Ελεύθερη συμβίωση: οι παπάδες βάζουν το θέμα στη σωστή βάση – τα λεφτά


Οι «άγιοι πατέρες» της διαρκούς «ιεράς» συνόδου, βασικοί μέτοχοι της κερδοσκοπικής εταιρίας που αυτοαποκαλείται εκκλησία, μίλησαν ακόμα μια φορά τη γλώσσα της αγάπης (τους) και της αλήθειας (τους). Με την πρόσφατη ανακοίνωσή της για το θέμα του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης η σύνοδος έδειξε την ανησυχία της για τη διαρροή πελατών από το πάλαι ποτέ γωνιακό μαγαζί της αλλά και την αγωνία της για τα διαφυγόντα (αλλά αφορολόγητα) κέρδη.

«Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού», μας λέει το δελτίο Τύπου . Φίλοι και φίλες που ζουν μαζί χωρίς να έχουν ζητήσει την άδεια του παπά ή του κράτους, παρεξηγήθηκαν για το χαρακτηρισμό «πορνεία».

Δεν είναι και λίγο πράγμα. Οι (να μην ξεχνιόμαστε) «άγιοι πατέρες» μέσα στην «άπειρη αγάπη» τους για τον συνάνθρωπο αποκαλούν όλους όσους δεν τους προσκυνούν και -το κυριότερο- δεν τους πληρώνουν, πόρνες και πόρνους. Κρίνοντας ίσως εξ ιδίων, βλέπουν ακόμα και στην ελεύθερη συμβίωση, μόνο την επ’ αμοιβή σαρκική επαφή (πορνεία). Θλίβονται λοιπόν και οργίζονται. Και πολύ καλά κάνουν. Είναι άλλωστε η φυσική αντίδραση κάθε γνήσιου πορνοβοσκού που βλέπει το «ποίμνιο» να μη φέρνει λεφτά και σχεδόν αυτόματα σκέφτεται: «ρε λες να τα δίνουν αλλού;»

Advertisements

16 thoughts on “Ελεύθερη συμβίωση: οι παπάδες βάζουν το θέμα στη σωστή βάση – τα λεφτά

 1. Έτσι όπως τα λες είναι! Μην τύχει και αφήσεις απλήρωτο τον παπά για οποιαδήποτε λειτουργία, οι κατάρες του θα σε κυνηγούν για όλη σου τη ζωή…

  Κι αν κάποια στιγμή γουστάρεις να το κάνεις και «παραδοσιακά», είμαι σίγουρος ότι θα σε αναγκάσουν να κάνεις 67592643 μετάνοιες και να πεις 2397423487 φορές το «Άβε Μαρία» για να εξιλεωθείς και να είσαι άξιος να έρθεις «εις γάμου κοινωνία»…

 2. Κοινώς, μπορείς να γεννιέσαι, να ζεις και να ψοφάς πιστεύοντας σ’ ότι θέλεις μέσα σου αρκεί να μας πληρώνεις τα διόδια…
  Το μόνο παρήγορο είναι ότι η γενιά μας είναι ίσως η πρώτη με την πραγματική δυνατότητα να κάνει πράξη το διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας, αρκεί βέβαια να παλέψει γι’ αυτό.

 3. Από μία άποψη καλύτερα, για να μείνουν στη σφαίρα επιρροής τους μόνο κάτι αδαείς υπερήλικες, υπερεθνικιστές και άλλα «υπερ» και να μη τσιμπάνε οι υπόλοιποι. Να φανεί το αληθινό πρόσωπο της εκκλησίας, το οποίο είναι αν μη τι άλλο, για γέλια..

 4. @ Konstantinos
  Α ναι! Πρέπει να προσκυνήσεις και να πληρώσεις για τα πάντα αλλιώς, αν παραλείψεις κάτι, οι κατά τα άλλα «μεγαλόθυμοι», «παρηγορητικοί» και «ελεήμονες» θα στο κρατάνε και θα στο κοπανήσουν τη στιγμή της αδυναμίας.

  @ Oneiros
  Ώσπου να το πάρει απόφαση το κράτος να ξεμπερδεύει με τους παπάδες υπάρχει και ο διαχωρισμός στην καθημερινή προσωπική πρακτική. Αρνείσαι οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους και οποιαδήποτε επέμβαση στη ζωή σου ως πολίτης. Και τους κάνεις τη ζωή δύσκολη, όπου τους βρεις μπροστά σου.

  @ Σελμ
  Νομίζω ότι η όποια απήχηση των παπάδων σήμερα έχει να κάνει περισσότερο με τη δύναμη της αδράνειας και τη νοσταλγία για μια παράδοση που έκανε διαφορετικές κάποιες μέρες στα παιδικά μας χρόνια, και λιγότερο με το ότι κάποιοι πραγματικά πιστεύουν το αιμοσταγές παραμύθι κάποιων βαρετών κατά τα άλλα βιβλίων. Η αγωνία και ο πόνος του θανάτου είναι κοινά σε όλους, πιστούς και μη.

