Οι British Sea Power στο Botanique


bsp3

Οι British Sea Power είναι από το Μπράιτον, παίζουν ένα πολύ όμορφο είδος ανεξάρτητου βρετανικού ποπ ροκ και μας έδωσαν μια πάρα πολύ ωραία βραδυά την Παρασκευή στον παλαιό Βοτανικό κήπο της μικρής μας κωμόπολης. Κιθάρες, μπάσο, πλήκτρα, τύμπανα και βιολί συνθέτουν τον ήχο του γκρουπ που σε μερικά κομμάτια πειραματίζεται με μια τρομπέτα και άλλα πνευστά.

bsp2

Η συναυλία φιλοξενήθηκε στον χώρο Ροτόντα του Botanique, ίσως τον πιο όμορφο και ζεστό συναυλιακό χώρο σε ακτίνα χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια σχεδόν στρογγυλή αίθουσα με σχετικά μικρή διάμετρο αλλά μεγάλο ύψος. Έχει 3-4 σειρές από αμφιθεατρικές κερκίδες, μικρή πλατεία και ο κόσμος κυριολεκτικά ακουμπά τους μουσικούς που παίζουν πάνω στη σκηνή. Οι British Sea Power ούτε τρόμαξαν ούτε ανησύχησαν από τον κλοιό. Αντιθέτως φάνηκαν να το διασκεδάζουν. Έπαιξαν πάνω από μια ώρα, μερικοί από τους μουσικούς κατέβηκαν από τη σκηνή και ανακατεύτηκαν με τον κόσμο, ένας μάλιστα σκαρφάλωσε στα ηχεία και μετά σε ένα διάζωμα κάτι σαν μπαλκόνι ψηλά, έκανε το γύρο και ξανακατέβηκε μέσα σε χειροκροτήματα.

bsp1

Στο τέλος της συναυλίας ο μπασίστας (καμμιά φορά και κιθαρίστας και τραγουδιστής – στη φωτό επάνω), που έφερνε πολύ σε Μπάουι, ήταν καταχαρούμενος από την ανταπόκριση του κόσμου. Πέρασε μπροστά μας στο μπαρ, τον σταματήσαμε και του είπαμε μπράβο. Έσπασε ένα χαμόγελο και έλαμψε όλο του το πρόσωπο. Ο κόσμος έδειξε ότι τους αγαπά και στον πάγκο με τα μπλουζάκια και τα αναμνηστικά των British Sea Power, όπου το τελευταίο τους CD (στα 15 ευρώ) πολύ γρήγορα εξαντλήθηκε. Μια γεύση από αυτό στο βιντεάκι παρακάτω.

Advertisements

6 thoughts on “Οι British Sea Power στο Botanique

  1. Πολύ δυνατοί μουσικοί, για μένα η πρώτη καλή και ολοκληρωμένη παράσταση της χρονιάς.

    Άρχισαν λίγο απρόσωπα. Άκουγα αυτό που γενικώς αντιλαμβάνομαι ως νέο Αγγλικό ήχο, τίποτα όμως που να τους διακρίνει.

    Στη συνέχεια όμως γκάζωσαν, αυτοσχεδίασαν, και έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν σε διάφορα επίπεδα και την μουσική και το κοινό τους. Πολύ ευχάριστη και η σκηνική τους παρουσία.

    Θα κοιτάξω προσεχώς και την δισκογραφία τους.

  2. Πραγματικά πολύ καλοί αν και στην αρχή κι εμένα μου φάνηκαν κάπως υπερβολικά σοβαροί. Είχαν πλάκα και τα κάτι-σαν-ναυτικά ρούχα τους και η εν γένει διακόσμηση της σκηνής με ναυτικές σημαίες. Πώς ήταν το CD;

  3. Ο ήχος στο CD πιο σκληρός από αυτόν της συναυλίας. Το άκουσα μόνο μια φορά, καθότι τώρα φιλοξενώ κόσμο που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τέτοια ακούσματα..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.