Κρύο, πολύ κρύο στο Ζάγκρεμπ


zagreb

Έχουν πλέον διαφορετικό νόμισμα, κυβέρνηση, γλώσσα (έτσι λένε αλλά χωρίς να πολυπείθουν), βιβλία ιστορίας και όλα γενικώς τα στοιχεία της δικής τους ξεχωριστής εθνικής ουτοπίας. Τους ενώνει όμως ακόμα το φαγητό, το ποτό και το απίστευτο κρύο το χειμώνα. «Ποτέ δεν έχω κρυώσει τόσο πολύ» λέει el pibe.

Σε όλη τη μέχρι τώρα διαδρομή το θερμόμετρο είναι σταθερά κάτω από το μηδέν, όλα γύρω μας έχουν αυτό το μολυβί γκρίζο-μπλε της υγρασίας που έχει γίνει άσπρος πάγος κι έχει σκεπάσει τα πάντα. Πιο ψηλά, παχιές φέτες χιονιού κρέμονται από τα κλαδιά των ψηλών δέντρων.

Στο Ζάγκρεμπ φτάσαμε χτες το σούρουπο. Πόλη που δείχνει σαν πρωτεύουσα, με μνημεία και επιβλητικά κτίρια που φωτίζονται τη νύχτα. Μοιάζει όμως κάπως πιο μικρή από τις πρωτεύουσες που έχουμε δει μέχρι τώρα. Κάναμε αρκετές βόλτες με το αυτοκίνητο μέχρι να βρούμε κάπου να παρκάρουμε για να περπατήσουμε λίγο και να βγάλουμε καμμια φωτογραφία. Η διαφορά από το καλοριφέρ του αυτοκινήτου στο ψοφόκρυο έξω ήταν σχεδόν επίπονη. Λίγα λεπτά αργότερα οδηγούσαμε και πάλι. Αυτή τη φορά με κατεύθυνση το Βελιγράδι.

Advertisements

7 thoughts on “Κρύο, πολύ κρύο στο Ζάγκρεμπ

 1. Μπήκαν τα πόστ ανάποδα ή είναι η ιδέα μου;

  Άντε το βραδάκι ελπίζω να είστε στην πρωτεύουσα των Βαλκανίων (χαχαχαχα)

 2. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Τα καταφέραμε να φτάσουμε στην ώρα μας (δηλαδή προλάβαμε τον Ίνδικτο να παίζει τις μουσικές του) και ήδη αναρρώνουμε. Αν μου το επιτρέψει και ο ΟΤΕ θα προσπαθήσω να βάλω μια κάποια τάξη στο (β)λόγιον. Καλά μεζεδάκια, τσίπουρα, ρετσίνες και ποτάκια!

 3. ζηλεύωωωωω!!!

  (ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,
  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ***** ΣΤΑ ΜΠΑΡ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΙΝΔΙΚΤΟΣ !! )

 4. Χρόνια πολλά Φαίη. Να το κανονίσουμε! Ακόμα καλύτερα, να μας συντονίσει ο κοινός μας φίλος και άρχων πασών των μουσικών 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.