Γιάννης Ε. Διακογιάννης, αυλαία


«Ταξίδεψα, αγάπησα, με αγάπησαν, πάλεψα, συγκρούστηκα. Ημουν τυχερός. Σας χαιρετώ». Με αυτές τις λέξεις κλείνει η διαθήκη του δημοσιογράφου και ταξιδευτή Γιάννη Ε. Διακογιάννη που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 49 ετών. Ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» δεν έκανε περιουσία. Άφησε πίσω του φίλους, συγγενείς, βιβλία, ένα πιάνο και αγώνες. Έγραψε μια σύντομη διαθήκη-αποχαιρετισμό το Μάρτιο. Το κείμενο διαβάστηκε τη Δευτέρα στην κηδεία του στην Αθήνα, πολιτική κηδεία και χωρίς επικήδειους, όπως είχε ζητήσει.

4 σκέψεις σχετικά με το “Γιάννης Ε. Διακογιάννης, αυλαία

  1. chumba 21 Δεκεμβρίου 2006 / 1:02 μμ

    Κι εγώ το ίδιο. Δεν τον ήξερα προσωπικά, μου έκαναν μεγάλη εντύπωση όμως τα τελευταία λόγια της διαθήκης του.

    Μου αρέσει!

  2. Speculoos 7 Ιανουαρίου 2007 / 11:39 μμ

    «Δέκα άνθρωποι σαν τον Γιάννη αλλάζουν μια εφημερίδα, χίλιοι σαν τον Γιάννη αλλάζουν ένα κόμμα και δέκα χιλιάδες σαν τον Γιάννη αλλάζουν μια χώρα.’

    Ετσι αποχαιρέτησε τον Γ.Ε. ο Στάθης Σ.

    Κι αν η βροχή κέρδισε μια στάγονα, το χώμα έγινε πιο πλούσιο…

    Μου αρέσει!

  3. chumba 30 Ιανουαρίου 2007 / 11:57 πμ

    Στη μνήμη του Γιάννη Ε.Διακογιάννη είναι αφιερωμένο το φετινό (13ο) φεστιβάλ Σύμης το καλοκαίρι. Το τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του περιλαμβάνει συναυλία, εκδήλωση με τίτλο «Οδοιπορικό στον κόσμο μέσα από τα ρεπορτάζ και τις ανταποκρίσεις του Γ.Ε. Διακογιάννη», και ημερίδα με θέμα «Η συμβολή της δημοσιογραφίας στην ιστορία». Ο Διακογιάννης ήταν ο άνθρωπος πίσω από το φεστιβάλ Σύμης από την πρώτη του χρονιά το 1995 μέχρι το 2002.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.