Killers, Duffy, Tricky: Τη γλιτώσαμε και πάλι…


Η μικρή μας πόλη φαίνεται να έχει ένα προβληματάκι με τις συναυλίες, τουλάχιστον φέτος. Το προβληματάκι είναι η προφανής αναντιστοιχία μεταξύ του τι ανακοινώνεται και του τι τελικά γίνεται. Οι ακυρώσεις συναυλιών είναι πλέον τόσο συχνό φαινόμενο που οι διοργανωτές θα μπορούσαν να ζητήσουν να μπουν τα φανταχτερά προγράμματά τους στο στοίχημα. Θα αποκτούσαν έτσι και ένα αξιόλογο έξτρα έσοδο για να ρεφάρουν τη χασούρα. Κυρίως οι διοργανωτές των συναυλιών στο εξωτικό μέρος που μεταφράζεται ως «κακό σπίτι», «mala-casa» (το παρόν βλόγιο δεν μπαίνει στον πειρασμό να κάνει εύκολους συνειρμούς μεταξύ του τοπωνυμίου και του δημοφιλούς χαρακτηρισμού που αποδίδει το πώς ακριβώς νοιώθει το κοινό όταν ακυρώνεται μια συναυλία).

Μέχρι στιγμής έχουμε αποφύγει την ταλαιπωρία του να βγάλουμε εισιτήριο, να πάμε στου διαβόλου τη μανούλα (mala-casa), να φάμε μποτιλιάρισμα και στο πήγαινε και στο έλα, και τέλος να ξανατρέχουμε στα εκδοτήρια για να μας επιστρέψουν τα εισιτήρια. Depeche Mode και Franz Ferdinand υπήρξαν μεγάλοι πειρασμοί, ιδίως οι δεύτεροι τους οποίους το παρόν (β)λόγιο αγαπά πολύ. Αντέξαμε όμως, δεν τσιμπήσαμε και γλιτώσαμε την ταλαιπωρία.

Χτες φτάσαμε πολύ κοντά στο να την πατήσουμε. Επιστρέφοντας από τη μακρινή νότια Πελοπόννησο και τη Μάνη, όπου κρυφτήκαμε για το ΠΣΚ, το σχέδιο ήταν να πάμε κατευθείαν στη mala-casa για να δούμε Killers και Duffy για πρώτη φορά και Tricky για τρίτη. Όμως, ο θεός της βαρεμάρας τον οποίο τιμούμε και λατρεύουμε μας φώτισε και μας έσωσε. Με μια αστραπιαία και αποφασιστική κίνηση την οποία δεν καταλάβαμε καλά καλά πώς κάναμε, στρίψαμε προς το κέντρο της μικρής μας πόλης και δεν πήραμε την εθνική οδό προς την πόλη των πόλεων στην αρχή της οποίας βρίσκεται η mala-casa.

Σήμερα μάθαμε πως ακόμα μια πολυδιαφημισμένη συναυλία τελικά δεν έγινε. Αυτή τη φορά λόγω καιρού. «Η ισχυρή βροχόπτωση κατέστησε τον τεχνικό εξοπλισμό του φεστιβάλ και των καλλιτεχνών επικίνδυνο και ακατάλληλο προς χρήση«, λέει η διοργανώτρια εταιρία Didi music. Στο ίδιο δελτίο Τύπου μας πληροφορεί πως η βροχή που έπληξε τον εξοπλισμό έπεσε νωρίς το μεσημέρι. Μάλιστα. Δηλαδή αν η Didi music διοργάνωνε το Glastonbury, όπου η βροχή και η λάσπη είναι σχεδόν μέρος της παράδοσης και της διασκέδασης, δε θα γίνονταν ποτέ συναυλίες;

Advertisements

10 thoughts on “Killers, Duffy, Tricky: Τη γλιτώσαμε και πάλι…

 1. Μετα και την σημερινη ακυρωση,του χρονου το φεστιβαλ θα γινει στην Πολη των Πολεων μετα απο διαπραγματευσεις του δημαρχου και νομαρχη της.

 2. Σωστός. Θα συμμετέχουν και οι 562 βυζαντινές χορωδίες του πλανήτη (που έτσι κι αλλιώς έρχονται στα Δημήτρια) και θα ονομάζεται Byz-wave. Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και διακατέχονται από τη δέουσα χαρμολύπη. Δήμαρχος και νομάρχης θα έχουν από μια σκηνή ο καθένας για να αποφεύγονται διαπληκτισμοί και να τονώνεται η οθόδοξη και ελληνοπρεπής άμιλλα.

 3. και στο Werchter πέρισυ, ο Moby (και πολλοί άλλοι) με βροχή έπαιξαν, αλλά δνε πτοήθηκε κανείς.

  εμένα μου βρομάνε αρπαχτές, αλλά λες να είμαι πολύ καχύποπτη;

 4. Μ’αρέσει που απλώς σου βρωμάει βρε Κροτάκι…εδώ έχει μποχιάσει ο τόπος…μάλλον επειδή είσαι μακριά σε παίρνουν πιο ήπια σκάγια!!!
  ΕΛΕΟΣ με τους DiDiδες πια!!!!!!
  Δεν πήγα…πάλι καλά δηλαδή…δεν θα το άντεχα δεύτερη φορά!

 5. Επρόκειτο να είμαι στην πρωτεύουσα transit μεταξύ νησιών και το θεώρησα καταπληκτική ευκαιρία! Εκεί που έπινα τον απογευματινό καφέ μου σε μια ζεστή και υγρή Αθήνα έπεσε το πρώτο τηλέφωνο που ενημέρωνε για την ακύρωση! Ποια βροχή; Ποια χαλαζόπτωση; Ποιοι κεραυνοί; Δύσπιστοι καθώς είμαστε πήγαμε μέχρι τον τόπο της συναυλίας, όπου και οι αστυνομικοί μάς γύρισαν πίσω…Τώρα θα πάρω τα λεφτάκια μου πίσω και θα συνεχίσω να αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να προγραμματίζονται συναυλίες σε ανοιχτό χώρο χωρίς να προστατεύονται τουλάχιστον τα μηχανήματα…ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;!
  Τουλάχιστον, στον Θανάση Παπακωνσταντίνου άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς κατά τη διάρκεια της συναυλίας- όχι ώρες πριν…

 6. Από τύχη δεν έχω πάει Mala-casa. Και μετά από τα φετινά δεν πάω με τίποτα. Επί τη ευκαιρία διαβάζω τα καλύτερα για το φεστιβάλ Exit στη Σερβία. Μήπως το Νόβι Σαντ βολεύει περισσότερο από Αθήνα, τελικά;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.