Ο λόγος, η ελευθερία και οι εχθροί τους


Η δικαίωση του Μανώλη Βασιλάκη και (μετά θάνατον) του Νικήτα Λιοναράκη, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για μέρος της ταλαιπωρίας που υπέστη από δικομανείς, οπαδούς του ποπ εθνικισμού πυροδότησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο (β)λόγιο του αγαπητού συμπολίτη Ροΐδη. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο λόγος, οι ατομικές ελευθερίες και τα όρια στην άσκηση δικαιωμάτων που παρέχει ο νόμος.

Πέραν του ότι η συζήτηση είναι από μόνη της καλή και χρήσιμη, ένας επιπλέον λόγος για την παραπομπή αυτή είναι ότι ο Ροΐδης δέχτηκε, εκτός από σχόλια, και «προειδοποιήσεις» δικονομικού ενδιαφέροντος. Είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πώς με απειλές προσπαθούν ορισμένοι να καλύψουν την ένδεια σε επιχειρήματα. Είναι όμως διασκεδαστικό όταν αυτό γίνεται με τρόπο τόσο χοντροκομμένο.

Advertisements

4 thoughts on “Ο λόγος, η ελευθερία και οι εχθροί τους

  1. Καλημέρα… Έστω και με καθυστέρηση να σας ενημερώσουμε ότι το κείμενό αυτό μας έδωσε τροφή για σκέψη και το αναδημοσιεύσαμε, αναφέροντας -φυσικά- την πηγή μας…
    Καλή εβδομάδα…

  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την αναδημοσίευση και την παραπομπή. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, όλες οι τιμές πρέπουν στον Ροΐδη που έκανε και όλη τη δουλειά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.