Ομπάμα: Το ραπ της αλλαγής


Βιάστηκα. Πριν από λίγες ώρες ανέβασα το βιντεάκι των Clash και νόμισα ότι με αυτή την «ξεπέτα» ξεμπέρδευα με τη φαντασμαγορική σαπουνόπερα των αμερικανικών εκλογών. «Σπεύδε βραδέως» έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι σε άλλους επίσης αρχαίους που ήξεραν τη γλώσσα. Οι δικοί μου οι πρόγονοι προφανώς δεν καταλάβαιναν κι έτσι το μήνυμα δεν έφτασε ποτέ σε εμένα.

Η πατρίς όμως -μία είναι η πατρίς- είναι τυχερή. Κι αυτό επειδή σε κάποιους πατριώτες έφτασαν όλα τα μεγάλα νοήματα, οι ιδέες και εν γένει το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων (ομοίως πρέπει να έφτασε και το πνεύμα όλων αυτών των βυζαντινών και οθωμανικών κοινοτήτων, Αλβανών, Σλάβων, Τούρκων, Εβραίων, και άλλων εξίσου προγόνων μας που πέρασαν από αυτά τα φιλόξενα μέρη).

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το πνεύμα και η καλλιτεχνική χάρη που προέκυψε από μια τόσο πλούσια κληρονομιά συναντά τα σύγχρονα εκφραστικά μέσα, στο αδελφό χωνευτήρι των λαών, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Το παρακάτω κλιπάκι των πατριωτών «αμερικανοελλήνων» (το οποίο ευγενικά έστειλε η aka) είναι απλώς αριστούργημα. Enjoy όπως επιτάσσει το πνεύμα των ημερών.

Advertisements

7 thoughts on “Ομπάμα: Το ραπ της αλλαγής

 1. @ Exiled
  Μα τα έχει όλα! Τι κάνει η ηγεσία της ΕΡΤ; Γιατί δεν τους έχει καλέσει ήδη να εκπροσωπήσουν την κοιτίδα του πολιτισμού στην Eurovision;

  @ Meniek
  🙂

 2. @ Ριτς
  Βγήκε λοιπόν ο μάστορας. Τώρα μένει να δείξει τι (διαφοετικό) μπορεί να κάνει.

  @ Panagiotis
  Ποιο είναι το χιπ χοπ για την ΑΕΚ;

  @ Αντιδρασεξ
  Μνημειώδες. Καλά τι τους κάνουν (οι γονείς, η κοινότητα, η εκκλησία;) και λένε τέτοιες στομφώδεις αρλούμπες;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.