Ο Αλκίνοος, η κρίση, ένα κείμενο κι ένα τραγούδι


Για το κείμενο του Αλκίνοου τα λέει ο Ίντι. Μαζί του κι εγώ, θα ήθελα να μπορούσα να γράψω για την κρίση και το ποιος και τι φταίει, τόσο στακάτα και ωραία όσο τα έγραψε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Θεωρώ τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη πραγματικά ωραίο άνθρωπο, και τον ακούω σχεδόν από τότε που ξεκίνησε. Ένα κομμάτι του, όμως, αυτό με τίτλο «Πατρίδα», δεν το είχα πάρει είδηση. Έτυχε να το ακούσω χτες το πρωί σε ένα Infowar του Άρη Χατζηστεφάνου που είχα κατεβάσει προ μηνών. Μου έκανε εντύπωση και το έψαξα. Λίγες ώρες μετά ήρθε το ποστ του Ίντι, σα μια πολύ ωραία σύμπτωση. Δείτε το κομμάτι και δώστε βάση στους στίχους. Δεν είναι πολλοί οι δημοφιλείς καλλιτέχνες που τα λένε έτσι:

Με τρομάζεις ακόμα οπαδέ της ομάδας
του κόμματος σκύλε, της οργάνωσης μάγκα
διερμηνέα του Θεού, ρασοφόρε γκουρού
τσολιαδάκι φτιαγμένο, προσκοπάκι χαμένο
προσεύχεσαι και σκοτώνεις
τραυλίζεις ύμνους οργής
Έχεις πατρίδα το φόβο, γυρεύεις να βρεις γονείς
μισείς το μέσα σου ξένο κι όχι, δεν καταλαβαίνω
δεν ξέρω πού πατώ και πού πηγαίνω

ΥΓ. Τα infowar παρεμπιπτόντως είναι οι πιο άρτιες ραδιοφωνικές παραγωγές -εξαιρετικό πάντρεμα λόγου, ηχητικών ντοκουμέντων και μουσικής- που μπορεί κανείς να ακούσει. Μια λεπτομέρεια: δεν θα τις ακούσει στο κατά τ’ άλλα ανεξάρτητο αποκαλυπτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και Αθήνας καθώς οι καναλάρχες όπως άλλωστε και οι εφημεριδάδες-εργολάβοι έχουν ρίξει αποκλεισμό στον Άρη Χατζηστεφάνου. Μένει λοιπόν το ίντερνετ.

Advertisements

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο Αλκίνοος, η κρίση, ένα κείμενο κι ένα τραγούδι

  1. Chumba ήταν το αγαπημένο της 10 χρονης κόρης (στο πλαίσιο βέβαια του Project «Βάλε από νωρίς τις βάσεις και δώσε αρχές στο παιδί»).
    Βαλε αυτό με τους τρελούς στίχους μου έλεγε. Ηταν πολυ περίεργο να ακούς ένα παιδάκι να τους τραγουδάει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.