Και ξαφνικά στην πόλη – αλλά πάντα σε νησί


Φύγαμε από την Αμοργό (φωτό πάνω) και φτάσαμε στη Νάξο. Η αλλαγή ήταν σχεδόν δραματική. Σα να ήσουν σε όμορφο αλλά ερημικό τόπο και ξαφνικά βρέθηκες στην Εγνατία, Σάββατο μεσημέρι, την εβδομάδα της έκθεσης. Όχι ότι δεν είναι όμορφη η Νάξος. Από τα λίγα που έχουμε δει (είναι και μεγάλη) έχει πολλές φυσικές ομορφιές, σούπερ παραλίες (όπως αυτή στην Πλάκα, φωτό κάτω), και ωραία χωριά στα βουνά από τα οποία έχουμε δει κυρίως τις ταβέρνες τους. Έχει όμως κόσμο. Πολύ κόσμο. Πάρα πολύ κόσμο. Όσο κι αν οι ντόπιοι βρίσκουν την κίνηση κάπως πεσμένη.

Η πολυκοσμία αρέσει γενικώς στο παρόν (β)λόγιο και τους συνεργάτες του. Όμως, μια εβδομάδα στην Αμοργό μάθαμε αλλιώς. Και τώρα επανερχόμαστε σε ρυθμούς πιο έντονους μεν, ευτυχώς όμως πάντα ρυθμούς διακοπών – δυστυχώς για λίγες μόνον μέρες ακόμα. Περισσότερα για τα δύο νησιά και για τη Μάνη που ακολουθεί, αργότερα. Οι πολυπληθείς συνεργάτες του παρόντος προτιμούν, για την ώρα, να ζουν παρά να γράφουν.

Advertisements

5 thoughts on “Και ξαφνικά στην πόλη – αλλά πάντα σε νησί

 1. δεν συγκρίνεται η Αμοργός με τη Νάξο.
  Η Αμοργός είναι μια κούκλα κι ενας παράδεισος!
  Η Νάξος είναι ο παράδεισος της ελληνικής οικογένειας (ειδικά αυτή την εποχή!)

 2. Οι ΕΛ-ληνες πάντα θα γκρινιάζουν αυτή την εποχή ότι είναι πεσμένη η δουλειά και ας γίνεται της τρελής το πανηγύρι. Παρ’ ότι φέτος ο ένας στους τρεις γνωστούς μου λέει ότι θα πάει-πήγε Νάξο ( ο δεύτερος πάει Κεφαλονιά – όχι, δεν έχω μόνο τρεις γνωστούς, σχήμα λόγου είναι).

 3. @ Κροτ
  Πράγματι είναι πολύ διαφορετικές και συμφωνώ απολύτως ότι η Αμοργός είναι κανονικός παράδεισος. Στη Νάξο, πάντως δεν είδαμε και τόσο πολλές οικογένειες. Στα θετικά και οι τρομερές παραλίες με άμμο στις οποίες, παρά το γενικά πολύ κόσμο στο νησί, μπορούσες να είσαι και σχεδόν μόνος.

  @ Antidrasi&Sex
  Μα ναι, είχε πάαααααρα πολύ κόσμο στα νησιά. Ακόμα και στη Μάνη είχε περισσότερο κόσμο από άλλες φορές. Ο τρίτος γνωστός σου πού πήγε; 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.