Νίκες, νίκες παντού! Θρίαμβος κανονικός!


Τι μέρα! Ξεκίνησε με την άφιξη (επιτέλους) του καλοκαιριού, συνεχίστηκε με θριαμβευτικές νίκες στα γήπεδα της Ελλάδας, της Αγγλίας αλλά και του Βελγίου και έκλεισε όπως της έπρεπε με πυροτεχνήματα (επάνω). Να τα πάρουμε από την αρχή.

Μετά από εβδομάδες μιζερόκαιρου, κατά τη διάρκεια των οποίων η θερμοκρασία έπαιζε μεταξύ 9 και 19 βαθμών και γκρίζα σύννεφα κάλυπταν από άκρη σε άκρη τον ουρανό, σήμερα με ξύπνησαν οι ακτίνες αυτής της περίεργης κίτρινης σφαίρας που ο κόσμος σε άλλα πιο τυχερά κράτη ονομάζει ήλιο.Με τη θερμοκρασία να έχει περάσει τους 30 και τον ουρανό σχεδόν γαλανό η μικρή μας κωμόπολη υποδεχόταν επιτέλους το καλοκαίρι.

Η μέρα είχε κι άλλα ευχάριστα, όμως, και μάλιστα στο χώρο του ποδοσφαίρου όπου συνήθως οι χαρές είναι λίγες και οι πίκρες πολλές και μεγάλες. Είναι γνωστό πως το παρόν (β)λόγιο υποστηρίζει με θέρμη μεγάλη και ενθουσιασμό τον ΠΑΟΚ, στην Αγγλία αγαπά πολύ τη Γουέστ Χαμ, ενώ στη μικρή μας κωμόπολη στήριζε την FC Brussels η οποία όμως αφού το προσπάθησε επίμονα δυο-τρία χρόνια, κατάφερε τελικά πέρυσι να υποβιβαστεί. Κι έτσι σήμερα δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την Άντερλεχτ η οποία υποδεχόταν στο γήπεδό της (επάνω) την εξωτική Κόρτρεϊκ. Να μη το κουράζουμε, το μεσημέρι στο ανατολικό Λονδίνο, η Γουέστ Χαμ έριξε μια ξεγυρισμένη τεσσάρα στη Μπλάκμπερν, άλλα τόσα έριξε το βραδάκι εδώ η Άντερλεχτ, και -το σημαντικότερο- στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του σε πρεμιέρα από το 1984 (όταν στη συνέχεια πήρε και το πρωτάθλημα).

Έμαθα τα ευχάριστα, λίγο μετά το ματς στο Άντερλεχτ, σε ένα από τα μπαρ (επάνω) απέναντι από το γήπεδο. Εκεί που οι φίλαθλοι στήνουν «δικαστήριο» όταν η ομάδα χάνει ή δεν παίζει καλά. Μπαρ των φιλάθλων με το ταιριαστό όνομα «Οι ένορκοι». Ο θρίαμβος αυτός δεν μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με τα πυροτεχνήματα τα οποία έριξαν οι τοπικές αρχές στο πλαίσιο μουσικών εκδηλώσεων. Ήταν πολλά, και εντυπωσιακά.

Εντάξει οι φωτογραφίες τα φουσκώνουν λίγο (κάτι η ρύθμιση, κάτι το χέρι που πόσο σταθερό πια να είναι, χωρίς όμως πείραγμα στον υπολογιστή) αλλά ήταν ωραία. Ήταν όμως και παγίδα. Τα κουνούπια που περίμεναν υπομονετικά να ανοίξει η πόρτα του μπαλκονιού δε συγχώρησαν την επιπολαιότητα.

Advertisements

2 thoughts on “Νίκες, νίκες παντού! Θρίαμβος κανονικός!

  1. Συγχαρητήρια και για τον νέο σκόρερ του ΠΑΟΚ, τον Μάρκος Αντόνιο. Φροντίστε να αποκτήσετε και τον Ζούλιο Σέζαρ από τη Δυναμό Βουκουρεστίου, να εγκαθιδρύσετε την Pax Paokana.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.