Λευτεριά στους σκουπιδοτενεκέδες (ή μήπως καλύτερα όχι;)


bin

«Για την ασφάλειά σας όλοι οι σκουπιδοτενεκέδες έχουν προσωρινά σφραγιστεί, παρακαλούμε βοηθήστε μας να κρατήσουμε το χώρο καθαρό». Ένα μυστήριο καλύπτει τους σκουπιδοτενεκέδες στο μετρό της μικρής μας κωμόπολης. Εδώ και μέρες, από τα Χριστούγεννα δηλαδή, έχουν σφραγιστεί όλοι χωρίς καμμία άλλη εξήγηση πέρα από την παραπάνω. Σε τέσσερις γλώσσες, το αυτοκόλλητο που έχει τοποθετηθεί εκεί όπου άλλοτε μπορούσες να πετάξεις τα σκουπιδάκια σου, λέει πως κάτι τρέχει με την ασφάλειά μας.

Τι έγινε; Κινδυνεύουμε από κάτι; Αν ναι, από τι; Από ποιον; Καμμία ενημέρωση. Συναγερμός για πιθανή τρομοκρατική επίθεση γράφουν οι ντόπιες φυλλάδες. Το επίπεδο επιφυλακής έπεσε από ύψιστο σε λιγότερο ύψιστο. Το ποίμνιο μπορεί να ζει την καθημερινή ρουτίνα του λίγο πιο ήσυχο, όχι υπερβολές όμως. Δεν κάνει να χαλαρώνουμε, η χαλάρωση φέρνει σκέψεις άβολες και «αντικοινωνικές». Με φόβο να πορευόμαστε, για το καλό μας. Φόβος μέχρι νεοτέρας διαταγής. Θα μας ενημερώσουν με τον συνηθισμένο τρόπο. Δίνοντάς μας πίσω, ελεύθερη πρόσβαση στους σκουπιδοτενεκέδες μας. Το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ είναι πλέον μια ασφαλής, σταθερή και αξιόπιστη γραμμή επικοινωνίας.

Advertisements

23 thoughts on “Λευτεριά στους σκουπιδοτενεκέδες (ή μήπως καλύτερα όχι;)

 1. Χα, θυμήθηκα ότι πάντα τους σφραγίζανε κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν είχα πάρει είδηση, μόνο μια φορά που θέλησα να πετάξω κάτι είδα ότι οι σκουπιδοντενεκέδες ήταν κλειστοί και είχαν αντικατασταθεί από διαφανείς πλαστικές σακούλες. Ομολογουμένως τρομοκρατήθηκα για λίγο, μετά κοίταξα τον υπόλοιπο κόσμο [απάθεια] και είπα δε βαριέσαι, αν είναι να τύχει, θα τύχει.

  Ψάξε και τους σκουπιδοντενεκέδες που παρόλο που είναι κλειστοί περιτριγυρίζονται από σκουπίδια [πάνω, στο πλάι, στο διπλανό κάθισμα κλπ κλπ]…

 2. Και που πετάει ο κόσμος τα σκουπίδια; Cover your ass security τα λέει αυτά τα τερτίπια ο Schneier, αν οι τρομοκράτες θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, δεν έχουν παρά να ντυθούν καθαριστές και να αφήσουν τις βόμβες τους σε σφραγισμένους κάδους που δε θα εξετάσει κανείς.

 3. Έχετε πνιγεί στη βρωμιά να υποθέσω.. 🙂 Σας καλημερίζουμε από την -ακομα πιο-ηλιόλουστη Αθήνα! Μερικές φορές αναρωτιέμαι, «τί μήνας είναι?» «απρίλιος?». Χε,χε

 4. @ Beta Blank
  Καλώς τη και πάλι! Χρόνια και ζαμάνια!
  Έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση, σφραγισμένοι τενεκέδες, περιτριγυρισμένοι από σκουπίδια εδώ και εβδομάδες. Καλή σου μέρα!

  @ Oneiros
  Είναι επίσης ενδιαφέρον πως έχουν σφραγίσει και τους μίνι κάδους ανακύκλωσης στο μετρό, δεν κατάφεραν όμως να σφραγίσουν κάτι μικρά κόκκινα δοχεία για αποτσίγαρα έξω από τις πλατφόρμες μεν, υπόγεια δε. Προφανώς ο εργολάβος άργησε να παραγγείλει κατάλληλα καπάκια. Αυτό σημαίνει ότι ο δαιμόνιος τρομοκράτης μπορεί να μας εξοντώσει με εκρηκτικές γόπες

  @ Σέλμ
  Πόσο τυχερή είσαι που ζεις σε μια πόλη-μοντέλο χωρίς ίχνος νέφους και σκουπιδιών. Όπου ο ήλιος χαϊδεύει τους αμμόλοφους στην παραλία και η πυκνή βλάστηση προσφέρει παχιά σκια στον διαβάτη. Ζηλεύω…

 5. Σε ευχαριστώ theorema.
  Chumba Libre εγώ σε ζηλεύω. Που ζεις σε μια τόσο ζεστή και ανθρώπινη πόλη, γεμάτη εξαιρετικά ενδιαφέροντες γραφειοκράτες & αξιολάτρευτους βέλγους οι οποίοι είναι τόσο ιδιαίτεροι και καθόλου μα καθόλου πανομοιότυποι. Που κάθε μέρα που ξυπνάς σε ζεσταίνει ο ήλιος και σου φτιάχνει η διάθεση..
  Έχεις δίκιο όμως. Υπάρχει κάτι για το οποίο πραγματικά ζηλεύω εσένα ή την πόλη σου γενικότερα. Αλλά δε χρειάζεται να το πώ εδώ αυτό.

