Λίγες ώρες πριν τις εκλογές, στην αγορά Μοδιάνο


βομβίδια«Πάμε στοίχημα;» λέει σε έντονο ύφος ο πρώτος της παρέας.

«Στοίχημα; Αφού θα χάσεις!», απαντά ο δεύτερος.

«Όχι, άμα θέλεις πάμε στοίχημα.»

«Μα τι στοίχημα; Αυτό είναι εύκολο!»

«Αν κερδίσουμε πληρώνω τη Δευτέρα πέντε καφέδες κι αν κερδίσετε πληρώνεις εσύ!»

«Άντε να το βάλουμε – Θα τσακιστούμε στους καφέδες»

«Εντάξει και το Χ δικό μου», πετάγεται ένας τρίτος – και λύνει κάθε παρεξήγηση για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Η ώρα είναι 4 το μεσημέρι του Σαββάτου πριν τις εκλογές και η αγορά έχει μόλις κλείσει. Οι παρέες στην αγορά Μοδιάνο πίνουν, συζητούν, και κάποιοι μετά τα πρώτα τσίπουρα έχουν πιάσει το τραγούδι «Όοοοοομορφη Θεσσαλονιιιιιιίκη». Στα «Βομβίδια» (φωτό) η διπλανή παρέα περιμένει να βγουν από τα κάρβουνα τα σουτζουκάκια που έδωσαν το όνομά τους στο μαγαζί. Και στοιχηματίζουν. Όχι για το ποιος θα κερδίσει την Κυριακή, αυτό είναι γνωστό. Στοίχημα δε βάζεις. Τη Δευτέρα όμως έχει ΠΑΟΚ-Ηρακλής, στην Τούμπα. Σε αντίθεση με τον νεοδημοκράτη, ο ομόχρωμος οπαδός του γηραιού έχει ακόμα δικαίωμα στην ελπίδα.

Advertisements

8 thoughts on “Λίγες ώρες πριν τις εκλογές, στην αγορά Μοδιάνο

 1. Μόλις είδα στις ειδήσεις πώς πέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί. Την ώρα που Γιωργάκης, Αλέξης και Καρατζαφέρης τσούγκριζαν τα ποτήρια τους σε (διαφορετικά) εστιατόρια και ταβέρνες, ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης πήγε βόλτα τα παιδιά του (μπροστά στις κάμερες βεβαίως) στο μουσείο της Ακρόπολης. Α και ο Χρυσόγελος πήγε βόλτα στον εθνικό κήπο και ήπιε … πορτοκαλάδα! Αυτοί είναι συμβολισμοί!

 2. @ harisheiz
  Σε καταλαβαίνω απολύτως…

  @ Γιάννης
  Έλα τώρα, έπαιζαν με τα κορίτσια της Άρσεναλ, μιλάμε για την καλύτερη ομάδα του κόσμου στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Το γυναικείο τμήμα της τοπικής ομάδας του Χαριλάου σε ποια ακριβώς κατηγορία παίζει;

 3. Όντως, εδώ και χρόνια μας τρώει ο πένθιμος καημός που δεν αναπτύξαμε γυναικείο ποδόσφαιρο.

 4. Σε πολύ λίγα χρόνια που θα είναι έτοιμη η γεννημένη σέντερ φορ, μπορείτε να το ξεκινήσετε. Αν δεν προσχωρήσει στον ΠΑΟΚ…

 5. Εκπαιδεύεται για δεκάρι.
  Κλέινω τώρα, πάω να φτιάξω φραπέ για το τηλε-τσίρκο που ακολουθεί.

 6. Σε πίκρανε λίγο αλλά δε νομίζω να περίμενες πολλά περισσότερα. Όταν η γεννημένη σέντερ φορ οδηγήσει σε λίγα χρόνια το γυναικείο του ΠΑΟΚ στο νέο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του champions league, ο κόσμος δε θα ασχολείται καθόλου με τις εκλογές όπου ένας Παπανδρέου τέταρτης γενιάς θα αντιμετωπίζει έναν Καραμανλή τρίτης γενιάς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.