Σαράγεβο, η καπιταλιστική κρίση ως μηχανή καταστροφής


sarajevo

Το περιοδικό Σαράγεβο αυτοπροσδιορίζεται ως «περιοδική ανασκόπηση της καπιταλιστικής κρίσης σαν αυτό που είναι: μηχανή καταστροφής». Δεν το βρήκα για να το διαβάσω, μου άρεσε όμως πολύ το αφισάκι σε τοίχο κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους. Κυρίως γι αυτό το εξαιρετικό «μηχανή καταστροφής». Αν το έχει διαβάσει κανείς ας ρίξει ένα σχόλιο.

Advertisements

12 thoughts on “Σαράγεβο, η καπιταλιστική κρίση ως μηχανή καταστροφής

  1. To sarajevo μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Κεντρί, στον πεζόδρομο του Ναβαρίνου.

  2. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, αν θέλει κανείς να γράψει δυο λόγια για το έντυπο είναι ευπρόσδεκτα. Στείλτε τα στη διεύθυνση που βρίσκεται στην ταυτότητα και τα ανεβάζω.

  3. Πρόκειται για εξαιρετικό περιοδικό του αυτόνομου χώρου. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι συντάκτες μιας και τα κείμενα είναι ανυπόγραφα, αλλά σχεδόν το σύνολό τους δείχθουν ανθρώπους που εντρυφούν στα θέματα με τα οποία καταπιάνονται παρουσιάζοντάς τα από τη σκοπιά του αυτόνομου χώρου. Έχει θέματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας (κυρίως διεθνούς) και εκτενής ιστορικές αναφορές, όπως τα «Μυστικά του Βούρκου» μια σειρά «Ιστοριών καλά κρυμμένου ελληνικού ιμπεριαλισμού».

    Εξαιρετικό. Είναι κρίμα πάντως που δεν υπάρχουν τα δημοσιευθέντα online κάπου. Ίσως βέβαια μπορέσω να κάνω κάτι γι αυτό 😉

  4. Α και κάτι ακόμα, είπα δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι συντάκτες. Η ομάδα όμως που το συντάσσει είναι «Η λέσχη κατασκόπων του 21ου αιώνα». Πρόκειται για κατάληψη στην Αθήνα (κοντά στην πλατεία βικτωρίας) η οποία απ’ όσο γνωρίζω (δεν έχω πάει) είναι ανοιχτή κάποιες ώρες και μέρες στο κόσμο και διαθέτει βιβλιοθήκη. Τώρα για άλλες δραστηριότητες της κατάληψης, δεν γνωρίζω.

  5. Καλώς ήρθες κι ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ακούγεται ωραία περίπτωση. Αν μπορείς, και αν τα παιδιά στην κατάληψη δεν έχουν αντίρρηση, κάνε κάτι για να διαβάσουμε κι εδώ στα ξένα κείμενα από τα «μυστικά του βούρκου» για παράδειγμα.

  6. Ξεκίνησα ήδη τα «Μυστικά του βούρκου». Κατατοπιστικό και καλογραμμένο. Οι συγγραφείς ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.