Ο Δημήτρης Πουλικάκος στο «Ξυλουργείο» του Μύλου


pulikakos

Τραγουδά με πάθος και με απρόσμενα καθαρή και δυνατή φωνή. Στις συναυλίες του δεν βιάζεται να κατέβει από τη σκηνή. Τα κομμάτια του ακόμα ακούγονται φρέσκα και η σκηνική του παρουσία είναι απολαυστική. Ο Δημήτρης Πουλικάκος ολοκλήρωσε, πριν λίγες ώρες, την πρώτη από τις δύο εμφανίσεις του στο Ξυλουργείο του Μύλου, στη Θεσσαλονίκη. Τον συνοδεύουν οι «Άσσοι του Καράτε» στους οποίους παίζει πλήκτρα ακόμα ένας παλιός, ο Δημήτρης Πολύτιμος. Συνάντησε τον Πουλικάκο, τη δεκαετία του 1960, στο συγκρότημα MGC και έκτοτε παίζουν μαζί.

Όσον αφορά τη μουσική η συναυλία ήταν εμπειρία. Ο Πουλικάκος ήταν πολύ καλός και το συγκρότημά του πραγματικοί επαγγελματίες με σπουδαίο ήχο. Έπαιξαν τραγούδια δικά του, του Σιδηρόπουλου αλλά και διασκευές από μπλουζ και ροκ μέχρι Καζαντζίδη με ξεχωριστές στιγμές «Το ξεχασμένο πηγάδι καραδοκούσε το θύμα του» και το «Υπάρχω». Ο ίδιος ο «θείος Νώντας» (δε σταμάτησε ούτε λεπτό να καπνίζει) φάνηκε να το απολαμβάνει. Μακάρι στα 65 μου να έχω την ίδια ζωντάνια. Θα περιμένει τους φίλους του και σήμερα στις 10.30.

Αυτά από την πλευρά της μουσικής. Δυο λόγια και για το χώρο και τους διοργανωτές. Είχα καιρό να πάω στο Μύλο. Χρόνια ολόκληρα. Από τότε που βλέπαμε τους Σουέντ, τους Τίντερστικς και τις Στέρεολαμπ μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Η περιφρόνηση των διοργανωτών προς τον κόσμο, όμως, παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.

Κάπνα να την κόβεις με το μαχαίρι. Λίγες ανάσες αέρα υπήρχαν μόνο όταν άνοιγαν την πόρτα πλάι στο συγκρότημα αλλά τότε παγώναμε. Το ποτό πανάκριβο. Για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνεις 5 ευρώ τη μπύρα και 7 το ποτήρι κρασί ή 40 το μπουκάλι κρασί σε μια ροκ συναυλία στην οποία έχεις ήδη πληρώσει είσοδο 15 ευρώ; Για την υποτυπώδη, σχεδόν ανύπαρκτη εξυπηρέτηση; Ή για τις τουαλέτες; Πέντε λεπτά πριν αρχίσει η συναυλία, στις ανδρικές δε λειτουργούσε το μοναδικό ουρητήριο και το καζανάκι στη λεκάνη. Στο νιπτήρα δεν υπήρχε σαπούνι, ούτε χαρτί να σκουπίσεις τα χέρια σου. Στο τέλος της συναυλίας είχαν πλημμυρίσει και έβγαιναν συνεχώς νερά από το βόθρο.

Στα έξοδα πρέπει να συνυπολογίσεις και τα μεταφορικά. Ο χώρος είναι μακριά από οπουδήποτε, πρέπει να πάρεις ταξί για να πας, και το κυριότερο να ταλαιπωρηθείς να βρεις ταξί για να γυρισεις καθώς δεν κυκλοφορεί τίποτα. Άσε δε που ενώ η αφίσα λέει ότι οι πόρτες ανοίγουν στις 9.3, η συναυλία αρχίζει στις 11 και μέχρι τότε δεν έχει και κανένα άλλο μέρος να πας εκεί γύρω. Γιατί φυσικά δε θες να πας στο μπαρ του παρακείμενου Βίλκα. Εκεί όπου ένας μοναχικός λαπτοπ «επιλέγει» αδιάφορη μουσική, τα ποτά είναι πανάκριβα (6 ευρώ η μπύρα και το κρασί) και η άγρια σερβιτόρα σου παίρνει το μπουκαλάκι πριν το τελειώσεις και σου τη λέει κιόλας.

Advertisements

4 thoughts on “Ο Δημήτρης Πουλικάκος στο «Ξυλουργείο» του Μύλου

 1. καταρχήν σε ΖΗΛΕΥΩ που έχεις δει tindersticks, εγώ όχι…

  Τον Πουλικάκο τον είδα τελευταία φορά πριν 6 χρόνια και έδειχνε… ράκος. Έδειχνε άρρωστος.
  Παρόλα αυτά, τα έδωσε όλα, όσα μπορούσε να δώσει…

  Με λίγα λόγια, να περνάς σούπερ και να πιείτε ένα (λέμε τώρα) σφηνάκι και για μένα.
  Ή καλύτερα μια κανάτα!!

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.