Ο Χουντόδουλος, το εκκλησάκι και η νεολαία ΣΥΝ


Η ιερά οργή του Χουντόδουλου ήταν αναμενόμενη, τα κροκοδείλια δάκρυα και οι κραυγές αγανάκτησης των καναλιών σχεδόν διασκεδαστικά, η νεολαία του ΣΥΝ όμως έκανε την έκπληξη. Σχολιάζοντας την υστερία του εθνικού μας παπά για το επεισόδιο με το εκκλησάκι και την απόπειρα κατάληψης, η νεολαία ΣΥΝ τα είπε όμορφα με λίγα λόγια και σταράτα (ο τονισμός δικός μου):

Σήμερα το πρωί ομάδα φοιτητών κινήθηκε προς το ναό που βρίσκεται εντός (!) της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και απαίτησε τη διακοπή της λειτουργίας που εκτυλισσόταν εντός του ναού, προβάλλοντας ως επιχείρημα την υφιστάμενη κατάληψη των Σχολών του Πολυτεχνείου. Κι ενώ το ζήτημα λύθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, ο αρχιεπίσκοπος, κ. Παρασκευαΐδης, βρήκε την ευκαιρία να παρέμβει μέσω των ΜΜΕ, απαιτώντας την μετάνοια των «αμαρτωλών», προκειμένου να τους χαρίσει τη «συγχώρεση».

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της (πρόσθεσα και τον σύνδεσμο για το «διάβασμα» του Χουντόδουλου):

…θεωρούμε πως η σημερινή πρωτοβουλία ομάδας φοιτητών στην εκκλησία της Πολυτεχνειούπολης ήταν άστοχη πολιτικά και έδωσε τροφή για μικροπολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευσή της από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Η ενέργεια τους δεν αποτελεί απόφαση καμίας Γενικής Συνέλευσης ή Επιτροπής Κατάληψης και ως εκ τούτου αποτελεί καθαρά προσωπική πρωτοβουλία.

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν ανεχόμαστε κανένα κύριο Παρασκευαΐδη να θέτει μέσω των δελτίων ειδήσεων προϋποθέσεις συγχώρεσης των «αμαρτωλών». Ο κύριος Παρασκευαΐδης ας συνειδητοποιήσει πως οι καιροί έχουν αλλάξει σε σχέση με την περίοδο που εκείνος «διάβαζε» και πως κανείς και καμία από εμάς δεν ανέχεται να απαιτεί δημόσιες μετάνοιες κάνενας –κοσμικός και εκκλησιαστικός- εκπρόσωπος της ακροδεξιάς και της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης πίστης. Ας κοιτάξει καλύτερα πώς θα χτίσει κι άλλα εκκλησιαστικά ξενοδοχεία μέσα στα δάση… 

Να … αγιάσει το στόμα τους όσο και αν δε μου αρέσουν οι κομματικές νεολαίες (γούστα είναι αυτά)

ΥΓ. Νέα διαβάσματα στη σελίδα «Κείμενα» – διάβασε και τίποτα άλλο εκτός από (β)λόγια…

6 σκέψεις σχετικά με το “Ο Χουντόδουλος, το εκκλησάκι και η νεολαία ΣΥΝ

  1. enteka 31 Ιανουαρίου 2007 / 2:30 μμ

    Να αγιάσει το στόμα τους, όντως!

    Μου αρέσει!

  2. Γιάννης Καραμήτσιος 31 Ιανουαρίου 2007 / 9:44 μμ

    Το μπλογκ αποκτά τις δικές του ειρωνικές στιγμές. Δίπλα από τον τίτλο και τις σχετικές παραπομπές για τον «Χουντόδουλο», το BBC μας ενημερώνει με μικρότερα γράμματα ότι ο Τσάβες θα κυβερνήσει το επόμενο 18μηνο με ειδικά διατάγματα. Το Κονγκρέσο του παραχώρησε αυτή την αρμοδιότητα ομόφωνα(!) κραυγάζοντας «ζήτω ο σοσιαλισμός!». Ζήτω!

    Μου αρέσει!

  3. roidis 1 Φεβρουαρίου 2007 / 1:06 μμ

    μπράβο του ΣΥΝ!…αν και δεν με εκφράζει. Ωστόσο τα κανάλια και πάλι πήραν την κίτρινη σκυτάλη.

    …και μπράβο στο γείτονα που ανεβάζει καλά ποστς.
    έλα σε μένα να δεις τι φασαρία γίνεται εκεί τώρα, ο έντεκα δεν έρχεται τελευταία, αλλά ξέρει εκείνος. τα έχει ξαναζήσει!

    Μου αρέσει!

  4. chumba 2 Φεβρουαρίου 2007 / 3:14 μμ

    @ Γιάννης
    Ειδικά διατάγματα, ψηφοφορία δια βοής, αντιπροσωπευτικό σώμα να παραιτείται από εξουσίες, όλα αυτά μυρίζουν ολοκληρωτισμό. Ο σκοπός είναι μεν ιερός, ήτοι η αφαίρεση από τις εταιρίες Chevron, Exxon Mobil, Conoco Phillips, Statoil και BP του πλειψηφικού πακέτου που διαθέτουν στα πετρέλαια της χώρας. Πλην όμως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ακόμα κι όταν ο αντίπαλος (οι εν λόγω εταιρίες δηλαδή) έχουν λερώσει τα χεράκια τους προσπαθώντας να νοθεύσουν τις εκλογές ή να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο Τσάβες.

    @ Enteka, Ροΐδης
    Ευχαριστώ για τα σχόλια και τα καλά λόγια.

    Μου αρέσει!

  5. ζπ 10 Φεβρουαρίου 2007 / 1:58 πμ

    Το θέμα ήταν όμως,κι εξακολουθεί να είναι, ΓΙΑΤΙ οι νεολαίοι του ΣΥΝ κόλωσαν και δε πρότειναν την ενε΄ργεια αυτή είτε σε Γενικές Συνελεύσεις είτε οπουδήποτε αλλού!Επειδή θεωρείται «άστοχο πολιτικά»;

    Μου αρέσει!

  6. chumba 12 Φεβρουαρίου 2007 / 10:52 πμ

    @Zn
    Το γιατί η νεολαία του ΣΥΝ δεν είχε η ίδια την πρωτοβουλία αυτή προφανώς έχει να κάνει με το ότι οι ίδιοι λένε στην ανακοίνωσή τους πως θεωρούν την ενέργεια «άστοχη πολιτικά». Τι σημαίνει τώρα αυτό, ας το εξηγήσει η ίδια η νεολαία ΣΥΝ. Εμένα πάντως δε με πολυενδιαφέρει στο βαθμό που δε με ενδιαφέρει να γραφτώ στην εν λόγω κομματική οργάνωση – κι όχι μόνο λόγω ηλικίας 🙂 . Είναι με λίγα λόγια δική τους υπόθεση.
    Η κριτική τους όμως στην παρέμβαση του Χουντόδουλου είναι άλλη και μεγάλη ιστορία από μόνη της. Αυτή σχολίασα και με αυτή συμφωνώ.

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.