Οι Triffids στο Gagarin 205


Κοντά ένα τέταρτο του αιώνα μετά τη συναυλία τους στη μικρή μας πόλη οι Triffids και οι φίλοι τους έπαιξαν την Παρασκευή σε ένα μισογεμάτο Gagarin 205, σε μια μεγάλη από κάθε άποψη συναυλία στη μνήμη του David McComb. Οι καταπληκτικοί Αυστραλοί που «έντυσαν» μουσικά τα πρώτα μετα-σχολικά χρόνια μας, έπαιξαν τρεις ωρίτσες, από τις 11 μέχρι τις 2 το πρωί. Προηγήθηκαν οι ντόπιοι Jaywalker (τους χάσαμε επειδή δεν πιστέψαμε ότι η εκδήλωση θα άρχιζε στην ώρα της) και οι Yeah (ο ενθουσιώδης Ντρενογιάννης και η παρέα του μας ζέσταναν με Wipers, Anti Troppau Council κλπ). Ήταν όλοι τους τόσο καλοί που μετά από κοντά 5 ώρες συναυλίας θέλαμε κι άλλο.

Εντάξει, υπάρχει μεγάλη δόση μεροληψίας καθώς οι Triffids ήταν με διαφορά το συγκρότημα που άκουσα περισσότερο στην τρυφερή ηλικία 18 με 20+, αλλά οι μάγκες δεν ήταν απλά καλοί, ήταν άλλη κατηγορία. Μαζί τους, μουσικάρες από τη σκηνή της Αυστραλίας: Mick Harvey (συγκινητική ερμηνεία στο Bury me deep in love – video παρακάτω), Blackeyed Susans (θεός ο Rob Snarski), Chris Abrahams και ο δαιμονισμένος Steve Miller σε ρόλο οικοδεσπότη-παρουσιαστή. Ίσως η καλύτερη συναυλία που έχω δει στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Καμμία σχέση με reunion-αρπαχτή, καμμία σχέση με εμπορική εκμετάλλευση αναμνήσεων και νεκρών. Απλώς τέχνη, στην καθαρή της μορφή, γεμάτη φόρτιση και συναίσθημα.

4 σκέψεις σχετικά με το “Οι Triffids στο Gagarin 205

  1. el pibe 27 Απριλίου 2010 / 3:13 μμ

    Ήταν όντως και για μένα η καλύτερη συναυλία που έχω δει στην Ελλάδα, αν και δεν έχω πάει σε πολλές. Τελικά το να μην έχει πολύ κόσμο στο συναυλιακό χώρο δεν είναι κακό. Ίσως λίγο κακό για το συγκρότημα. Η τιμή της μπύρας μού φάνηκε πάλι λίγο ακριβή, αλλά όχι σαν κάτι άλλα παρόμοια μέρη κοντά στην Πειραιώς. Ο ήχος ήταν τέλειος και η συναυλία χορταστική.

    Μου αρέσει!

  2. chumba 27 Απριλίου 2010 / 8:39 μμ

    Ο ήχος ήταν πράγματι εξαιρετικός, ο εξαερισμός μέχρι που σε έκανε να κρυώνεις, η μπύρα ήταν στα 5 ευρώ, ένα λιγότερο από το Fuzz και δύο λιγότερο από το Koo Koo, και το εισιτήριο έκανε 30 ευρώ – μια χαρά και παραπάνω για μια καταπληκτική βραδιά με μουσικές που διήρκεσαν 5 ώρες. Όντως, ο λιγότερος από το αναμενόμενο κόσμος συνέβαλε στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

    Μου αρέσει!

    • chumba 28 Απριλίου 2010 / 12:31 μμ

      Άσε, άσε, μακάρι να μπορούσες να ήσουν «χάμω» την Παρασκευή.

      Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.