Με την εθνική στο Λουξεμβούργο – απορία


Τα πανό από διάφορα σημεία της Ελλάδας ή της Γερμανίας που είχαν κρεμάσει οι φίλαθλοί μας στο ματς στο Λουξεμβούργο τα κατάλαβα – κυρίως επειδή ήταν στα Ελληνικά. Αυτό στη φωτογραφία όμως δεν το καταλαβαίνω. Ήταν στο πέταλο εκεί που κάθονταν Έλληνες φίλαθλοι κάποιοι από τους οποίους φορούσαν χλαμύδες και δάφνινα στεφάνια. Εντάξει το σηματάκι φέρνει σε σέρβικο. Αλλά τι λέει; 

Advertisements

8 thoughts on “Με την εθνική στο Λουξεμβούργο – απορία

 1. Λευκοί αετοί, ή κάτι τέτοιο.

  1. Σερβική παραστρατιωτική οργάνωση περιόδου 1991 – 1995, οπαδοί του Σέσελι.

  2. Σερβική ποδοσφαιρική ομάδα από Τορόντο

 2. Ναι, κάτι τέτοιο βρήκα κι εγώ για το «Μπέλι Ορλόβι» που γράφει με μεγάλα γράμματα. Η παραστρατιωτική εθνικιστική ομάδα «λευκοί αετοί» φέρεται ότι έδρασε στον πόλεμο στην Κροατία και τη Βοσνία και κατηγορείται για εγκλήματα με θύματα άμαχους. Ο Σέσελι και το κόμμα του έχουν αρνηθεί πως είχαν σχέση με την οργάνωση.

  Μετά από αρκετό ψάξιμο όμως βρήκα και κάτι ακόμα. Ότι «λευκούς αετούς» λένε οι Σέρβοι την δική τους εθνική ποδοσφαίρου. Έχουν μάλιστα και μια σειρά από σάιτ με το όνομα αυτό. Το πανό φαίνεται πιο πιθανό να προέρχεται από φιλάθλους παρά από παραστρατιωτικούς καθώς πάνω από τον αετό υπάρχει και μια μπαλίτσα. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται καθώς ένα από τα σάιτ των «λευκών αετών» φιλοξενεί φωτογραφία του ίδιου πανό από το ματς της εθνικής μας στο Λουξεμβούργο με το λινκ να γράφει κάτι για αδέλφια Έλληνες.

 3. Ο υπότιτλος είναι στίχος Πατριωτικού Σέρβικου Τραγουδιού

  Mars na Drinu – Марш на Дрину

  У бој крените јунаци сви
  Крен\’те и не жал\’те живот свој
  Цер да чује твој, Цер да види бој
  А река Дрина, славу, храброст
  И јуначку руку српског сина.

  Пој, пој, Дрино водо хладна ти
  Памти, причај кад су падали
  Памти храбри строј који је
  Пун огња, силе, снаге, протерао
  Туђина са реке наше драге.

  Пој, пој, Дрино, причај роду ми
  Како смо се храбро борили
  Певао је строј, војев\’о се бој
  Крај хладне воде
  Крв је текла
  Крв се лила
  Дрином због слободе

 4. Μερσί μάστορα, το σερβικό το δουλεύεις πολύ καλά βλέπω. Η ομάδα είναι αυτή που λέει και ο Γιάννης. Στο Λουξεβούργο πάντως το πανό πρέπει να ήταν από τον σύνδεσμο φιλάθλων της εθνικής Σερβίας με το ίδιο όνομα.

 5. Μπορεί τα παιδιά να μην είχαν τι να κάνουν στο Λουξεμβούργο (όπως μερικοι απο εμάς στις Βρυξέλλες…..) και να ήρθαν να δούν τον αγώνα 😉

  Δίπλα τους ήμουν 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.