριλλο, όπως τελικά ονόμασαν την τροπική καταιγίδα. Μαύρα, κατάμαυρα σύννεφα, πολλά κουτιά σε τρελή πορεία στο γκρίζο ουρανό, ένας τύπος πάνω στην σκεπή του απέναντι κτιρίου μαζεύει κεραμίδια ενώ οι σειρήνες της πυροσβεστικής ηχούν ακατάπαυστα. Ξαφνικά ακούγεται ένα μουγκρητό μέσα στο σπίτι. Τα είδα όλα αλλά το έπαιξα ψύχραιμη και άρχισα να κοιτάω δεξιά αριστερά για να καταλάβω από πού προέρχεται ο θόρυβος. Τίποτα. Τελικά my dear Watson το βρήκα. Ήταν η πόρτα του διαμερίσματος που μούγκριζε από τον αέρα. Αθάνατες Βελγικές κατασκευές!!!

 5. Θυμάμαι το χειμώνα όταν πήγαινα σχολείο, δεν έβλεπα πέρα από τη μύτη μου και έτρωγα δεν ξέρω πια πόσες τούμπες γλιστρώνστας πάνω στο πάγο! Έχω φωτογραφίες με τα κοκκαλωμένα ρούχα , κάτασπρα , απλωμένα στην αυλή!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.