Εκλογές: Δύο συγκεντρώσεις για TV και μια για … μερακλήδες


Εκλογές από τον καναπέ και την τηλεόραση ή στο δρόμο; Δεδομένου ότι το παρόν (β)λόγιο έχει προ πολλού απορρίψει την αποχή (θα ακολουθήσει κείμενο), η επιλογή ήταν εύκολη. Εκλογές στο δρόμο, σε όλη την προεκλογική περίοδο και μετά στον καναπέ με πίτσες και μπύρες, το βράδυ των αποτελεσμάτων. Μέχρι σήμερα οι δεκάδες συνεργάτες μας έχουν περάσει από τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις, όλες στη μικρή μας πόλη.

Από κινητό 056

Η αρχή έγινε την Τρίτη με τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά (φωτό επάνω). Εκεί όπου μιλούσε ο φωτογενής σύντροφος Αλέξης μπροστά σε ένα καλοστημένο μεν αλλά όχι και τόσο μεγάλο κοινό. Μπορεί ο αρχηγός του ΣΥΝ να ενθουσιάστηκε («από σήμερα έχουμε μέτρο σύγκρισης για το μέγεθος των συγκεντρώσεων») η ουσία όμως είναι πως η συγκέντρωση ήταν στημένη αποκλειστικά για την τηλεόραση. Δηλαδή, περιφραγμένος χώρος με μεγάλα πανό γύρω γύρω, μια σημαία ο καθένας, δυνατοί προβολείς να φωτίζουν αυστηρά τον περιφραγμένο χώρο κρύωοντας με σκοτάδι όλη την υπόλοιπη περιοχή. Στο τέλος ο Αλέξης πέταξε το σακάκι του, ανέβασε στην εξέδρα και 8-10 υποψήφιους και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Περπατώνας προς το Μοναστηράκι ακούσαμε μεσήλικες οπαδούς της παράταξης να κάνουν πλάκα με το μέγεθος και είδαμε και τον πρόεδρο Αλέκο να την κάνει διακριτικά συνεπιβάτης σε ένα βεσπάκι.

Από κινητό 060

Η κορυφαία πάντως εκδήλωση που είδαμε αυτές τις μέρες ήταν χτες, Τετάρτη, στη γωνία Σταδίου και Αιόλου. Εκεί όπου Παπαθεμελής και Ζουράρις παρουσίασαν τις θέσεις τους μπροστά σε 30 μερακλήδες της πατριδογνωσίας (φωτό επάνω). Η εκδήλωση τα είχε όλα. Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τα σχέδια των εχθρών του έθνους (ένα είναι το έθνος) και τσαχπίνικες αρχαιοπρεπείς βρισιές από τον Κρητικό κλώνο του Θουκυδίδη που την έχει δει και Μακεδόνας, και σπινθηροβόλο χιούμορ μαζί με θλίψη και καταστροφολογία από το γνήσιο τέκνο της Μακεδονίας που συνέδεσε το όνομα του με λαμπρές σελίδες του υπουργείου δημόσιας τάξης. Η εκδήλωση (και αυτή ήταν κεντρική πολιτική) ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών οπότε οι 50 που μαζεύτηκαν στο τέλος (μέσα και οι σεκιουριτάδες και οι τεχνικοί) ήταν ο μέγιστος αριθμός πολιτών που κατάφερε να συγκινήσει ο κρητομακεδονικός καημός.

Από κινητό 067

Λίγα τετράγωνα πιο κάτω, στη συμβολή της Πατησίων με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Αλέκα τιμωρούσε τους πιστούς με ένα καταιγισμό ξύλινων φράσεων πασπαλισμένων με μπόλικη κινδυνολογία, αποκλειστικές «πληροφορίες» για τα σκοτεινά σχέδια του καπιταλισμού και περιφρόνηση ή απειλές για όλους όσους δεν αποφασίζουν να παραιτηθούν από την ικανότητα της σκέψης για να ασπαστούν τις νεκραναστημένες σταλινικές αρλούμπες. Εκεί το πλήθος ήταν μεγαλύτερο από τις δύο προηγούμενες συγκεντρώσεις, όχι όμως και μεγάλο, τουλάχιστον για τα δεδομένα συγκεντρώσεων του ΚΚΕ. Και στην περίπτωση αυτή ο σκηνοθέτης έκανε θαύματα. Έκρυψε τους κενούς χώρους πίσω από πανό, σημαίες, προβολείς και κοντινά πλάνα και ζούμαρε στο πλήθος  το οποίο είχε τοποθετήσει σε στρατηγικές περιοχές του δρόμου.

Οι πιο παρατηρητικοί διέκριναν τις καντίνες και τις ψησταριές που είχαν πιάσει θέσεις κατά μήκος της Αλεξάνδρας περιμένοντας προφανώς τους ταξιδιώτες από τις εσχατιές της επικράτειας οι οποίοι θα έρθουν σήμερα και αύριο για να κάνουν τις γλάστρες στους πράσινους και μπλε τηλεσκηνοθέτες. Το παρόν (β)λόγιο θα βρίσκεται όμως αλλού, στην πόλη των πόλεων για ατελείωτες συζητήσεις με θέμα για το μέλλον της Ευρώπης και την ενοποίηση της διαδικασίας απόσταξης και κατανάλωσης του τσίπουρου.

Advertisements

2 thoughts on “Εκλογές: Δύο συγκεντρώσεις για TV και μια για … μερακλήδες

  1. Φωτογραφίσεις από κινητό; Σε κόβω μπλαζέ με τους μικρο-μεσαίους..

  2. Δεν είχα μαζί μου τίποτε άλλο μια και πήγα κατευθείαν από τη δουλειά. Μακάρι να είχα πάρει τη μηχανή…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.