 6. αυτό το κόλπο με τους σφραγισμένους σκουπιδοτενεκέδες ξεκίνησε πριν από 7-8 χρόνια στο Παρίσι…μετά κάποια τρομοκρατικά χτυπήματα, δεν θυμάμαι ακριβώς.

 7. @ Theorema, Σέλμ
  Μπέρδεμα, λοιπόν, στη ζήλεια τη σχετική με τόπο κατοικίας. Η Theorema ζηλεύει τη Σέλμ, η οποία ζηλεύει εμένα (έστω και λίγο). Εγώ όμως ζηλεύω τον Indictos, ο οποίος με τη σειρά του ζηλεύει τον Treble που όσο να ΄ναι ζηλεύει την Theorema. Στοοοοοπ! Τέρμα οι ζήλιες.

  @ Roidis
  Στο Λονδίνο, όπου αντιπαθούν τα ημίμετρα, απλώς κατήργησαν εντελώς τους κάδους (και τις τουαλέτες) στο μετρό. Κι έτσι κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ κουτάκια από μπύρες, μπουκάλια από κρασί και κεσεδάκια νούντλς και κάρι δίνουν έναν εξαιρετικά εορταστικό τόνο στην πόλη.

 8. Χαχαχαχα Chumba!
  Πάνω που ανάβανε τα αίματα…

  Σελμ,
  είναι ακόμα χειρότερα από ό,τι τα λες, αλλά είναι μυστικό, μην πεις ότι στο είπα… :-p

 9. Εμ βέβαια! Μην αφήσεις το κορίτσι να πει την αλήθεια! Εγώ πιστεύω μόνο ό,τι λέει η Theorema. Σε εσένα πλέον δεν έχω καμία εμπιστοσύνη:-)

 10. Σελμ,
  σωστή. Εμένα άκου, είμαι πλήρως αντικειμενική, έχοντας ζήσει τα 15 τελευταία χρονάκια κάτω από έναν ουρανό που μέχρι κι ο Αστερίξ φοβόταν μην του πέσει στο κεφάλι… 🙂

  Chumba,
  πόσα χρονάκια είσαι στα πέριξ; Αν είσαι καινούριος δικαιολογείται η επιείκεια. Αν είσαι παλιός και σου αρέσει ο καιρός εδώ πάνω, κάτι δεν πάει καλά… 😉

  Επίσης: τι ακουσες καλέ; Εγώ ούτε που μίλησα!… Χεχεχεχε…

 11. Δεκαπέντε χρόνια είναι κάπως. Παρατράβηξε η εκδρομή ε;
  Λοιπόν στα σχεδόν έξι χρόνια που είμαι εδώ, πρώτη φορά μου λέει κάποιος ότι είμαι «επιεικής» με τη μικρή μας κωμόπολη. Συνήθως με κατηγορούν πως είμαι υπερβολικός και κακός μαζί της. Επομένως μην ανησυχείς. Απλώς δεν έχω καμμία καλύτερη άποψη για την πόλη για την οποία περηφανεύεται η Σέλμ …

 12. Ναι, παρατράβηξε η εκδρομή και δεν ξέρω πώς να την τελειώσω πλεόν…
  Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
  Η Βρυξέλλα μου αρέσει, αλλά σίγουρα η Αθήνα θα ήταν για μένα Ο προορισμός.
  De gustibus et de coloribus non disputandum est, όμως, οπότε η άποψή σου απολύτως σεβαστή!
  Καλή συνέχεια στην εκδρομή σου κι εσύ, κι ο Θεός μαζί μας 🙂

 13. Άντε με το καλό να γλιτώσουμε όλοι μας…
  (σόρυ αλλά αν είσαι fonctionnaire τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ό,τι δείχνουν… στο λέω από προσωπική πείρα…)
  Anyway. Let’s think positive (fugitive).

 14. Δεν έχει δίκιο. Είναι η δεύτερη φορά που κατηγορείται για επιεικεια. Επιπλέον η φανερη εμπάθειά του προς την πόλη μας δικαιολογείται από τον τόπο καταγωγής του..:-)

 15. @ Theorema
  Πιο θετικά δε γίνεται 🙂

  @ Φαίη
  Πρέπει λοιπόν να καταργήσουν τους κάδους παντού, δεν είναι σωστό να είναι ασφαλείς μόνο οι επιβάτες του μετρό. Και να κυκλοφορούμε όλοι με κομψούς, χρωματιστούς, ατομικούς κάδους, περασμένους στην πλάτη.

  @ Σέλμ
  Πρόκειται για άκρως … αντικειμενική εμπάθεια

 16. Θεότρελλοι. Πάμε ολοταχώς για Φεβρουάριο και οι κάδοι παραμένουν σφραγισμένοι χωρίς καμμία άλλη εξήγηση ή ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.