Βάλτε φωτιαααά, κάψτε καλααααά…


Από την Κυριακή που γύρισα, ήμουν βέβαιος πως το συναίσθημα που μου ταιριάζει αυτές τις μέρες, τις τελευταίες του Αυγούστου, δεν είναι απλώς η αδιαφορία, είτε σκέτη είτε με πλήξη μαζί. Ήξερα ότι υπάρχει κάτι ακόμα πιο δυνατό αλλά δεν μπορούσα να το προσδιορίσω. Μέχρι χτες. Κάνοντας μια βόλτα στο ίντερνετ (σερφάροντας, που λένε και στην Καλιφόρνια), βρήκα την απάντηση και σας την παρουσιάζω. Από την Κυριακή 17 Αυγούστου λοιπόν νιώθω ακριβώς όπως ο κύριος παρακάτω. 

To βιντεάκι του φοβερού και τρομερού Άρθουρ Μπράουν είναι από τη θρυλική εκπομπή του BBC «Top of the pops» (TOTP) την οποία το κανάλι πρόβαλλε από το 1964 και δυστυχώς σταμάτησε πρόσφατα. Για τους φίλους του μάστορα υπάρχει και το παρακάτω όπου ο παιχταράς παίζει λάιβ και λέει κάτι απίστευτα πράγματα στη βέλγικη τηλεόραση (και οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου δεν πάνε πίσω). Είναι πριν από ακριβώς 40 χρόνια. Τότε που το Βέλγιο ζούσε το δικό του, πολύ Βέλγικο, ’68 με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, αυτό της Λουβέν (Λέβεν) να χωρίζεται στα δύο καθώς οι (ολλανδόφωνοι) Φλαμανδοί φοιτητές έδιωχναν τους (γαλλόφωνους) Βαλόνους σε άλλη πόλη. Φωτιά κανονική.

ΥΓ. Τα βρήκα και τα δύο στο σάιτ του φλαμανδικού πολιτιστικού κέντρου της μικρής μας κωμόπολης, Beursschouwburg, το οποίο για αυτόν τον μήνα κάνει έναν μικρό διαγωνισμό. Καλεί όσους θέλουν να γυρίσουν σε βιντεάκι τη δική τους εκτέλεση του Fire και να την ανεβάσουν στο YouTube.

Advertisements

6 thoughts on “Βάλτε φωτιαααά, κάψτε καλααααά…

 1. Ένας φίλος μου είπε ότι ο τρελαμένος ακόμα εμφανίζεται στις συναυλίες του με φωτιές στο κεφάλι – έτσι τουλάχιστον έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Αθήνα.

 2. Καλά τα λέει ο φίλος σου, εμφανίζεται ακόμα με φωτιές στο κεφάλι και μάλιστα τον Αύγουστο του 2007 κινδύνεψε να καεί επί σκηνής. Δες εδώ. Λέγεται δε ότι ετοιμάζει νέο δίσκο. Είναι θεός ο Άρθουρ Μπράουν!

  Παρεμπιπτόντως το παρόν σχόλιο από το μπαρ Rocksham στην οδό της Φλάνδρας. Καλό, δωρεάν WiFi και ακόμα πιο καλό νοτιοαφρικανικό κρασί.

 3. Εμ τί να παίξει πλέον το TOTP; Τις ηλιθιότητες που ανεβαίνουν στα charts; Μπράβο στο BBC που το έκοψε. Θα μας μείνουν οι ιστορικές εκτελέσεις στο BBC media ark.
  Φ.

 4. Καλά, έχει πολύ σαβούρα αλλά έχει και ωραία πράγματα. Το ζήτημα είναι πως δεν αντικαταστάθηκε η εκπομπή με κάτι άλλο ανάλογο. Για καινούρια γκρουπ μόνο στο ραδιόφωνο πλέον.

 5. Τα «ωραία πράγματα» που εννοείς εσύ δεν ανεβαίνουν στα charts πλέον 🙂
  Υποθέτω οτι η εκπομπή έπεσε και λίγο θύμα του Δικτύου / Youtube και άλλων συναφών εφευρέσεων.
  Φ.

 6. Πράγματι, στο δίκτυο βρίσκεις τα πάντα. Απ’ την άλλη υπάρχει και η εκπομπή «Late with Jules Holland» που κάτι δείχνει κι αυτή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.