«Πρέπει να δουλέψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και μια πρόταση


dilbertEU

Το παρόν (β)λόγιο ξεκινά το (καλώς ήρθες κι άργησες) Π-Σ-Κ με ένα σκιτσάκι αφιερωμένο σε γνωστούς και φίλους  που δουλεύουν στο δημόσιο ή εκείνο το περίεργο «υπερεθνικό» δημόσιο στη μικρή μας κωμόπολη. Ο διάλογος λέει πάνω κάτω αυτά:

– Ως συνήθως χτες δούλευα μέχρι τα μεσάνυχτα, μαμά.

– Τουλάχιστον πληρώθηκες παραπάνω.
– Δεν μας πληρώνουν υπερωρίες.

– Εμμμ, τουλάχιστον ήταν κάποια σημαντική δουλειά.
– Δε θα το λεγα…

– … το αφεντικό με υποχρέωσε να αλλάξω ορισμένες διαφάνειες από μια παρουσίασή μου η οποία όμως έγινε έτσι χειρότερη από ό,τι ήταν.

– Εντάξει, τουλάχιστον είσαι πλέον προετοιμασμένος για τη σύσκεψη.
– Ματαιώθηκε…

– … αλλά αυτό δεν πειράζει μια και το συγκεκριμένο έργο δεν χρηματοδοτείται ούτως ή άλλως.

– Δηλαδή δούλεψες τζάμπα για να κάνεις χειρότερη μια παρουσίαση για μια σύσκεψη που δε θα γίνει με θέμα ένα έργο που δεν υπάρχει;
– Ναι.

– Α, πρέπει να δουλέψεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το συγκεκριμένο σκιτσάκι μου το έστειλε φίλος. Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα σε ένα γαλλόφωνο (β)λόγιο ακριβώς το ίδιο, μόνο που στην τελευταία πρόταση αντί για «ΕΕ» γράφει «ΟΗΕ». Σούπερ πολυχρηστικό σκιτσάκι το οποίο μας οδηγεί στην … ανατρεπτική πρόταση του μήνα: κατεβάστε το (ψάξτε για εικόνες με «dilbert EU»), βάλτε στη θέση της τελευταίας λέξης το όνομα του εργοδότη, της εταιρίας ή της υπηρεσίας σας και κολλήστε το στον τοίχο (στη δουλειά, όχι στο σπίτι!) Καλό Π-Σ-Κ. 

Advertisements

9 thoughts on “«Πρέπει να δουλέψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και μια πρόταση

 1. Kάτι παραπάνω θα ξέρετε…!

  Γεια σου Chumba από μία στολισμένη Αθήνα που όσο πάει και γίνεται πιο κρύα… μπρρρ…
  Δεν θα με χάλαγε καθόλου πάντως τις μέρες αυτές να… αλλάξω δουλειά! Οντας κειμενογράφος σε διαφημιστική έχω πήξει! Ολοι κάτι θέλουν γαμώτο τις μέρες αυτές.
  Και καλά να είναι κανένα χριστουγεννιάτικο σποτ.
  Οταν σου λένε να πεις με «δικά σου λόγια» το ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, πες μου, όχι πες μου…
  Τι να εφεύρω ο άνθρωπος;!
  Κανένα καρτούν για τη φούσκα της διαφήμισης υπάρχει;!!
  Θα ψάξω να το βρω να τους το κάνω χριστουγεννιάτικη καρτούλα..
  Φιλιά πολλά!

 2. @ Krot
  Όλα τα λεφτά, η ανακεφαλαίωση από τη μαμά!

  @ Φαίη
  Το σκιτσάκι παίζει για όλες τις δουλειές! Κι εδώ έχει κρύο αλλά αυτό που δεν αντέχεται είναι η καθημερινή μαυρίλα και βροχή. ‘Εχω πάντα στην τσάντα τα γυαλιά ηλίου, έτσι από καθαρό πείσμα. Χα με δικά σου λόγια Χρόνια Πολλά και μάλιστα κάθε χρόνο, δύσκολο το κόβω. Γύρισε το στον σουρεαλισμό…
  Πολλά φιλιά κι από εδώ!

 3. Ελπιδοφόρα!
  Τουλάχιστον, να έχει καλό μισθό η βασική δουλειά, στο πλαίσιο της οποίας γίνονται κι αυτές οι ανούσιες υπερωρίες…Ή ζητάω πολλά;

 4. Καλημέρα ξανά!!
  Παραδόξως χτες ο χιονιάς (λέμε τώρα) μετατράπηκε σε μία ευχάριστη ηλιόλουστη μέρα και ακόμα κι εγώ έβαλα μαύρα γυαλιά και βγήκα σαν το σαλιγκάρι και περπάτησα μία ολόκληρη ώρα και ευχαριστήθηκα Αττικό ουρανό 🙂 !
  Σουρεάλ χρόνια πολλά ε;! Χμμμ…
  Θα το πω κι ας είναι άσχετο.
  Οι Bauhaus βγάζουν νέο δίσκο ο οποίος θα κυκλοφορήσει τον μάρτιο του 2008.
  Θα έρθει άραγε να καθαρίσει τον ουρανό ή να τον γεμίσει με σύννεφα;!
  Ορίστε, δεν είναι άσχετο!! Αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να κάνω. Να με πληρώνει κάποιος για να σερφάρω και να μαζεύω μόνο καλά νέα!
  Να λέω τον καιρό και να προβλέπεται ηλιοφάνεια και 25 βαθμοί στην πόλη του Chumba!!!

 5. @ Konstantinos
  Σε βρίσκω κάπως «απαιτητικό», άκου «καλό μισθό»! Σα να ζητάς να μειωθούν τα κέρδη και το μέρισμα προς τους μετόχους! Α πα πα πα πα…

  @ Φαίη
  Καλησπέρα κι από εδώ! Αχ φίλη μου, εσύ καλά τα λες, εδώ όμως ο καιρός δεν πειθαρχεί στις εντολές σου. Αντιθέτως, σήμερα ξεσκίστηκε να βρέχει. Να την κάνεις τη δουλειά που λες. Χρειαζόμαστε επειγόντως καλά νέα, κάθε μέρα. Αυτό πάντως με το νέο δίσκο των Μπάουχαους μακάρι να είναι κάτι διαφορετικό από όλους αυτούς τους περασμένης ηλικιας ρόκερ που συμπληρώνουν ένσημα για τη σύνταξη.

  @ Meniek
  Καλή διασκέδαση 🙂

 6. Α ναι, τα σκίτσα του αποτυπώνουν όλη την παράνοια αυτού του περίεργου εργασιακού περιβάλλοντος που λέγεται «γραφείο».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.