Πολυτεχνείο: Το αίτημα της εξέγερσης είναι πάντα επίκαιρο


kato-i-exousia

Τις φωτό τις δανείστηκα από το ελληνικό Indymedia το οποίο έχει πλουσιότατο υλικό για την εξέγερση. Έχει και ωραιότατες αναφορές στα πρώτα συνθήματα του Νοέμβρη του 1973 όπως «Κάτω η Εξουσία», «Κάτω η μισθωτή εργασία», «Οι πατριώτες είναι μαλάκες» και άλλα παρόμοια τα οποία οι πειθαρχημένοι κομματικοί οπαδοί έσπευσαν τότε να συκοφαντήσουν αποδίδοντάς τα είτε σε πράκτορες της χούντας, προβοκάτορες και χαφιέδες είτε απλώς σε μειοψηφίες που έκαναν … λάθος. Αστείοι που είναι οι κομματικοί υπάλληλοι όταν η πραγματικότητα ξεπερνά την κομματική γραμμή και τους γεμίζει απορίες.

kato-i-exousia2

Απαραίτητη συμπλήρωση. Ακούω ιντερνετικώς την εκπομπή του Τζιμάκου (ένας είναι ο Τζιμάκος). Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ακόμα μια φορά, ο μάστορας τα λέει όμορφα, πολύ όμορφα.

Advertisements

3 thoughts on “Πολυτεχνείο: Το αίτημα της εξέγερσης είναι πάντα επίκαιρο

 1. Όντως πολύ καλός ο Τζιμάκος, κάρφωσε και το περίφημο φύλλο 8 της Πανσπουδαστικής (Ιανουάριος 1974). Εκεί δημοσιεύτηκε κείμενο της (δήθεν) συντονιστικής, το οποίο κατήγγειλε ως προβοκάτορες της ΚΥΠ τους 350 της Νομικής που ξεκίνησαν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο στις 14 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια περίεργη ιστορία, με σύνοψη της Εελευθεροτυπίας εδώ:
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=16.11.2003,id=57786828

  Ο Ιός σημειώνει το κείμενο ως πλαστό, το οποίο δεν εκπροσωπούσε την διαλυμένη πλεόν συντονιστική. Πάντως η ΚΝΕ το επανέφερε στο ταμπλό της, στον εορτασμό του 2004:
  http://www.iospress.gr/ios2004/ios20041128a.

  Όμορφες ιστορίες για φθινοπωρινές νύχτες.

 2. Φυσικά και το αίτημα της εξέγερσης είναι πάντα επίκαιρο… Δεν την κάναμε εμείς, δεν την βλέπω από τους τωρινούς 20ρες (εμείς έχουμε περάσει την ηλικία εμπιστοσύνης, σύμφωνα με το Μάη του ’68), ελπίζω στους επόμενους. Και αν γίνει είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από εμας θα δώσουμε ένα χεράκι βοηθείας στα πιτσιρίκια!
  Απλώς, την επομενη φορά θα πρέπει να έχουμε καταλάβει τι πήγε στραβά στην πορεία και να έχουμε το νου μας…

 3. @ Γιάννης
  Η Αλέκα πάντως έλεγε προχτές σε συνέντευξή της σε αθηναϊκό ραδιόφωνο ότι πέρασε και η ίδια από το Πολυτεχνείο εκείνες τις μέρες του 1973. Και πρόσθεσε πως για πρώτη και μόνη φορά δεν υπάκουσε στο κόμμα της που της είχε δώσει εντολή να μην πάει στην κατάληψη διότι ήταν γνωστή και σεσημασμένη. Η απείθαρχη Αλέκα, σήμερα γενική γραμματέας – μυστήριαι αι βουλαί του κόμματος.

  @ Andidrasi&Sex
  Και δύο χεράκια θα δώσουμε – αρκεί να μας μιλάνε ακόμα!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.