Στη γενική απεργία δεν υπάρχουν δικαιολογημένες απουσίες


Οι απεργίες γίνονται με σκοπό τη νίκη. Έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, αντίπαλο και σχέδιο για τη ικανοποίηση των αιτημάτων. Και οι γενικές απεργίες, ακόμα περισσότερο, δεν μπορούν να έχουν άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη των απεργών. Ο,τιδήποτε άλλο ισοδυναμεί με καταστροφή. Η συγκεκριμένη απεργία που συνεχίζεται σήμερα έχει τα πάντα: σαφή αιτήματα, αντίπαλο και σχέδιο, έχει ακόμα και αξιόλογες αντιπροτάσεις. Σπάνια περίπτωση. Γι αυτό και δεν επιτρέπεται να μην κερδίσει.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δίνει αυτή τη στιγμή την πιο κρίσιμη αναμέτρηση. Έναν κανονικό αγώνα επιβίωσης. Αυτή επέλεξε να το παίξει έτσι. Αυτή πρέπει να το πληρώσει. Σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειές της να ασκήσει κάποια πολιτική αποδείχθηκε ανίκανη – χωρίς αυτό να είναι απαραιτήτως κακό. Τώρα διαλέγει το ασφαλιστικό ως πεδίο κατά μέτωπο αναμέτρησης συνολικά με τα συνδικάτα και τους οργανωμένους εργαζόμενους. Αν επικρατήσει, οι εργοδότες και οι εταιρίες που την στηρίζουν θα ανασάνουν με ανακούφιση καθώς θα απαλλαχθούν για αρκετά χρόνια από το ενοχλητικό γι αυτούς εργατικό κίνημα. Δεν επιτρέπεται να κερδίσει.

Η αναμέτρηση είναι κρίσιμη, γι αυτό και όλοι θα χαρακτηριστούν από τις επιλογές τους, ακόμα και οι απόντες. Στη γενική απεργία δεν υπάρχουν δικαιολογημένες απουσίες (εικόνα από indymedia).

6 thoughts on “Στη γενική απεργία δεν υπάρχουν δικαιολογημένες απουσίες

 1. Μια όαση.. δεν έχεις ιδέα τι πλάκα έπαθα αυτές τις μέρες σερφάροντας επάνω-επάνω: αντί να διαβάζω έστω για το γιατί γίνεται η απεργία, να πέφτω σε λίβελλους κατά των απεργών – το τρέχον «επιχείρημα» (;;;;;;;) είναι ότι μόνο οι βολεμένοι δημόσιοι απεργούν για να τεμπελιάσουν, κλπ κλπ.
  Να τα ακούς αυτά απο την κυβερνηση και τον σεβ δε λέω, την δουλειά τους κάνουν, αλλά να τα ακούς απο αυτούς που πρώτοι θα έπρεπε να καταλάβουν ότι πρέπει να αντιδράσουν.
  Τεσπα.. η επικράτηση της αποστειρωμένης «αντίδρασης» των μπαννερακίων, φαντάζομαι.

 2. Τι ιδεολογική επίθεση και τρομοκρατία είναι αυτή, ρε παιδιά! Τι κατασυκοφάντηση! Βγάζουν βολεμένους και ρετιρέ ανθρώπους που μαζεύουν σκουπίδια και επεξεργάζονται λιγνίτη, που δεν προλαβαίνουν να βγουν στη σύνταξη λόγω χαμηλού Μ.Ο. ζωής. Εκβιάζουν, λέει, την κοινωνία για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους! Λες και θα ξεκουνιώταν ποτέ ο βολεμένος και ο προνομιούχος να απεργήσει!
  Έχουν αμολήσει λυτούς και δεμένους να στρέψουν μερίδες εργαζομένων εναντίον άλλων εργαζομένων.

 3. Αγαπητοί, φοβάμαι πως η μπλογκόσφαιρα έχει γεμίσει
  αυτόκλητους(;) συνοδοιπόρους των απεργοσπαστικών μηχανισμών.
  Χτες βρεθήκαμε στο δρόμο χιλιάδες απεργοί, η συμμετοχή ήταν μεγάλη και έστειλε το μήνυμα. Το θέμα όμως είναι τώρα τι γίνεται.

 4. Απεργία διαρκείας;…Δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε! Έτσι κι αλλιώς, μας τα πήραν ή θα μας τα πάρουν όλα…

 5. @ Citronella και Stelios και Manos
  Και το λίγο γίνεται πολύ. Και τα (β)λόγια θα ακολουθήσουν. Δε γίνεται αλλιώς, κομμάτι της ίδιας κοινωνίας είναι και της μοιάζουν.

  @ Stelios και Manos
  Καλώς ήρθατε. Μάνο, υποθέτω ότι και το προηγούμενο σχόλιο δικό σου είναι.

  @ Konstantinos
  Χα, ακριβώς για να μην τα πάρουν όλα!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.