Μπανάκι στον Μαραθώνα


Την παραλία στον Μαραθώνα την ανακάλυψα πέρυσι. Βοήθησαν η τύχη και οι οδηγίες ενός πολύ ευγενικού συνταξιούχου πυροσβέστη που συνάντησα σε πανηγύρι στη Μάνη.

Θάλασσα καθαρή, δροσερό αεράκι ακόμα και τον Αύγουστο, βουνά στο βάθος (λες να είναι η Εύβοια;) και καταπράσινοι λόφοι, πίσω. Λίγος κόσμος, χαμηλών τόνων μπαράκι στην παραλία, χωρίς μουσική, με 3 ευρώ ξαπλώστρα-ομπρέλα, πάρκινγκ και ντους.

Η ευγενέστατη κυρία που έχει το μπαρ μου πρότεινε μάλιστα να δοκιμάσω μια μπύρα από την Αταλάντη με το hot Greek όνομα «Πάθος». Την πουλάει 1,20 ενώ δίνει τις άλλες 2,20. Ήταν μια χαρά. Καλύτερη γεύση από Άμστελ, Χάινεκεν, πλησίαζε σε Κάιζερ στο λιγότερο πικρό.

Παγωμένη μπύρα, δροσερή αλλά όχι κρύα θάλασσα. Σχεδόν καλοκαίρι. Είπα να βγάλω μια φωτό. Ο μικροπωλητής πρόλαβε και μπήκε στο πλάνο. Ένας από τους πολλούς κατοίκους της μικρής μας πόλης που δουλεύουν αυτό το καυτό μεσημέρι του Σαββάτου. Και με τον ιδρώτα τους κάνουν όσους είναι πάνω στην ξαπλώστρα και πίσω από τον φακό να αισθάνονται, έστω και για λίγο, προνομιούχοι.

6 thoughts on “Μπανάκι στον Μαραθώνα

 1. Δεν έχω καταλάβει που ακριβώς είναι αυτή η παραλία, αλλά λογικά βλέπεις Εύβοια, και αν διακρίνεις βουνό, αυτό είναι η Όχη -μικρό βουνό, με έντονο ανάγλυφο και εκτεταμένες περιοχές άγριας φύσης.
  Φαντάζομαι όμως οτι η θέα του βουνού απέναντι δεν σε έβαλε σε πειρασμό να αφήσεις το set ξαπλώστρα-ομπρέλα-μπίρα, σωστά;
  Καλές βουτιές!

 2. Όσες προσπάθειες και να κάνεις , να είσαι σίγουρος, δε θα καταφέρεις να προσπεράσεις τον ηλιοκαμμένο κολυμβηταρά, Froggy..

  • Περίμενε να δεις τον νέο μπρούτζινο Chumba και τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει βαθύ τροπικό μαύρισμα!

 3. μπλα μπλα μπλα μπλα….

  κλείσε τη μύτη σου και κάνε τις γνωστές βουτίτσες σου στα ρηχά… 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.