Στο Ντεπώ, ακόμα και στην Ανάσταση είμαστε μπροστά


Τα κάρβουνα άναψαν, τα ποτήρια γέμισαν με τσίπουρο. Μια ζωή βουτηγμένοι στην πρωτοπορία, εδώ στο Ντεπώ, κάναμε και πάλι ανάσταση ώρες πριν τον υπόλοιπο (ορθόδοξο) κόσμο. Στο πάντα φιλόξενο σπίτι του Bass και της Α, με τον Treble στην ηλεκτρική κιθάρα, και τον Indicto στα «καυτά πλατό» (αποκλειστική φωτό παραπάνω) υπό το αυστηρό βλέμμα της El pibe και άλλων φίλων που έχουν σοφά κρατηθεί μακριά από το μπλογκοχωριό, καμμια δεκαριά σταθερά νεαροί και έξι κάπως νεαρότεροι και νεαρότερες, που σε λίγα χρόνια θα καίνε καρδιές, δείξαμε το δρόμο της κατάνυξης. Πάντα τέτοια!

ΥΓ. Μετά την εποικοδομητική παρέμβαση του συναγωνιστή Exiled αποκαταστήσαμε την ορθή γραφή της ένδοξης περιοχής σε Ντεπώ.

11 thoughts on “Στο Ντεπώ, ακόμα και στην Ανάσταση είμαστε μπροστά

  1. @Oneiros από τις 11:00 το πρωί του Μ. Σαββάτου. Η φωτό βγήκε στις 14:00 περίπου και το όλον τελείωσε (προσωρινά) στις 20:00 αφού κάναμε και ένα πρόχειρο τζαμάρισμα. Χρόνια πολλά σε όλους.

  2. Καλά, είστε απίστευτα προκλητικοί! Τέτοιες μέρες, παραμονή Ανάστασης…

    …κι ένα τόσο δα σουβλάκι να μην στείλετε εδώ στην ξενιτιά;

    Φαντάζομαι τη φρίκη των γειτόνων! 😆

    ΥΓ: Το βράδυ φάγατε ΚΑΙ μαγειρίτσα;

    ΥΓ2: Και τις φωτό με τους εθνοβλάκες πότε τις τράβηξες, ε;

    ΥΓ3 και σημαντικότερο: Η συνοικία μας γράφεται Ντεπώ με -ω και όχι με -ο. Για το θέμα τούτο έχει υπάρξει κάποτε στον Πετεφρή μια ολόκληρη συζήτηση με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Η απόφανση ήταν ότι ναι μεν ορθότερα θα ήταν να γραφόταν με -ο, καθώς η γαλλική λέξη τελειώνει σε -ot και όχι σε -aux ή -ault, αλλά η συνήθεια κέρδισε. Όλες ή σχεδόν όλες οι επιγραφές και οι αναφορές στη συνοικία την ονομάζουν Ντεπώ. Άσε, τό ‘χω ψάξει ενδελεχώς το θέμα.

  3. καλέ, πώς ανάψατε κάρβουνα με τη βροχή?!

    😛

    εδώ πάντως είχαμε έναν ήλιο ΝΑ με το συμπάθειο! Και 22 βαθμούς! χε χε χε!

  4. @ Indictos
    Άτιμος ο φακός, αμίγκο, πολύ άτιμος.

    @ Oneiros
    Και του χρόνου φίλε, απαντήσεις έδωσε ο και μέγας ντράμερ, Ίνδικτος.

    @ Exiled
    Αποτελεί μέγα έθιμο και παράδοση της ευσεβούς αδερφότητας μας το πασχαλινόν προτσιμπούσιον – μάλιστα, φέτος το ψιλοαργήσαμε κιόλας. Και ναι, φάγαμε και μαγειρίτσα μετά, αν και όχι αυτή που έφτιαξε ο Ίνδικτος με τα χεράκια του. Η φωτό των μπροστάρηδων του πνεύματος και στυλοβατών της πατρίδας είναι από τον επιτάφιο του αγίου Μηνά, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Μ.Παρασκευής. Όσο για το Ντεπώ, υποτάσσομαι στη βούληση της πλειοψηφίας και το διορθώνω πάραυτα. Καλά να περάσεις κι εσύ εκεί, όλο και κάτι θα βρεις να κάνεις 🙂

    @ Greekmedianews
    Επίσης, καλά να περάσετε κι εσείς!

    @ Coachp
    Η αλήθεια είναι ότι ντρεπόμαστε λίγο, κυρίως λόγω έμφυτης σεμνότητας…

  5. @ Κροτ
    Μα δεν έβρεχε χτες κατά την επίμαχη ώρα! Άσε δε που είχαμε και κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, καθότι βεράντα. Αυτά τα ψεύδη για τη δήθεν καλοκαιρία σας, τα καταδικάζω με τον πλέον αυστηρό τρόπο 🙂

  6. Δεν έβρεχε την ώρα που ήρθες εσύ chumba γιατί την ώρα που έβαλα την φωτιά (κάτω από το υψηλής αισθητικής αξίας σύνθημα «Να Καούν Τα Κάρβουνα») έριχνε καρέκλες. Εξού και το σημερινό Τριανταοχτάρι.

  7. Το 38άρι το περιμέναμε στη γενική θερμοκρασία του εξωτερικού χώρου, κι όχι στη δική σου ατομική θερμοκρασία, μοναχοφαγά ε μοναχοφαγά. Περαστικά!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.