Ο τρώγων ιχθείς, πάντα υγιής


Το σύνθημα σε ιχθυοπωλείο της αγοράς Μοδιάνο, πλέον επίκαιρο και κατάλληλο για τη Δευτέρα του Πάσχα. Σε έχουν γονατίσει τα κοκορέτσια και τα αρνιά; Δεν αντέχεις άλλο τις παντσέτες για ορεκτικό και τα λουκανικάκια για επιδόρπιο; Ο μάστορας του ιχθυοπωλείου της φωτογραφίας έχει λύση. Ακολουθήσαμε λοιπόν τη συνταγή του γιατρού για να βρούμε την υγειά μας, μετά τις «αταξίες» των προηγούμενων ημερών, και καταλήξαμε σε τσιπουράδικο στην παραλία της πόλης (μια είναι η πόλη).

Ξεκινήσαμε με ήλιο και ζεστούλα, όμως λίγο αργότερα συννέφιασε και μετά ανοίξαν οι ουρανοί. Μπόρα σαν αυτές που ξεσπούν ξαφνικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, σπάνε λίγο τη ζέστη και φεύγουν. Σήμερα κράτησε παραπάνω από ώρα. Έμπειροι, γρήγοροι και ευέλικτοι αλλάξαμε τραπέζι με τις πρώτες σταγόνες και μεταφερθήκαμε κάτω από παλιό αλλά σταθερό και στεγανό υπόστεγο. Εκτιμήσαμε σωστά (είπαμε έμπειροι) πως έπρεπε να αναβάλουμε την αναχώρησή μας μέχρι να κοπάσει η μπόρα κι έτσι παραγγείλαμε μερικά τσίπουρα ακόμα με τα συνοδευτικά τους – ψαρικά πάντα. Ήμασταν και υγιείς και ασφαλείς.

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο τρώγων ιχθείς, πάντα υγιής

  1. Кроткая 28 Απριλίου 2008 / 10:45 μμ

    άντε, να φεύγετε τώρα που κατεβαίνω, μπας και γυρίσει ο καιρός! 🙂

    Μου αρέσει!

  2. xgiannis 29 Απριλίου 2008 / 9:54 πμ

    Δεν είμαι φαν του κοκορετσιού και του αρνιού… Αλλά ποτέ δεν με γονάτισαν τα λουκάνικα, οι πανσέτες, τα κεμπάπ κλπ κλπ.!!!!!!
    Αυτά γονατίζουν μπροστά μου!
    Άντε χρόνια καλά και Χριστός Ανέστης!

    Μου αρέσει!

  3. Elikas 29 Απριλίου 2008 / 5:42 μμ

    Δεν περνάτε και άσχημα εκεί πάνω. Προσοχή στη χοληστερίνη μόνο, τα θαλασσινά κάνουν χειρότερη ζημιά κι από τα παϊδάκια. Πάλι καλά που το τσίπουρο διαλύει τα λίπη…

    Καλή χώνεψη 🙂

    Μου αρέσει!

  4. chumba 30 Απριλίου 2008 / 1:42 πμ

    @ Krot
    Θα γυρίσει, θα γυρίσει, κι εμείς ακόμα εδώ θα είμαστε!

    @ Xgiannis
    Σε βρίσκω πολυ ανθεκτικό στις κακουχίες. Καλή χρονιά και σ’ εσένα 🙂

    @ Elikas
    Αυτό με το τσίπουρο είναι μεγάλη αλήθεια. Καλή συνέχεια – έρχεται και πρωτομαγιά!

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.