Με τον ΠΑΟΚ για σουβλάκια


Καλός καιρός, ένα αυτοκίνητο που έπρεπε επιτέλους να κινηθεί λίγο, και η ομάδα (μια είναι η ομάδα) να παίζει στη Λειβαδιά. Εκδρομή λοιπόν και η παρέα ίδια με πέρυσι. Το Σάββατο η ομάδα πέρασε και πάλι με νίκη από την πόλη της Βοιωτίας και κάπου 3.000 φίλαθλοι αποζημιώθηκαν για την ταλαιπωρία με δύο ωραία γκολ, λίγη αγωνία, και διάσημα σουβλάκια. Η ταλαιπωρία είχε να κάνει όχι με την τοπική ομάδα που και φιλόξενη ήταν και κανέναν δεν ενόχλησε. Ούτε τόσο με τα μπλοκαρισμένα από κατολισθήσεις Τέμπη. Άλλος ήταν υπεύθυνος.

Ο σερίφης (αρχηγός της αστυνομίας) της Βοιωτίας ήταν αποφασισμένος να τινάξει το ματσάκι στον αέρα. Στην αρχή έδωσε εντολή να μην μετακινηθούν προς την πόλη του οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Και μετά, παρότι είδε ότι αυτό δεν έπιασε και ότι οι δυνάμεις του (κυρίως νεαρά και, περιέργως, αρκετά ευγενικά παιδιά) ήταν αριθμητικά σαφώς λιγότερες, δεν έβαλε μυαλό. Απέκλεισε την πρόσβαση προς το εκδοτήριο εισιτηρίων λέγοντας στους φιλάθλους ότι θα μπουν μέσα μόνο … όσοι έχουν εισιτήριο! Ύστερα έγινε κάτι περίεργο. Άνθρωποι εμφανίζονταν από το πουθενά και μας έλεγαν πως μπροστά από την τάδε κερκίδα έχει «αδιάθετα» εισιτήρια. Κι εκεί πράγματι κάποιοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μοίραζαν, και μάλιστα δωρεάν, εισιτήρια των 30 ευρώ! Από εκεί λοιπόν που ζητούσαμε να αγοράσουμε εισιτήρια και δεν μας άφηναν, τελικά μπήκαμε δωρεάν. Δε μας χάλασε καθόλου.

Το πάρτυ ξεκίνησε μέσα στο γήπεδο και συνεχίστηκε εκτός στις καντίνες και τα ψητοπωλεία. Φίλαθλοι από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, αλλά και από Ηλεία, Κρήτη και νησιά είχαν έρθει αποφασισμένοι να ενισχύσουν την ομάδα με τα ασπρόμαυρα αλλά και να δοκιμάσουν το τοπικό προϊόν (φωτό επάνω από αυτοκίνητο εκδρομέων). Βρεθήκαμε κι εμείς να παραγγέλνουμε σουβλάκι (κομματάκια κρέας σε μικρή ξύλινη σούβλα) σε πίτα, δίπλα σε φιλάθλους που επέστρεφαν στη Δράμα. Και του χρόνου.

Advertisements

12 thoughts on “Με τον ΠΑΟΚ για σουβλάκια

 1. Ω! Τι ΠΑΟΚ, μπαμπά!

  Πάρτυ-σουβλάκι
  στο μικρό σπίτι στο λιβάδι.

  Πώς λέγεται ένα εισιτήριο που… ζαλίζεται;
  Απάντηση: «Αδιάθετο».

  • Χα! Κι εμείς, όταν ακούσαμε για «αδιάθετα» εισιτήρια απαντήσαμε χαριτωμένα «άρρωστα εισιτήρια δεν παίρνουμε»!

 2. «έδωσε εντολή να μην μετακινηθούν προς την πόλη του οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ»
  τι σημαίνει αυτό;
  μπορεί δλδ αύριο ο Κακλαμάνης να δώσει εντολή να μην μετακινούνται προς την πόλη του κάτοικοι πχ της Λάρισας?

  «θα μπουν μέσα μόνο … όσοι έχουν εισιτήριο!»
  δλδ, σόρρυ, υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια στα εκδοτήρια, αλλά απέκλεισαν την πρόσβαση σε αυτά?

  τελείως ακατανόητα πράγματα. και ο στόχος ποιος ήταν; να καταναλώσετε περισσότερα σουβλάκια, καθώς δεν θα μπαίνατε στο γήπεδο?

  • Ο Κακλαμάνης δεν ξέρω, ο αστυνομικός διευθυντής όμως φαίνεται ότι μπορεί να ζητήσει να μην μπουν ανεπιθύμητοι στην πόλη του. Όσο για τον παραλογισμό του αποκλεισμού των εκδοτηρίων, ακριβώς αυτό έγινε!
   ΥΓ Τα σουβλάκια (χαίρομαι που τα ονομάζεις με τον πλέον σωστό τρόπο) θα τα τρώγαμε έτσι κι αλλιώς…

 3. Ούτε φέτος με είπες ότι θα πας για σουβλάκια και τα έφαγες μόνος σου…
  Όταν εγώ θα φέρω λαλάγκια και σύγκλινο θα τα φάω και εγώ μόνος μου.

  (αν αληθεύει ότι μας έχουν προτείνει Μοριέντες για 350χιλιάρικα μέχρι το καλοκαίρι και λέμε όχι, είμαστε πολύ ζώα).

  • Ουπς, mea culpa αδελφέ, δε θα επαναληφθεί! Τον Μοριέντες δεν τον βλέπω, έρχεται ο Εντίνιο να ζεστάνει τη θέση του Δημητράκη που (ελπίζω ότι) επιστρέφει το καλοκαίρι.

  • Ε βέβαια! Επειδή όμως δε θα με αφήσουν να μπω στο γήπεδο, θα στολίσω το αυτοκίνητο με ασπρόμαυρα κασκόλ και σημαίες και θα κάνω βόλτες στο Πασαλιμάνι και στα Ταμπούρια κορνάροντας πανηγυρικά!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.