Το παιδάκι από τη Γερμανία


Η εικόνα από τη Χαλκιδική (που σαν κι αυτή δεν έχει) πριν 10 λεπτά. Αμμουδιά, θάλασσα γαλαζοπράσινη, ήλιος καυτός. Κι ένα παιδάκι με στρώμα θαλάσσης και μάσκα. Χαρούμενο φωνάζει τον μπαμπά του. Του δείχνει με ενθουσιασμό τι έχει στο στρώμα, ο μπαμπάς σηκώνεται από την ξαπλώστρα παίρνει μια απόχη και μαζεύει την «πραμάτεια». Λέει και μια δυο καλές κουβέντες στον μικρό – στα γερμανικά. Το παιδάκι ευχαριστήθηκε το μπάνιο του κι από μόνο του θεώρησε καλό να μαζέψει σκουπίδια, σακούλες και πλαστικά από τη θάλασσα. Ντόπιοι χαμογελούσαν αμήχανα. Αχ αυτοί οι Γερμανοί και τα στερεότυπα.

Advertisements

16 thoughts on “Το παιδάκι από τη Γερμανία

 1. όλα τα περίμενα, αλλά καλές κουβέντες από σένα για Γερμανούς, όχι!
  πόσοι φούρνοι γκρεμίστηκαν στην όμορφη Χαλκιδική;

 2. Οι ντόπιοι, αμέσως μετά, θεώρησαν καλό να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη χαρά στο μικρό Γερμανό τουρίστα και πέταξαν και άλλα σκουπίδια στη θάλασσα να χει να μαζεύει και να χαίρεται.

  • Περίπου. Δύο μέρες μετά, στην ίδια παραλία μια κυρία είπε φωναχτά και περιπαιχτικά στον κύριο που επέστρεφε από τη βόλτα του έχοντας μαζέψει μερικά σκουπίδια: «Δε σε πληρώνουν για να τους μαζεύεις τα σκουπίδια τους»

 3. Σκουπίδια στη θάλασσα? Εγώ θα πρότεινα στο μικρό να απλώσει και ένα πλαστικό δύχτι να πιάσει τη λαδίδα στην επιφάνεια της θάλασσας.

 4. Προβλέπω άρθρο στη Bild: «Οι παραλίες των τεμπέληδων Ελλήνων καθαρίζονται από το μέλλον της Γερμανίας» ή κάτι ακόμα πιο ωραίο.

  • Και στη συνέχεια καταγγελία κατά της κυβέρνησης συνασπισμού που επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο και δε ζήτησε την άμεση επιβολή νέων μέτρων στην ελληνική οικονομία.

 5. Να γιατί είχα μια διαίσθηση ότι ο Παναθ/κός με Κων/πουλο θα κάνει προετοιμασία στην Χαλκιδική. Και οι σχολιασμοί για το champions league θα έχουν έναν άλλο αέρα ΔΝΤ φέτος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.