Πού σερφάρουν ο Ζορμπάς και οι Έλληνες;


Ο Ζορμπάς και οι Έλληνες τέλειωσαν το σχολείο πριν 40 χρόνια. Τότε, το καλοκαίρι του 1967, διαλύθηκαν έχοντας στο ενεργητικό τους δύο χρόνια πρόβες και εμφανίσεις σε σχολικούς χορούς, έναν δίσκο σερφ-ροκ που τυπώθηκε σε μόλις 1000 αντίτυπα, και μία συναυλία στην Καλιφόρνια μαζί με τους Yardbirds. Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή τους λίγο πριν τα παρατήσουν. Φέτος μαζεύτηκαν με τους πρώην συμμαθητές τους στο γυμνάσιο του Ρόουζμπεργκ για να θυμηθούν τα παλιά. Για να ανάψει το κέφι έπαιξαν και κάτι. Οι Zorba and the Greeks εμφανίζονται στη συλλογή «The surf creature, vol.2» με το κομμάτι Shockwave. Τη συλλογή τη βρήκα σήμερα κατά τύχη σε ένα χαοτικό δισκάδικο στην Αμβέρσα όπου έψαχνα μάταια για δίσκους των TVP. Πριν λίγο βρήκα στο Νewsreview, την τοπική εφημερίδα του Ρόουζμπεργκ, Όρεγκον, την ιστορία τους, το κλιπάκι και την απίστευτη φωτογραφία. Είναι ωραίο το σερφ και στο βινύλιο και στο ίντερνετ.

Advertisements

7 σκέψεις σχετικά με το “Πού σερφάρουν ο Ζορμπάς και οι Έλληνες;

 1. Αυτό το «ΜΑΤΑΙΑ» έπεσε βαρύ στα αυτιά μου 😦

  Είναι ωραίο το σερφ και στο βινύλιο και στο ίντερνετ
  Εκείνο το (πως το λέν;) θαλάσσιο σερφ μάλλον δεν σου κάνει κάτι ε;

 2. @ Mirandolina
  Μερσί, απλώς τύχη!

  @ Indictos
  Για το «μάταια», η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Για το «σερφ», δεν έχουμε τα κατάλληλα κύματα εδώ, οπότε τι να κάνουμε περιοριζόμαστε σε βινύλιο και ίντερνετ…

 3. Ενώ στην Ελλάδα έ;

  Διευκρίνηση : Σέρφ ΔΕΝ είναι εκείνο το φουσκωτό αντικείμενο πάνω στο οποίο ξαπλώνεις και σε νανουρίζει ο παφλασμός των κυμάτων και που άμα λάχει έχει και χώρο να κρατάς τις μπύρες σου δροσερές.
  Είναι το άλλο το ξύλινο που πρέπει να σταθείς όρθιος στα κάπως μεγαλύτερα κύματα. (αυτό και αν είναι μάταιο)

  🙂

 4. @ Indictos
  Έχει κι εκείνο το άλλο το πιο πολύπλοκο με το άλμπουρο και το πανί, γνωστό ως γουίντ σερφ το οποίο είναι ακόμα πιο κουραστικό. Άσε σου λέω, ίντερνετ και πάλι ίντερνετ…

 5. @ Πόντος και Αριστερά
  Καλώς ήρθες. Οι Zorba and the Greeks ήταν από το Roseburg του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από όσα διάβασα κανένα από τα μέλη τους δεν ήταν Έλληνας. Καθώς το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο γυμνάσιο του Roseburg το 1965 είναι πιθανό να πήρε το όνομά του από την ταινία του Κακογιάννη που είχε βγει στις αίθουσες ένα χρόνο νωρίτερα. Άλλο τίποτα δεν ξέρω. Έπεσα πάνω τους από καθαρή τύχη!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.