«Κλάψε κι άλλο Ρούλα, κλάψε και για μας»


Διαβάζω το Ποντίκι από το πρώτο φύλλο του. Με διακοπές. Όποτε με εκνεύριζε ή πίστευα ότι έχανε τη φρεσκάδα του, το σταματούσα. Και μετά ξανάρχιζα. Την τελευταία φορά που διέκοψα για λίγο ήταν με την αλλαγή της ιδιοκτησίας. Μου φάνηκε (και σε κάποιο βαθμό μου φαίνεται ακόμα) ότι η πολιτική κριτική του έγινε λιγότερο αιχμηρή, και οι αποκαλύψεις λιγόστεψαν κι αυτές. Ξανάρχισα να το διαβάζω κυρίως για το ένθετό του «Ποντίκι art» στο οποίο η εύστοχη κριτική και τα καλογραμμένα άρθρα περισσεύουν. Όταν στα μη ειδικά έντυπα οι απόψεις είναι, τις πιο πολλές φορές, είτε καθαρή διαφήμιση είτε επίδειξη ματαιοδοξίας, το Ποντίκι art κάνει τη διαφορά.

Αντιγράφω από στήλη όπου κάθε εβδομάδα προβάλλονται δύο διαμετρικά αντίθετα αλλά πάντως δημόσια πρόσωπα. Ο λόγος είναι για μια από εκείνες τις θλιβερές τηλεπερσόνες που περιφέρουν και πωλούν τον καημό τους από κανάλι σε κανάλι. Κυρίως όμως είναι για την αντίδραση του φιλοθεάμονος κοινού. Δε θα μπορούσα να το διατυπώσω καλύτερα.

‘Βυθισμένοι στις μίζερες ζωές τους, κλαίγοντας από μέσα τους, οι μικροαστοί τηλεθεατές νιώθουν αμέσως ευφορία βλέποντας τη Ρούλα να κλαίει με μαύρο δάκρυ. Γιατί υπάρχει κάποιος στο πρόσωπο του οποίου παίρνουν την εκδίκησή τους για τις δικές τους ζωές που δεν έζησαν. «Κλάψε κι άλλο Ρούλα» λένε από μέσα τους. «Κλάψε και για μας».’

Advertisements

10 thoughts on “«Κλάψε κι άλλο Ρούλα, κλάψε και για μας»

 1. μη τη ψάχνεις. στο πρόσωπο όλων των αθλίων όχι του Ντοστογιέφσκι αλλά της ελληνικής
  tv(και της)κοινωνίας εξαγνίζουμε τη γαμημένη την απογοήτευση από τη ζωή μας και από το κόσμο μας. Έτσι για να νιώσουμε κι εμείς μια φορά πως δεν είμαστε μέσα στο βούρκο αλλά πετάμε πάνω από αυτόν και κοροϊδεύουμε αυτούς που κολυμπάνε στα σκατά. Δεν υπάρχει εξαίρεση στο κανόνα που λέει πως όλοι πιστεύουμε πως είμαστε εξαίρεση στο κανόνα (όπως λέω και στη sidebar Του Blog μου)

 2. Καλά πιστεύεις όλο αυτό το παραμύθι ότι η Ρούλα είναι ερωτευμένη με τον Αλβανό κλπ.. Με το μόνο πράγμα πού είναι ερωτευμένη η Ρούλα είναι η δημοσιότητα και η τηλεόραση. Ο Αλβανός είναι το πρόσχημα..Για σκέψου.. Αν δεν είχε αυτό το θέμα για να κλαίει στα κανάλια γιατί άλλο θα την έβγαζαν στα παράθυρα; Για να αναλύσει την διεθνή κατάσταση; Η Ρούλα είναι παμπόνηρη και τόσο ξεφτιλισμένη πού πουλάει ακόμα και την ίδια της την ξεφτίλα για δημοσιότητα.. Πώς λένε ότι ο καπιταλισμός θα πουλήσει ακόμα και το σχοινί πού θα τον κρεμάσουν..άρρωστοι για δημοσιότητα υπάρχουν βέβαια πολλοί.. άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.. Αυτή όμως είναι η κορυφαία.. Εγώ πάντως έτσι το προσεγγίζω το θέμα..

 3. @ Compassocap
  Σωστός. Επιπλέον δε στην τηλεόραση υπάρχουν όλα. Κάποιοι κλαίνε για μας, κάποιοι γελάνε, κάποιοι ακόμα διασκεδάζουν, πίνουν και χορεύουν για μας. Ο τηλεθεατής το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να παρακολουθεί κι έτσι να νομίζει ότι συμμετέχει.

  @ Sofistis
  Καλώς ήρθες. Δεν ξέρω τι είναι και τι δεν είναι η κυρία και δεν το εξετάζω καν. Η αντίδραση του κοινού είναι αυτή που με απασχολεί και όχι η προσωπικότητα και ο τηλεκαημός της.

  @ Meniek
  Έτσι φαίνεται από όσα λέει και ο «σοφιστής» πιο πάνω. Ένα ζήτημα όμως το τι ζητάει ο καθένας που εμφανίζεται στο γυαλί και άλλο ζήτημα το τι ζητούν όλοι αυτοί που έχουν κολλήσει να κοιτούν με τις ώρες το γυαλί.

 4. μπορείς να κατεβάσει το μπάνερ, η ψηφοφορία τελείωσε, τα απότελέσματα βγήκαν. Βλέπω δε το διαβάζεις το blog μου,ε? χεχε. Σόρρυ για το άσχετο του θέματος.

 5. Άσε, φίλε, το ξέχασα να πάω χτες στην εκδήλωση και είδα σήμερα ότι τελείωσε. Μέχρι το απόγευμα δεν είχαν βάλει στο σάιτ τους τίποτα γι αυτό και είπα να ανεβάσω κάτι αύριο. Ως συνήθως προηγήθηκες!

 6. Ποια είναι η Ρούλα και τι μπορεί να προσφέρει σχετικά με την επίλυση παγκοσμίων προβλημάτων;
  Έχει να προτείνει κάτι για το ασφαλιστικό, την προστασία του περιβάλλοντος και την διαγραφή του χρέους των χωρών του «τρίτου κόσμου»;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.