Οι Babyshambles στο Ancienne Belgique


Προκαταβολική εξήγηση: Το παρόν (β)λόγιο έχει κάτι σαν εμμονή με τον Πιτ Ντόχερτι. Όσα ακολουθούν αντανακλούν αυτήν ακριβώς την εμμονή και την οπαδικού τύπου αγάπη στον (από εδώ αρχίζει o ύμνος) μεγαλύτερο καλλιτέχνη της γενιάς του. Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι από εμάς στήθηκαν στις 20 του μηνός έξω από το Ancienne Βelgique (AB) μπας και βρούμε κανένα από τα προ πολλού εξαντλημένα εισιτήρια για τη συναυλία των Babyshambles.

Βρήκαμε, σχεδόν στη διπλάσια τιμή (40 ευρώ το ένα), και τα αγοράσαμε χωρίς δισταγμό. Τρέξαμε μέσα, εφοδιαστήκαμε με αρκετές μπύρες και βρήκαμε μια ωραιότατη γωνίτσα να σταθούμε σε ένα από τα εσωτερικά μπαλκόνια που κρέμονται πάνω από την πλατεία της αίθουσας (εξ ου και η περίεργη γωνία των φωτογραφιών). Ήμασταν έτοιμοι. Μαζί και το μεγαλύτερο και πιο ενθουσιώδες πλήθος που έχουμε δει στα τελευταία έξι χρόνια στο ΑΒ.

Pete1

Στην πλατεία δεν έπεφτε καρφίτσα. Το στρίμωγμα ήταν τέτοιο που ακόμα και η παραμικρή μετακίνηση μεταδιδόταν σαν κύμα σε δεκάδες ανθρώπους. Και μόλις έκλεισαν τα φώτα και εμφανίστηκαν στη σκηνή ο Ντόχερτι και οι Babyshambles έγινε ο κακός χαμός. Γρήγορα διαπιστώσαμε ότι η θέση μας είχε καλή ορατότητα αλλά κακό ήχο. Ακριβώς το αντίστροφο ίσχυε κάτω όπου ο ήχος έφτανε γεμάτος και χορταστικός, δεν έβλεπες όμως τίποτα. Μείναμε πάνω για να βλέπουμε τον Πιτ και να ακούμε ό,τι μπορούμε.

Pete2

Κάτω το κοινό χόρευε και τραγουδούσε σε όλα τα κομμάτια. Κοριτσάκια ούρλιαζαν, αγοράκια φώναζαν φορώντας καπελάκια σαν εκείαν που φορούσε ο Πιτ όταν ήταν στους Libertines. Και άπειρες φωτογραφικές μηχανές και κινητά κατέγραφαν το γεγονός. Στο youtube πρέπει να υπάρχουν ήδη τουλάχιστον 10-15 βιντεάκια από τη συγκεκριμένη συναυλία και λίγα από την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στη μικρή μας κωμόπολη.

Οι Babyshambles δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο. Έπαιξαν δυνατά και ο Πιτ στάθηκε μια χαρά καθώς δεν τα έχασε ούτε κατέρρευσε όπως έκανε κάθε 20 λεπτά πριν δυο χρόνια στο Botanique. Ανταποκρίθηκε μάλιστα στο αίτημα νεαρής οπαδού του (που είχε γράψει σε χαρτόνι «δώσε μου το καπέλο σου» – φωτό πάνω) και της το έδωσε.

Pete3

Στο τέλος έγινε και ένα περίεργο το οποίο δεν ξέρω αν ήταν σκέρτσο και πείραγμα εκ μέρους του συγκροτήματος ή κανονικό. Όταν τελείωσε η κανονική διάρκεια της συναυλίας (κάπου μια ώρα) φάνηκε για λίγο πως δεν θα ξαναέβγαιναν στη σκηνή. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στους θαυμαστές που γρήγορα πέρασαν από το χειροκρότημα στην αποδοκιμασία. Χρειάστηκαν να πέσουν πολλά ξεφωνητά, γιουχαϊτά και αρκετά πλαστικά ποτήρια πάνω στη σκηνή μέχρι να ξαναβγεί ο Πιτ και η παρέα του και να αποζημιώσουν τους οπαδούς τους παίζοντας κα-τα-πλη-κτι-κά.

Μετά τη συναυλία, φύγαμε στα γρήγορα. Μέγα σφάλμα. Ψάχνοντας στο youtube για ένα χαρακτηριστικό κλιπάκι από τη συναυλία (το παρακάτω μου φαίνεται αρκετά καλό και πολύ συναυλιακό) βρήκα μια σειρά από βιντεάκια που δείχνουν τον Πιτ, ΜΕΤΑ τη συναυλία, στο μπαρ του ΑΒ, να παίζει ακουστική κιθάρα και να τραγουδά παρέα με τους πιστούς που είχαν μείνει να τον περιμένουν. Κι εμείς δεν ήμασταν εκεί!

Advertisements

8 thoughts on “Οι Babyshambles στο Ancienne Belgique

 1. Τρεμπλ,

  αν μετρήσουμε τις φορές που εμείς οι βόρειοι ζηλεύουμε εσάς τους νότιους, Βόρειοι και Νότιοι θα γίνουμε εδώ μέσα… (ή μήπως ήσουν αγέννητος τότε? :-ρρρ )

 2. Άσε τώρα! Ο Treble έχει ήδη ξεκινήσει τις βόλτες στις παραλίες και προβάρει τα καινούρια φωσφοριζέ τρέντι μαγιό και μας λέει κι από πάνω ότι μας ζηλεύει…

 3. Τρεμπλ,
  μη μιλάς γιατί θα σε βαρέσω! Αχάριστε, που τολμάς!…

  Chumba,
  κάτι τέτοια σκέφτομαι και μού’ρχεται να φαρμακωθώ!…

 4. Άντε, καλά, είμαι και σε ξένο σπίτι… Να ευπρεπιστώ!
  Κάτσε να τον πετύχω δίπλα και θα σου πω εγώ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.