Οι Faithless (και άλλοι) στο Terravibe


Πρώτη φορά στη Μαλακάσα. Έλειπα χρόνια και είχα μείνει σε Άγιο Κοσμά και άλλα εξωτικά μέρη της μικρής μας πόλης. Ωραίο μέρος, άνετο, πράσινο η Μαλακάσα του Terravibe. Και ωραιότατες εγκαταστάσεις και ήχος. Αρκετά όμως με το μέρος.

Οι Faithless ήταν θεοί. Θεοί. Η απάντηση σε όσους ρωτάνε αν υπάρχει προοδευτική χορευτική μουσική. Η μεταφορά στον 21ο αιώνα της παλιάς ατάκας «δεν είναι η επανάσταση μου αν δεν μπορώ να τη χορέψω». Η μουσική (και οι στίχοι) των Faithless είναι αυτά και πολλά παραπάνω.

Εκτιμούσα πολυ τον αρχηγό τους από παλιά. Τότε που είχε γράψει ένα εξαιρετικό editorial στην Independent και τα έχωνε στους ράπερ που φορούν αιματοβαμμένα διαμάντια και προκλητικές χρυσές καδένες. Ή τότε που τα είπε απλά και όμορφα για εταιρίες, στρατούς και κράτη στο κομμάτι Mass destruction.

Την Τετάρτη βράδυ στη Μαλακάσα τον είδα για πρώτη φορά στη σκηνή και το καταχάρηκα. Μαζί το καταευχαριστήθηκε και ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο Terravibe στην πρώτη μέρα του φετινού φτωχού Rockwave. Ακόμα κι αυτοί που πήγαν μόνο και μόνο για να δουν τους «εγώ μόνο να διασκεδάσω θέλω» Black eyed peas.

Για τους Faithless δε θα πω άλλα. Βρείτε τα κομμάτια τους και δώστε βάση όχι μόνο στο beat αλλά και σε αυτά που λέει η βαθιά ζεστή φωνή του γίγαντα. Δείτε επίσης στο youtube όσα βιντεάκια άφησαν να γυριστούν οι κωμικοί γορίλες που φρουρούσαν τη σκηνή και προστάτευαν με τα λειζεράκια τους τα πνευματικά δικαιώματα των εταιριών.

Νωρίτερα είδα τους Έλληνες Transistors (πολύ καλοί και επιπλέον αγαπούν την Μπγιορκ όσο κι εγώ) και τον Ισραηλινό Aviv Geffen (καλή η μουσική του, ακόμα καλύτερες οι πολιτικές ιδέες του). Μου άρεσαν πολύ και οι δύο. Δυστυχώς μεσολάβησε η αβάσταχτη δηθενιά του Κωνσταντίνου Β. την οποία έντυνε με κάτι προσχολικές μελωδίες και κάπως ξενέρωσα, ευτυχώς για πολύ λίγο. Φωτό από Transistors και Geffen μόλις φυσήξει ούριος ιντερνετικός άνεμος εδώ στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Μετά τους θεούς είδα τα «Μαυρομάτικα φασόλια». Κάτι ανάμεσα σε Ρουσλάνα και παλιά καλή ντίσκο, είχαν όμως πλάκα. Για headliners πάντως δεν τους έκανες – απλά το κέρδισαν πουλώντας κάνα εκατομμύριο αντίτυπα από το σιγκλάκι τους, στο νησί.

Στα θετικά της διοργάνωσης η μπύρα στα 3 ευρώ και οι ανεκτές τουαλέτες. Στα αρνητικά, η αθλιότητα με τις μαζορέτες στο beachvolley όπου χάρις στη χορηγία της Cosmote κάθε μαλάκας μπορούσε να βγάλει φωτογραφία χαμογελώντας ηλίθια και περιτριγυρισμένος από κρέας.

Επίσης το ύφος των κρετίνων μπροστά από τη σκηνή αλλά και οι καημένες οι κοπελίτσες που για τα ολίγα λεφτά της Philip Morris περιφέρονταν και σε ρωτούσαν ευγενικά μεν αλλά συνέχεια, αν καπνίζεις για να σου δώσουν Μάρλμπορο. Πιο θλιβεροί από όλους οι «εθελοντές του Σκάι» που μάζευαν σκουπίδια και χαίρονταν που γλίτωναν χρήματα για καθαρίστριες από τη didi music και παράλληλα διαφήμιζαν τον Αλαφούζο.

Σουβενίρ δεν πήρα. Δεν είχε βινύλια από κανέναν ούτε μπλουζάκια από Faithless ή Geffen. Αργά το βράδυ επιστρέφοντας με την μηχανή στη μικρή μας πόλη θυμήθηκα παλιότερα φεστιβάλ, εδώ κι αλλού. Και η νοσταλγία για εκείνα μπλέχτηκε κι έγινε κουβάρι με την ευχαρίστηση από αυτό. Κοιμήθηκα νωρίς – την επομένη έφευγα για Μάνη.

Advertisements

4 thoughts on “Οι Faithless (και άλλοι) στο Terravibe

  1. Όσο και αν είναι σχήμα οξύμωρο, οι Faithless είναι θεοί.
    Τους είχα δει το 2005 στο Λυκαβηττό.
    Σίγουρα μέσα στο τοπ-5 των συναυλιών που έχω πάει.

  2. Χε χε χε, στό’πα πως θα περνούσες σούπερ! Κι η κοπέλα στα πλήκτρα είναι πολύ καλό τυπάκι πάντως!

    *Τουλάχιστον στο Βέρχτερ τις καθαρίστριες τις κάνει το κοινό και παίρνει στα 10 ποτήρια, ένα ποτό δώρο. Άθλιο είναι κι αυτό, αλλά τουλάχιστον δεν είναι τελείως τζάμπα.

    • Όντως πολύ καλή! Στο Βέρχτερ δεν πιστεύω να μαζέψατε – τα δικά σας ποτηράκια μόνο να επιστρέφατε έφτανε!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.