Οι Sons and daughters στο Botanique


willowz

Δύο πολύ καλές συναυλίες μας περίμεναν την περασμένη Τρίτη στην αίθουσα του «Πορτοκαλεώνα» στον παλιό βοτανικό κήπο, Botanique. Κι αυτό γιατί, οι Willowz (φωτό πάνω), το συγκρότημα από την Καλιφόρνια που βγήκε να «ζεστάνει» την ατμόσφαιρα αποδείχτηκε πολύ καλό. Στην αρχή μας παραξένεψαν με την έντονη «αμερικανιά» του ήχου και τη φωνή του Ρίτσι Τζέιμς Φόλιν που έφερνε κάπως σε Τζακ Γουάιτ.

Έχοντας ξεπεράσει, όμως, το πρώτο σοκ αρχίσαμε σιγά σιγά να μας αρέσει όλο και περισσότερο η μουσική που έβγαζαν αυτά τα τέσσερα πάρα πολύ ταλαντούχα παιδιά. Το ίδιο πρέπει να έπαθε και ο υπόλοιπος κόσμος γύρω. Οι Willowz έγιναν (και με το σπαθί τους) το πρώτο, εδώ και λίγα χρόνια, σαπόρτ συγκρότημα που έκανε ανκόρ κατά γενική και έντονη απαίτηση του κοινού. Και μάλιστα ενός κοινού που είχε έρθει για να ακούσει μια αρκετά διαφορετική μουσική.

SonsDaughters1

Διότι οι Sons and Daughters από τη Γλασκώβη είναι πολύ, πάρα πολύ διαφορετικοί. Το συγκρότημα που έφτιαξε η εκδηλωτική τραγουδίστρια Αντέλ (επάνω αριστερά) με την καθόλου εκδηλωτική αλλά σούπερ στο μπάσο Αϊλίντ (επάνω δεξιά) έχει την τύχη να διαθέτει πέρα από τις «κόρες» και δύο επίσης μουσικάρες «γιούς». Τον Ντέιβιντ στα τύμπανα και, ως πιο πρόσφατο μέλος, τον απίστευτο Σκοτ στην κιθάρα (κάτω).

SonsDaughters2

Οι «Γιοι και Κόρες» βγάζουν έναν κοφτό, νευρικό και ταυτόχρονα ιδανικό για πάρτυ ήχο. Στα πιο καινούρια κομμάτια η Αντέλ έχει προσθέσει και πλήκτρα τα οποία βαράει πάρα πολύ ωραία και με χαρακτηριστική μανία. Έπαιξαν πάνω από μία ώρα, ο Σκοτ μούσκεψε στον ιδρώτα (ήταν κανονικά σα να έχει κάνει ντους) και μετά έτρεξαν να πάρουν θέση στον πάγκο με τους δίσκους και τις κονκάρδες.

Δεν είχαν άλλους να τους βοηθήσουν και ήταν πολύ ωραία όταν αγόραζες κάτι (βινύλιο στα 15 ευρώ, κονκάρδες και αυτοκόλλητα δωρεάν) και έπιανες και την κουβέντα με τους φοβερούς αυτούς τύπους που, λίγο πριν, είχαν βάλει φωτιά στη σκηνή. Αν έρθουν κάπου κοντά σας μην τους χάσετε, θα περάσετε εγγυημένα πολύ καλά. Μια ιδέα από «Γιούς και Κόρες» παρακάτω.

Advertisements