 5. Η παράδοση στην οποία αναφέρεσαι, εξακολουθεί να κάνει πιο ενδιαφέρουσες τις μέρες των ενήλικων χρόνων μας και δε συνδέεται απαραίτητα με την πίστη, τουλάχιστον όχι για όλους.
  Επιπλέον σίγουρα το ζήτημα του θανάτου είναι κοινό σε όλους και κάποιοι όντως βρίσκουν τη λύση μέσω της πίστης, πολύ λιγότεροι όμως ακολουθούν αυστηρά το δόγμα της εκκλησίας για να «σωθούν». Και πόσο μάλλον του κάθε θερμοκέφαλου Άνθιμου, Αμβρόσιου κοκ που ο λόγος τους είναι αποκλειστικά λόγος μίσαλλοδοξίας και φανατισμού. Αν ταυτίζουν τη σωτηρία τους με αυτούς, τότε δικό τους είναι το πρόβλημα!

 6. Εύγε για την αποκάλυψη της χονδροειδούς ΠΑΕ..ε, ΑΕ ήθελα να πω. Εάν δεις την ανακοίνωση της ΔΙΣ και μάλιστα πριν και μετά τη λέξη «πορνεία κλπ. κλπ.» θα δεις περίτεχνες και άγιες εκφράσεις, λέξεις που αγιάζουν τα μάτια του αναγνώστη, το μέλι να ξεχειλίζει. Βέβαια πριν την ανακοίνωση ο Μέγας Μακεδονομάχος Άνθιμος θα πει: «Θα τραβάμε τα μαλλιά μας»(αν ο γάμος ομοφυλόφιλων) και χάχανα στην Άγια αίθουσα…Τι ωραία ατμόσφαιρα.

 7. Μία πρώτη ήττα για τον νέο Αρχιεπίσκοπο, του οποίου η εκλογή δυστυχώς δεν σηματοδοτεί και προοδευτική στροφή για όλο το σώμα της Εκκλησίας. Ο Άνθιμος πήρε τα ηνία στην συγκεκριμένη περίπτωση και ο Ιερώνυμος αποσύρθηκε χάρην του συνοδικού συστήματος. Να δούμε πως θα αποβεί η επόμενη μάχη. Φοβάμαι ότι ο Ιερώνυμος είναι απλός εκφραστής μειοψηφίας ως προς μερικά ζητήματα. Το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας εύλογο:

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=81337360,95446416

 8. Μερσί σε όλους για τα καλά λόγια. Πραγματικά, οι συνεδριάσεις της συνόδου πρέπει να είναι εκλεκτό θέαμα. Κρίμα που δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης ιντερνετικώς.

 9. Συμφωνώ με το ΓΚ, διάβαζα μάλιστα εχθές στα ΝΕΑ ότι η λέξη πορνεία προστέθηκε μεταγενέστερα από τον Άνθιμο ερήμην της Ιεράς Συνόδου και δημιουργήθηκε θέμα από τον Ιερώνυμο, ο οποίος ζήτησε την προηγούμενη ανάγνωση των κειμένων εντός της αίθουσας για να αποφεύγονται τέτοια παρατράγουδα. Σίγουρα στην εκκλησία υπάρχουν διαφορετικές τάσεις που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και άνθρωποι με άλλο ήθος από αυτό που έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

 10. Δε λέω έχει και καλούς ανθρώπους παπάδες. Δεν είναι όμως μεταξύ των πορνόγερων της συνόδου ούτε φοράνε χρυσά. Βρίσκονται σε κάτι απομακρυσμένα χωριά. Παρηγορούν ξεχασμένους γέρους και γριές, δουλεύουν και κανένα χωραφάκι και έχουν και τον τοπικό δεσπότη να τους τα σπάει ζητώντας μεγαλύτερη απόδοση από το παγκάρι της εκκλησίας του χωριού. Η περίπτωση είναι ενδεικτική όχι όμως φανταστική.

  Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Μάνη όπου τέσσερα και πέντε χωριά μοιράζονται έναν παπά (για να μπορούν οι δεσπότες να έχουν ακολουθία και να φαίνονται σπουδαίοι). Εκεί λοιπόν, πρόπερσι, ο δεσπότης Γυθείου διαμήνυσε σε τοπικό παπά πως, αν δεν φέρει περισσότερα χρήματα από το ναό του χωριού, τότε θα έδινε εντολή να κλείσει την εκκλησία που στέκει στη μέση του χωριού εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Την εκκλησία βέβαια δεν την έχτισε ο δεσπότης αλλά οι χωριανοί με προσωπικό κόπο και χρήματα. Ο δεσπότης όμως είναι μοντέρνος μάνατζερ και ξέρει από οικονομία κλίμακας και από εκβιασμούς.

 11. Οι παπάδες επιτελούν ιερό έργο προάγοντας τη βιομηχανία του γάμου. Αν ο γάμος χάσει την ιερή σοβαρότητά του, θα πάνε χάλια οι δουλειές…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.