Στη Χώρα το βράδυ


astypalea5

Μια από τις πιο όμορφες Χώρες στο Αιγαίο είναι αυτή στην Αστυπάλαια. Χτισμένη σε δύο υψώματα, με τους ανεμόμυλους στη μέση, έχει σα στολίδι της το όμορφα φωτισμένο ενετικό κάστρο το οποίο μάλιστα είναι γενικά ανοιχτό και υποδέχεται επισκέπτες και το βράδυ. Η Χώρα κατεβαίνει προς τη θάλασσα, συναντά και ενώνεται με τον οικισμό Πέρα Γιαλό, το παλιό λιμάνι του νησιού που τώρα έχει γίνει γραφική μαρίνα. Όπου κι αν μένεις στη νησί, στη Χώρα (και το κάστρο) επιστρέφεις πάντα. Να την ξεχάσεις δεν γίνεται. Όταν είσαι εκεί, βλέπεις το κάστρο να ξεπροβάλλει σχεδόν πίσω από κάθε όρμο και λοφάκι. Κι όταν φύγεις έχεις τις φωτογραφίες να σου θυμίζουν πως υποσχέθηκες να γυρίσεις και πως η Αστυπαλιά σε περιμένει.

Advertisements

2 thoughts on “Στη Χώρα το βράδυ

  1. Αν δεν έφυγες ακόμα, για τσέκαρε: υπήρχε κάποια χρόνια πριν ένα απίστευτο μαγαζί για αστακομακαρονάδα…τέλεια και πολύ φτηνή! Λίγο μετά το κάμπιγκ, πριν φτάσεις στο στενό (νομίζω), υπάρχει δρόμος (αριστερά προφανώς) που πάει προς τα ορυχεία (δεν είμαι σίγουρη τι ήταν εκεί…κάτι που ήταν μνήμη εργοταξίου όμως!)
    Εκεί φάγαμε εκπληκτικά την πρώτη φορά που είχα πάει, αλλά μετά το είχαν κλείσει…θα το ξανάνοιγαν όμως, ή έτσι μου είχαν πει! Για τσέκαρε και πες μας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.