Αυτοσχεδιασμοί στη μπυραρία της γειτονιάς


Η μπυραρία της γειτονιάς λέγεται Groot Eiland, έχει καλό φαγητό, πολλές μπύρες, καλό κρασί, και κάθε Τρίτη βράδυ φιλοξενεί μουσικούς που παίζουν σε μια γωνιά του μαγαζιού κυρίως τζαζ. Το όνομά της («μεγάλο νησί» στα φλαμανδικά) η μπυραρία το πήρε από ένα νησάκι που κάποτε υπήρχε εκεί γύρω όταν ο ποταμός Ζένε διέσχιζε το κέντρο της μικρής μας κωμόπολης. Τώρα ο ποταμός έχει γίνει υπόγεια σήραγγα για μετρό και τραμ.

Χτες, το συγκρότημα είχε ακουστικό μπάσο, ντραμς και πλήκτρα και έπαιζε πολύ συμπαθητικά. Ο κόσμος λίγος αλλά όσο περνούσε η ώρα έμπαιναν και άλλοι, κάποιοι με τα όργανά τους. Κι αυτό γιατί μετά τις 11.30 που τελειώνει η κυρίως συναυλία αρχίζει το τζαμάρισμα.

Έτσι ακούσαμε έξτρα δυο σαξοφωνίστες κι έναν ντράμερ που πήραν τη σκυτάλη από το συγκρότημα. Η έκπληξη πάντως ήρθε από την παρέα μας, όταν φίλη του aero peru έπαιξε τρομπέτα κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ ωραία βραδυά. Λίγο μετά θυμηθήκαμε ότι είχαμε χάσει τα ματσάκια του τσάμπιονς λιγκ. Εντάξει, έχει και σήμερα.

Για τις απαραίτητες συγκρίσεις, ενδεικτικά, απλή μπύρα ποτήρι 1,50-1,70 ευρώ, μπουκάλι Chimay 3 ευρώ, Westmalle 2,50, και μπουκάλι γαλλικό κόκκινο κρασί Les Bastions (αρωματικό και πολύ ευχάριστο στη γεύση) 12,50 ευρώ! Και είπαμε, το μαγαζί είναι στο κέντρο…

Advertisements

6 thoughts on “Αυτοσχεδιασμοί στη μπυραρία της γειτονιάς

  1. Ναι αλλά είναι στις Βρυξέλλες.
    Για κάτι τέτοιο στην ερωτική Θεσσαλονίκη παίρνεις συναυλιοδάνειο.
    Σε λίγο τα μπαρ θα βάλουν ΑΤΜ.

  2. ΑΤΜ υπάρχουν ήδη σε μπαρ και κάποιες παμπ στο Λονδίνο. Επειδή εκεί δεν πληρώνεις στο τέλος αλλά κάθε φορά που σου φέρνουν την παραγγελία σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα. Μπορείς μάλιστα να δώσεις από την αρχή την κάρτα στον μπάρμαν για να την κρατήσει μέχρι το τέλος της βραδυάς που θα σου κάνει τη συνολική χρέωση. Να περιμένουμε σύντομα και στην Ελλάδα, ποτοκάρτα βίζα και μπαροκάρτα μάστερκαρντ; 🙂

  3. Μάλλον υποκατάστημα χρειάζεται έξω από τα μαγαζιά και τους συναυλιόχωρους στο ελλάδα.Για δάνεια. Συναυλιακό , αλκοολικών , της παρέας κ.λ.π.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.