Τρία, δύο, ένα, φύγαμε!


Για να πας από τη μικρή μας κωμόπολη στην πόλη των πόλεων υπάρχουν βασικά δυο τρόποι. Αεροπλάνο και αυτοκίνητο. Το τραίνο δυστυχώς είναι άβολο (αλλάζεις ένα σωρό τραίνα και στα περισσότερα δεν υπάρχει κράτηση μέσω ίντερνετ) και πανάκριβο (δύο φορές πιο ακριβό από το αεροπλάνο – ευχαριστούμε Ευρωπαϊκή Ένωση για το άνοιγμα της νέας «αγοράς»).

Τα αεροπλάνα τα έχουμε ψιλοβαρεθεί, ο καιρός φαίνεται σχετικά καλός, τα αποθέματα σε τσίπουρα, χωριάτικα λουκάνικα, τυριά και λάδι τελείωσαν, κι έτσι φέτος την κοπανάμε για την Θεσσαλονίκη οδικώς. Διαλέξαμε μάλιστα και την καθαρά οδική διαδρομή από Βαλκάνια. Σε λίγη ώρα λοιπόν τα μαζεύουμε και κατηφορίζουμε προς το νότο.

Αφήνουμε πίσω μας μια χώρα (δύο δηλαδή αλλά σε συσκευασία μίας) η οποία απέκτησε έστω και προσωρινά μια απρόθυμη κυβέρνηση ίδια και απαράλλαχτη με αυτή που ηττήθηκε στις προ εξαμήνου εκλογές. Περίεργη που είναι η δημοκρατία… Περισσότερα γι αυτό, όμως, στο όπως πάντα ωραιότατο κείμενο της φίλης Κροτ και το κατατοπιστικό και ακριβές (επίσης όπως πάντα) σχόλιο της Ριτς κάτω από το ίδιο κείμενο. Οι κυρίες τα είπαν όλα και δε μου άφησαν κανένα περιθώριο να προσθέσω κάτι για το … αγαπημένο μου θέμα.

Εμείς άλλωστε έχουμε ήδη αλλού το μυαλό μας και τα του Βελγίου δε μας αγγίζουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στο δρόμο μας περιμένουν πολλά σύνορα, διαφορετικά νομίσματα, φαγητά, μπύρες και κρασιά, και πολλά πολλά μέρη που δεν έχουμε ξαναδεί. Εξοπλισμένοι με τρεις φωτογραφικές μηχανές, μία κάμερα, δύο φορητούς υπολογιστές κι ένα σωρό καλώδια ελπίζουμε να κρατήσουμε πολλές εικόνες και να ανεβάσουμε αρκετά κείμενα. Ίσως με κάποια καθυστέρηση. Όσο χρειαστεί για να καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας.

Σε όσους παλιούς και νέους φίλους -που, ιδίως τις τελευταίες μέρες, ήταν εξαιρετικά καλοί και ευγενικοί με το παρόν (β)λόγιο- ταξιδέψουν, καλό και ασφαλές ταξίδι.

Advertisements

16 thoughts on “Τρία, δύο, ένα, φύγαμε!

 1. ο ξάδερφος με τον οποίο έχεις συνομιλήσει, έχει πραγματοποιήσει την ανάλογη διαδρομή με τρένο και στάσεις – tour στα Βαλκάνια. Από τις εμπειρίες και τις φωτογραφίες του θα σου πρότεινα να κάνεις καμιά στάση. Καλό ταξίδι και καλώς να έρθεις στην ηττημένη με 6-0 Θεσσαλονίκη 😦

 2. καλό ταξίδι προς την πατρίδα. Ωραια η ιδέα του οχήματος με τα λουκάνικα, το τσιπουρο (!) και όλα τα συναφή…. Ευχαριστώ και για καλά τα λόγια στο συμπληρωμα της Κροτ.
  ριτς

 3. Ευχαριστώ παιδιά. Γράφω από καφενείο του Μονάχου, σύντομη στάση για λουκάνικο και μπύρες! Επόμενη στάση Τεργέστη (μάλλον, αν τη βρούμε δηλαδή) Φιλιά!

 4. Μερσί, από Τεργέστη (πόλη μαγική). Κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις της πόλης και των ανθρώπων της. 🙂

 5. …και σε όσους δεν ήταν (καλοί και ευγενικοί με το παρόν βλόγιο),τους εύχομαι να στουκάρουν
  🙂

 6. Μα όταν λες ότι ευχεσαι μόνο στους φίλους σου που ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό υπήρξαν υποστηρικτικοί στο β-λόγιο καλό και ασφαλές ταξίδι, μερικοί κακεντρεχείς μπορεί να σε παρεξηγήσουμε:-)

 7. Μα τότε πρέπει να πρόκειται για πολύ «κακεντρεχείς»! Διότι εύχομαι σε όσους από τους φίλους ταξιδέψουν καλό και ασφαλές ταξίδι. Δηλαδή έχουμε τους φίλους και από αυτούς κάποιοι ταξιδεύουν. Για τους υπόλοιπους φίλους που δεν ταξιδεύουν δεν έχει νόημα η ευχή. Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά σε μη φίλους, ταξιδιώτες ή όχι. Ας τους ευχηθούν οι δικοί τους φίλοι. Με αυτήν την άνευ προηγουμένου εξαντλητική ανάλυση περί ευχών κλείνω τον υπολογιστή, ήδη 4 ώρες μετά το πέρας και των φετινών Χριστουγέννων. Χρόνια πολλά!

 8. Και φυσικά θα μπορούσες να καταλάβεις ότι απλά σου κάνω πλάκα και να αποφύγεις όλη αυτή την ανάλυση! Χρόνια πολλά!

 9. Μερσί, η αλήθεια είναι ότι με δυσκολία καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις φίλων. Φιλιά!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.