Όλα τα παιδάκια στη γραμμή και κάποια στη γωνία


Από το επόμενο εξάμηνο όσοι μαθητές του γυμνασίου Βεσάλιους στην Οστάνδη καπνίζουν θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά ένα σήμα το οποίο θα εικονίζει δύο μαύρα πνευμόνια και θα φέρει την επιγραφή «τα πνευμόνια μου μπορεί να είναι έτσι».

Το παρόν (β)λόγιο πιστεύει πως το μέτρο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται βελτιώσεις. Οι κονκάρδες δεν αρκούν. Οι μαθητές πρέπει να υποχρεωθούν να ράψουν στο σακάκι/μπλουζάκι κλπ την εικόνα με τα πνευμόνια, ώστε να μην μπορούν να τη βγάλουν. Επίσης όσοι τρώνε γλυκά θα πρέπει να ράψουν εικόνες με σαπισμένα δόντια. Ομοίως και για άλλα αντικοινωνικά φαινόμενα. Όσοι δεν πειθαρχήσουν μπορούν να κλειστούν σε ειδικά σχολεία όπου θα φορούν άλλα σηματάκια κατά προτίμηση σε σχήμα αστεριού που θα συμβολίζουν το παράπτωμά τους.

Έτσι τα παιδιά, μεγαλώνοντας μέσα σε αυτό το ευχάριστο και οργανωμένο περιβάλλον θα μπορέσουν λίγο αργότερα να προσαρμοστούν χωρίς προβλήματα στην άνευ εργασιακών δικαιωμάτων μισθωτή εργασία σε μεγάλες εταιρίες όπου βέβαια θα φορούν περήφανα τη στολή και το σήμα της άλλης πιο μόνιμης εξάρτησής τους.

Την είδηση την τσίμπησε el pibe από το αγγλόφωνο σάιτ της φλαμανδικής ραδιοτηλεόρασης. Η φωτό του βασικού υπεύθυνου για το ότι πριν χρόνια κάποια αγοράκια αρχίσαμε το κάπνισμα, από την Weston Gallery.

Advertisements

3 thoughts on “Όλα τα παιδάκια στη γραμμή και κάποια στη γωνία

  1. ΤΑΤΟΥΑΖ! Τατουάζ να τους βάλουν να το χτυπήσουν τα βρωμόπαιδα κι όποιος δε συμμορφώνεται να πάρει το γνωστό τραίνο (είναι και μέρες μνήμης τώρα…)

  2. Και προτείνω για τρένο τον καρβουνιάρη για να είναι ασορτί με τα αμαρτωλά πνευμόνια του…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.