Οι Charlatans στο VK


charl1

Οι Charlatans που εμφανίστηκαν την Κυριακή στο VK ήταν η κορύφωση ενός τριήμερου μουσικής (το οποίο με λίγη καλή τύχη έγινε πενθήμερο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Η δεύτερη συνεχόμενη βραδυά στον πανέμορφο χώρο στην καρδιά του Μόλενμπεκ, ήταν εντελώς διαφορετική από τη συναυλία των Polysics κι αυτό φάνηκε από την αρχή.

charl2

Ο κόσμος ήταν τουλάχιστον πενταπλάσιος. Και αλλιώτικος. Έπαιζαν και πιο παλιές ηλικίες, στρέιτ και γκέι, νοσταλγοί των 90s αλλά και απλώς πειραγμένοι. Στην τελευταία κατηγορία ανήκε σίγουρα ο θηριώδης φλαμανδός με το κοντοκουρεμένο κεφάλι και τον ξυρισμένο σβέρκο ο οποίος με τον επίσης κοντοκουρεμένο φίλο του χτυπούσαν τις κεφάλες τους, κατέβαζαν τη μια μπύρα (1,50 το ποτήρι) μετά την άλλη και χαλούσαν τον κόσμο φωνάζοντας και χοροπηδώντας. Ακόμα και στο καλούτσικο συγκρότημα (Showstar) με τον ιδιαίτερα όμως αντιπαθητικό τραγουδιστή, που προηγήθηκε των Charlatans, ο ψηλός χτυπιόταν μόνος του.

charl3

Ο Τιμ Μπέρτζες (φωτό στη μέση) και η παρέα του ήταν εξαιρετικοί. Επαγγελματίες μουσικάρες, έπαιξαν πάνω από μιάμιση ώρα, μαζί με ένα χορταστικό ανκόρ, έδειξαν πόσο σημαντική είναι σε ένα συγκρότημα και η καλή φωνή και η καλή κιθάρα και όλα. Ο κόσμος χόρεψε, το ευχαριστήθηκε, και το έδειξε στο συγκρότημα. Οι Charlatans με τη σειρά τους το ανταπέδωσαν με πολή ζεστή ατμόσφαιρα πάνω στη σκηνή που είχε αντίκτυπο και κάτω. Εντάξει καλοί και οι καινούριοι αλλά οι παλιοί το ξέρουν το τόπι της Μπριτ ποπ ροκ πολύ καλά, το δείχνουν και, το κυριότερο, το μοιράζονται και το ευχαριστιούνται.

Για του λόγου το αληθές, απολαύστε τους στο βιντεάκι που ακολουθεί όπου παίζουν ένα από τα αγαπημένα κομμάτια στο μεγάλο φεστιβάλ της Σκωτίας «T in the Park», πριν ενάμιση χρόνο.

Advertisements