Διαδήλωση στο Σαράγεβο


Περπατάς στο Σαράγεβο και εκεί που όλα ήταν ήσυχα και όμορφα βλέπεις ξαφνικά παντού γύρω σου μπάτσους – και από τους απλούς και από τους σπέσιαλ που δίνουν πολύ ξύλο. Και σκέφτεσαι, εντάξει μπορεί να φαίνονται πλέον έξω καρδιά οι Βόσνιοι αλλά οι έχθρες κρατάνε ακόμα. Θα πλακώθηκαν πάλι Κροάτες, Σέρβοι και Μουσουλμάνοι. Αμ δε.

Τι κι αν σκοτώνονταν μεταξύ τους πριν από 15 χρόνια, τι κι αν ακόμα και σήμερα ορισμένα από τα ζητήματα που οδήγησαν στον πόλεμο της Βοσνίας παραμένουν άλυτα. Οι Βόσνιοι στο Σαράγεβο άλλον καημό είχαν την περασμένη εβδομάδα. Στη διαδήλωση συμμετείχαν οι φανατικοί φίλοι και των δύο μεγάλων ομάδων της πόλης, της Φ.Κ. Σεράγεβο και Ζέλιο (Ζελέσνιτσαρ). Ο λόγος που ένωσαν τις δυνάμεις τους ήταν η οργή τους για τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ποδοσφαιρικά θέματα.

Ρώτησα και μου τα είπαν αυτά. Και όταν ο συνομιλητής μου με είδε απορημένο να κοιτάζω μια τη διαδήλωση και μια τις τρύπες από τις σφαίρες στους τοίχους των γύρω κτιρίων, σημάδια από τον πόλεμο, γέλασε και μου είπε: Εντάξει ο πόλεμος πέρασε. Το ποδόσφαιρο όμως είναι πολύ σοβαρή υπόθεση στη Βοσνία, δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα.

Advertisements

5 thoughts on “Διαδήλωση στο Σαράγεβο

  1. Αυτό είναι το εφτασφράγιστο μυστικό της Βοσνίας. Είναι όλοι ΠΑΟΚ και φοβούνται μη το μάθουν οι Σέρβοι. Και άντε μετά πάλι τα ίδια.

  2. @ Exiled
    Τους τα ειπα αλλά διακριτικά και έξω-έξω διότι υπήρχε ο κίνδυνος να καρφωθούμε – όπως λέει και El Pibe.

    @ El Pibe
    Γι αυτό μην το γράψεις στα σέρβικα … 🙂

  3. Α εγώ είμαι Βέλεζ και δέρνομαι μόνο τους λεβιέδες της Ζρίνσκι!Έτσι είναι παίδες, το παοδόσφαιρο είναι πάντα μια πολύ σοβαρή υπόθεση…

  4. Χμμμμμ, έτσι ακούγεται. Βέλεζ, Ζρίνσκι, εξωτικά ονόματα… Καλώς ήρθες Παρτιζάνα, από το όνομα και μόνο όλο και κάτι θα ξέρεις από την περιοχή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.