Εκλογές: Δύο πολυσυλλεκτικά τίποτα αναζητούν ψηφοφόρους


Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη εκλογών δεν έχω κανένα παράπονο από την κυβέρνηση! Πάνω που έψαχνα ευκαιρία να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα μέσα στο Σεπτέμβρη, ικανοποίησε άμεσα το δίκαιο αίτημά μου και όρισε την ημερομηνία αρκετά νωρίς, στις 16, για να προλάβω και κανένα καλό μπάνιο στη θάλασσα. Για να με διευκολύνει δε, τα ανακοίνωσε όλα αυτά πριν γυρίσουν στη μικρή μας κωμόπολη όλοι όσοι θα εξαφανίσουν σε χρόνο ρεκόρ τα αεροπορικά εισιτήρια κι έτσι πρόλαβα κι έκλεισα θέση (πολύ γρήγορος;) σε καλή τιμή.

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το θετικό έργο της παρούσας κυβέρνησης. Κατά τα άλλα, η διασκεδαστική παρεούλα που αυτοαποκαλείται χαριτωμένα «υπουργικό συμβούλιο» θα ζητήσει (και πιθανότατα θα επιτύχει) την επανεκλογή της έχοντας να επιδείξει σπάνιες στιγμές ανικανότητας που τα τελευταία 3 χρόνια έσπαγαν πότε πότε τη μακάρια γαλήνη της αδράνειας.

Επικαλούμενη προσχηματικά ένα ανύπαρκτο θέμα δήθεν «εθνικής σημασίας» για να προκηρύξει εκλογές πριν στριμωχτεί ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες (ομόλογα, προϋπολογισμός, «Σκόπια»), η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ξέρει όπως κανείς άλλος να σφυρίζει αδιάφορα και να επικεντρώνει την προσοχή της αποκλειστικά στο να κρατηθεί στην εξουσία. Σήμερα οι πυρκαγιές, χτες τα ομόλογα, προχθές οι υποκλοπές, πιο πριν οι απαγωγές Πακιστανών. Στο υπόβαθρο η απουσία πολιτικής, ιδεολογίας, οραμάτων. Διαχείριση για τη διαχείριση, αντιπαράθεση μόνο για το ποιος έκλεψε λιγότερο και ποιος είναι πιο «σεμνός» ή πιο «ταπεινός».

Ο Κωστάκης και τα τρελλόπαιδά του είναι πάντως τυχεροί. Απέναντί στο δικό τους πολυσυλλεκτικό τίποτα υπάρχει άλλο ένα πολυσυλλεκτικό τίποτα, ίδιο και απαράλλαχτο, εξίσου ανίκανο και ιδιοτελές αν και κάπως πιο διασκεδαστικό (πολύχρονη η εμπειρία του Γιωργάκη και της παλιοπαρέας του στην καλή κωμωδία).

Στις επόμενες εβδομάδες, μέχρι την μοναδική μέρα στην τετραετία που ο λαός είναι όντως κυρίαρχος, το παρόν (β)λόγιο θα αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου του στην πολιτική κριτική. Και φυσικά θα πάρει θέση υποστηρίζοντας συγκεκριμένες προτάσεις, υποψηφίους, και πολιτικές ιδέες.

Το σκίτσο του Στάθη, το δανείστηκα από το καλό (τι καλό, άριστο!) περιοδικό Γαλέρα.

Advertisements

9 thoughts on “Εκλογές: Δύο πολυσυλλεκτικά τίποτα αναζητούν ψηφοφόρους

 1. Καλώς τον! Ακριβώς, καλύτερα δε θα μπορούσε! Σε βλέπω πάντως στη σωστή πλευρά του (αθλητικού) γηπέδου. 🙂

 2. Και το δικό μας (πληθυντικός Μεγαλειότητας)ιστολόγιο ήδη έχει πάρει θέση επί των εκλογών αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να βρεί εισιτήριο (διαρκείας) για να φύγει από την Ελλάδα κατά την προεκλογική περίοδο, η οποία όπως ακούω από το διπλανό δωμάτιο ξεκινά χαριτωμένα (Χατζηνικολάου με καλεσμένο Καρατζαφέρη)

 3. Δυστυχώς, τους κόβω να βρίσκουν υπεραρκετούς στο τέλος.

  Εύγε για τη σκιτσάρα του θεού Στάθη. Αναμένω επερχόμενες προτάσεις/θέσεις/γνώμες…

 4. Οι εκλογές αν επρόκειτο να αλλάξουν κάτι θα ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!! (χεχε πολύ καλό και εύπεπτο).

  Αλλάζουν τα πρόσωπα και το ποιοι είναι τα δικά μας παιδία θα μπορούσα να πω ασκώντας εύκολη κριτική.

  Μια ποιο αυστηρή κριτική όμως θα αποδείκνυε ότι εάν χάνουμε κάτι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυτό το κάτι είναι μια μοναδική ευκαιρία για να στείλουμε ένα μήνυμα στα ψηλά.

  Μια ακόμα ποιο αυστηρή κριτική θα ήταν ότι τελικά παίρνουμε αυτό που μας αξίζει.

  Η αίσθηση ότι ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής των εκλογών είναι κατά βάση λανθασμένη. Ο καλός κριτής πρέπει κάπου-κάπου να κάνει την αυτοκριτική του. Αυτό στο λαό μας δεν έγινε ποτέ

 5. Εκλογές;
  Χμμ τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…
  Α ναι, μια καλή ευκαιρία για τριήμερο μακρυά από το εκλογικό κέντρο που ψηφίζω.
  Bass

 6. Ελα , θα αποκτήσει καυτό ενδιαφέρον η τηλεοπτική ζώνη από τις 7 εως τις 10…Δηλαδή θα εχουμε μετατόπιση από τη μεσημεριανή ζωνη κατά τι , αλλά αναλόγου ύφους.

 7. Ekloges160907, Το Τυπάκι, Papaioannou, καλώς ήρθατε.

  @ Ekloges160907
  Όσο είναι ακόμα νόμιμες λοιπόν, ας δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε.

  @ Indictos
  Έλα τώρα που δε σ’ αρέσει… Άρχισε να ετοιμάζεις λίστα με «εκλογικά» κομμάτια για να παίξεις στα πικάπ και τις σιντιδιέρες σου.

  @ Το Τυπάκι
  Ελπίζω το άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι μικρότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι πάντως φοβερό να γκρινιάζουν σχεδόν όλοι για το δικομματισμό αλλά τελικά να τους ψηφίζουν.

  @ Papaioannou
  Όντως, έχουμε τα κόμματα, την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο που μας αξίζει. Κι επειδή είμαστε κοντά στον πάτο, δεν μπορούμε παρά να βελτιωθούμε!

  @ Bass
  Όπου κι αν πας το εκλογικό κέντρο θα σε ακολουθεί 🙂

  @ Ritsmas
  Να, αυτά χάνω! Ευτυχώς τουλάχιστον που μπορώ να δω ΕΡΤ World στην tv και ΣΚΑΙ στο ίντερνετ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.