Γιάφκα κομπλέ – με όλα τα κομφόρ


Πανικόβλητοι από την τελευταία επιτυχία του υπουργού Προσαγωγής του Πολίτη οι δεκάδες συνεργάτες του παρόντος (β)λογίου έχουμε κρυφτεί σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας για να αποφύγουμε την επαπειλούμενη δίωξη για κακούργημα. Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ; Πώς από απλοί χαλαροί (β)λογογράφοι καταλήξαμε υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενοι από την φοβερή και τρομερή σοσιαλιστική αστυνομία; Αλίμονο! Δε χρειάστηκε να μεσολαβήσει παρά μια τρομακτική διαπίστωση. Ξυπνήσαμε ένα πρωί και είδαμε καθαρά πως δεν μέναμε σε διαμέρισμα, όπως απερίσκεπτα πιστεύαμε, αλλά σε κανονική γιάφκα. Και μάλιστα γιάφκα κομπλέ με όλα τα κομφόρ.

Ακολουθεί κατάλογος ευρημάτων-αδιάψευστων πειστηρίων όπως θα παρουσιαστεί σύντομα από τα λαγωνικά του Έλληνα Κλουζό:

1. Περίπου 70-80 μπουκάλια μπύρας και άλλων ύποπτων αλκοολούχων ποτών αραδιασμένα στο μπαλκόνι και ύποπτα άδεια (έχουμε και γεμάτα αλλά θα τα αδειάσουμε κι αυτά κύριε χωροφύλαξ)
2. Περίπου 20 λίτρα ύποπτα εύφλεκτου υγρού (17 έμειναν – τα 3 τα κάψαμε στη σόμπα κηροζάν μια και είχαμε ψιλοκρυώσει περιμένοντας να καταρρεύσει ο καπιταλισμός)
3. Τρεις υπολογιστές ύποπτα φορητοί – οι δύο μάλιστα με ύποπτα δαγκωμένο μηλαράκι στο καπάκι τους
4. Δύο κράνη μοτοσυκλέτας με ύποπτα ζωηρά χρώματα και σχέδια τα οποία προφανώς κρύβουν κωδικοποιημένα μηνύματα
5. Πέντε κοντάρια, ύποπτα καμουφλαρισμένα σε κοντάρια σκούπας και σφουγγαρίστρας
6. Τρεις μάσκες – μία δήθεν από καρναβάλι, μία δήθεν από μαστορέματα και μια δήθεν περιοδικό
7. Δύο σφυριά, ύποπτα κρυμμένα σε βαλιτσάκι εργαλείων όπου βρέθηκαν μάλιστα και ανατρεπτικά κατσαβίδια (έλεος, τίποτα δε σέβονται πια οι τρομοκράτες)!!!
8. Έντυπο υλικό το οποίο ήδη εξετάζεται από το επίλεκτο τμήμα του υπουργείου Προσαγωγής του Πολίτη που γνωρίζει ανάγνωση – πληροφορίες φέρουν να περιλαμβάνονται στα ευρήματα και … εφημερίδες!

Βλέποντάς τα όλα αυτά πειστήκαμε ότι αν για τα ίδια ευρήματα τα 22 άτομα του «Ρεσάλτο» διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τότε εμείς οι ολίγιστοι (αριθμητικά) πρέπει λογικά να οδηγηθούμε κατευθείαν στο Γκουαντάναμο για διακοπές διαρκείας με έξοδα του φίλου αμερικανικού λαού. Ανοίξαμε λοιπόν ακόμα ένα μπουκάλι (ύποπτα κόκκινο) έτσι για να μην φύγουμε διψασμένοι…

10 thoughts on “Γιάφκα κομπλέ – με όλα τα κομφόρ

 1. Στην υγειά σας!

  Καλά, 70 μπουκάλια μπίρας στο μπαλκόνι; Άμα τα επιστρέψετε στο σούπερ μάρκετ, θα πάρετε τουλάχιστον 2 ευρώ και θα γλιτώσετε και από ένα τουλάχιστον ενοχοποιητικό στοιχείο!

  Τρεις υπολογιστές??? Τρεις????
  Αυτό είναι πρόκληση! Καθαρή πρόκληση!

