Μια βραδιά με τον Martyn Bates στο Drugstore


martyn bates @ drugstore

martyn bates @ drugstore

Δύο ώρες αφιερωμένες στη μουσική. Ο Martyn Bates στην κιθάρα και πιο σπάνια στα πλήκτρα, η Elisabeth S στο μπάντζο («τόσα χρόνια το έχω τώρα βρήκαν να σπάσουν οι χορδές!»), σωστός ήχος όσο χρειαζόταν για να ξεδιπλώσει ο Martyn την αγέραστη φωνή του, χαμηλός φωτισμός, καλός κόσμος που καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες, μπυρίτσα, ατμόσφαιρα δεκαετίας 80. Έλειπε (δυστυχώς) λίγος κόσμος ακόμα και (ευτυχώς) οι εκνευριστικοί με τις λαμπερές οθόνες κινητών που βιντεοσκοπούν και φωτογραφίζουν όσα δεν θα δουν ποτέ. Την Παρασκευή το βράδυ στο Drugstore είχε χώρο μόνο για καλή μουσική και για τους φίλους των Eyeless in Gaza.

Ευγενικός, φιλικός, με μεγάλο όρεξη να παίξει για τους φίλους του, ο Martyn Bates έπαιξε μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δύο μέρη συν ένα ανκόρ, και καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους του μεταξύ των οποίων και αρκετοί αγγλόφωνοι. Μετά τη συναυλία υπέγραψε παλιούς δίσκους που είχαν φέρει μαζί τους οι πιστοί των Eyeless in Gaza, συζήτησε μαζί τους και έβαλε μουσική. Μια ασυνήθιστα γλυκιά ανοιξιάτικη βραδιά.

Το εισιτήριο είχε 13 ευρώ (9 για άνεργους, φοιτητές και άλλες κατηγορίες) και η μπύρα είχε … μια διαφορετική τιμή κάθε φορά, όπως συνηθίζεται στο drugstore που έχει επιλέξει μια κάπως μπερδεμένη πολιτική χρέωσης: πρώτο μεγάλο ποτήρι της «φτηνής» (Berlin) μπύρας στα 5 ευρώ, δεύτερο και τρίτο 4,5 και τέταρτο 4 (δηλαδή κανένα και με τίποτα κερασμένο). Διαφορετικές τιμές για άλλες μάρκες και συσκευασίες. Η ευγενέστατη μπαργούμαν χρειάστηκε κάνα πεντάλεπτο για να εξηγήσει το σύστημα στον ψηλό πενηντάρη άγγλο που έχοντας ήδη πληρώσει τρεις διαφορετικές τιμές απορούσε: «μα πόσο έχει τελικά; μπύρα είναι δεν είναι τίποτα δύσκολο».

Advertisements

One thought on “Μια βραδιά με τον Martyn Bates στο Drugstore

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.