Όψεις του χάους: «Το κράτος, δυνάστης των πολιτών και προστάτης των εργοδοτών…»


«Το κράτος, δυνάστης των πολιτών και προστάτης των εργοδοτών για μια ακόμη φορά, αντί να δώσει λύση στο θέμα των ναυπηγείων, ξυλοκόπησε και συνέλαβε τους εργαζομένους που διαμαρτύρονται γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Σε αυτή τη λαίλαπα όλοι για έναν και ένας για όλους»

Ωραία και στακάτα μας τα λέει η ανακοίνωση ο συντάκτης της οποίας δε φαίνεται να μασάει τα λόγια του. Ποιος όμως είναι ο εξεγερμένος που ξεμπροστιάζει το κράτος ως ταξική-εργοδοτική εξουσία και καταγγέλει την ωμή και βίαιη καταπίεση των πολιτών;

Καλά για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δε συζητάμε. Τα κόμματα της κυβέρνησης δε θα έβγαζαν ποτέ κάτι παρόμοιο. Τότε μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Δε νομίζω, παραείναι προχωρημένο για κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Το ΚΚΕ; Θα μπορούσε – αυτό το σύνθημα στο τέλος, όμως, αλά τρεις σωματοφύλακες δεν του πολυπάει. Κανένας αναρχικός, αυτόνομος χώρος; Αυτό μοιάζει πιθανό, η ανακοίνωση διαθέτει αντεξουσιαστικό λόγο, ταξική οπτική γωνία και κάλεσμα για αλληλεγγύη.

Κι όμως. Ούτε αναρχικός είναι ο συγγραφέας. Η ταυτότητα του εξεγερμένου αποκαλύπτεται στην τελευταία παράγραφο του άρθρου που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα i-efimerida.

Καλώς ήρθατε νέοι «σύντροφοι». Το χάος είναι φίλος μας – κι εμείς αγαπάμε τους φίλους μας.

Advertisements