 2. @ Γιάννης
  Σωστός! Μία κατσαρόλα μαντεμένια (μιλάμε για κανονικό βαρύ πυροβολικό) και δύο άκρως επικίνδυνα σκεύη με το ύποπτο όνομα»γάστρα»…

  @ Κροτ
  Πάνω από τα μισά μπουκάλια είναι για ανακύκλωση (όχι, δεν είναι συνθηματικό αυτό) και περιμένουμε να λήξει η απεργία στις υπηρεσίες καθαριότητας.

 3. αγαπητέ chumba
  έχετε εντοπίσει κάπου κάδους ανακύκλωσης; τώρα με την μετακόμιση κατεβάσαμε καμιά 200 μπουκάλια γυάλινα (όχι όλα μπύρας) και δεν βρίσκαμε κάδο για ανακύκλωση. Στο χωριό μας απαγορεύτηκαν αυτοί οι κάδοι λόγω του υλικού τους που είναι εύφλεκτο; Λες;
  Πάντως άνετα μπορώ να ενοχοποιηθώ…μιλάμε για άπειρα ύποπτα κατσαρολικά

  • Κινούμενοι πάντα συνωμοτικά και υπόγεια, εντοπίσαμε κάποιους κάδους ανακύκλωσης πλην όμως είναι γεμάτοι καθώς δεν υπάρχει κάποιος να τους αδειάσει. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες – το υπουργείο Προσαγωγής του Πολίτη παρακολουθεί όλες τις συζητήσεις όπου αναφέρεται η λέξη μπουκάλια.

 4. Να μην αναφέρω και τα στοιχεία που επιμελώς κρύβεις.

  Α) Πιστολάκι (aka, με το ολοφάνερα συνθηματικό, ξενόφερτο όρο, «σεσουάρ»)
  Β) μαχαίρι (στην φονική χρήση του οποίου εξασκείστε καθημερινά δήθεν κόβοντας ψωμί)
  Γ) Αστέρι (γνωστό επαναστατικό σύμβολο επιμελώς κρυμμένο στην κορυφή χριστουγεννιάτικου δέντρου).
  Και Δ) Βομβίδια!!! (καμουφλαρισμένα σε σουτζουκάκια σουβενίρ από την τελευταία σας επίσκεψη σε ομώνυμη ταβέρνα/γιάφκα)
  Σε τι κόσμο φέραμε τα παιδιά μας θεέ μου!!! (μον Ντιέ)

  • Μπαλόνι, καλά τι κουβέντες είναι αυτές? Σε δημόσια θέα; Δε μπορείς να καμουφλάρεις λίγο το λόγο σου? Δίνεις όλο τον κόσμο στεγνά!

   Μήπως είσαι πράχτωρ?

   Ίντι, υποψιάζομαι ότι κάτω από το δέντρο υπάρχουν κουτιά -υποτιθέμενα δώρα. Υποψιάζομαι πως το επαναστατικό υλικό (προκυρήξεις, πολύγραφος κλπ) κρύβεται μέσα σε αυτά τα κουτιά.

 5. Φοβάμαι ότι σύντομα και τα κουτάκια μπίρας θα αποτελούν ενοχοποιητικό πειστήριο γι αυτό φρόντισα και ήπια τα τελευταία. Καλού-κακού έκαψα και το αναγνωστικό τύπου «Λόλα να ένα μήλο..» που είχα (σε ανατύπωση). Κάτι παλιά ρολόγια (που δεν δούλεψαν παρά την προτροπή του μένταλιστ Γιούρι) θα τα εξαφανίσω σύντομα… και συνεχίζω το ψάξιμο…

 6. @ indictos
  χμμμμ, έχω κι έναν τενεκέ κατσικίσιο τυρί από το χωριό, τυρί αλμυρό και πιπεράτο, κανονικός «δυναμίτης» μου είπαν όταν μου το έφεραν

  @ bass
  Μιλώντας για βιβλία, έκαψα ήδη στην τουαλέτα ένα παλιό σύγγραμα νομικής με τον εύγλωττο τίτλο «Αναγκαστική εκτέλεση»

  • Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, πίνουμε τη μπυρίτσα μας (όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά) στη «Γέφυρα», Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια. Τα έσοδα θα πάνε για την ενίσχυση του «Ρεσάλτο».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.